"JOŠ NISAM DOVOLJNO DOBAR": Stef Kari želi Olimpijsko zlato kako bi ga smatrali jednim od najvećih svih vremena

Novosti online

22. 06. 2022. u 17:31

OLIMPIJSKA medalja je jedina stvar koja nedostaje na listi trofeja košarkaša Stefa Karija.

ЈОШ НИСАМ ДОВОЉНО ДОБАР: Стеф Кари жели Олимпијско злато како би га сматрали једним од највећих свих времена

FOTO: AP

Plejmejker Golden Stejta našalio se da "još nije dovoljno dobar" jer prvo treba da se pridruži svom treneru Stivu Keru i timu SAD na Olimpijskim igrama 2024. i da osvoji zlato.


- Još nisam dovoljno dobar. Jer moram da igram za trenera Kera 2024. na Olimpijskim igrama u Parizu i da pokušam da osvojim medalju - rekao je Kari kada su ga pitali tokom parade šampiona 2022. da li ga nagrada za MVP finala koju je upravo osvojio čini dovoljno velikim košarkašem.

Pitanje je verovatno bilo postavljeno zbog komentara TV stručnjaka, koji su smatrali da se Kari ne može za svrstati među najboljima svih vremena osim ako ne dobije nagradu za najkorisnijeg igrača NBA finala kao druge legende i članovi Kuće slavnih.

Kari je četvorostruki šampion NBA lige, dva puta MVP sezone, a sada i MVP finala, osvojio je sve što se može osvojiti kao košarkaš na nacionalnom i međunarodnom nivou osim olimpijske medalje. Bio je član tima SAD koji je postao šampion Svetskog prvenstva  2010. i 2014. godine, ali je bio odsutan sa Olimpijskih igara 2012, 2016. i 2021. zbog povreda.

Tim SAD će nastojati da produži impresivan niz u Parizu pošto je osvojio zlatnu medalju na četiri uzastopna olimpijska turnira.


BONUS VIDEO: Bjelica slavi NBA titulu, Barbosa "komiran" leži na podu
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024