RADONJIĆ NAKON POBEDE: Bila je dobra utakmica, trud nam se vratio

Novosti online

07. 06. 2022. u 00:33

KOŠARKAŠI Crvene zvezde odbranili su titulu šampiona ABA lige, u finalnoj seriji savladali su Partizan 3:2.

РАДОЊИЋ НАКОН ПОБЕДЕ: Била је добра утакмица, труд нам се вратио

FOTO: M. Vukadinović

Dejan Radonjić je izašao pred medije nakon meča. Čestitao je svojim pulenima.

- Čestitke svima na osvojenom trofeju. Serija je bila teška, specifične okolnosti. Najmanje se priča o košarci, a košarka je bila dobra sve vreme. Bila je dobra utakmica, mi smo bili malo bolji i došli do još jednog trofeja. Dosta će polemike da se vodi oko svega što se dešavala, a posebno u ovom duelu. Znate da ja ne volim da pričam o tim stvarima, tako bih i nastavio. Uputio bih izvinjenje KK Partizan zbog ponašanja mog igrača Nikole Kalinića. Kao što se desilo za Trifunovića, tako i večeras želim da bude isti tretman za mog igrača. Nastavljamo da radimo, obavljamo obaveze koje dolaze. Nije baš lako posle svega ovoga naći puno reči i govoriti o svemu. Sjajnu sezonu smo napravili, ovim trofejom izvanrednu. Srećan sam i ponosan - kaže Radonjić.

Upitan je kako gleda na budućnost.

- Nadam se da će stvari biti drugačije i da će se drugačije raditi. Sad će neko da pravi komparaciju "ko je prvi počeo, ko je više napravio", ali generalno nije dobro.

O večerašnjem duelu?

- Teško je analizirati. Dosta stvari je uticalo na dešavanja na meču. Utakmica je bila dobra, a naročito kad se sve uzme u obzir. Mislim da je generalno bio dobar meč, a u poslednjoj četvrtini smo došli u dobru poziciju i u završnici jedan potez je mogao da odluči. Čitave sezone smo se borili za prvo mesto, a trud nam se vratio. Nimalo laka sezona, trebalo je sve izdržati.

 

Kalinić je napravio problem sa svoje četiri lične greške.

- Imali smo velikih problema na poluvremenu jer smo maltene ostali bez Kalinića, zbog njegovih ličnih grešaka. To je donelo dodatnu nervozu. Igrači su fenomenalno odreagovali - zaključio je Radonjić.

Inače, Nikola Kalinić je posle utakmice otrčao do klupe Partizana i slavio je ispred, kako bi uzvratio Urošu Trifunoviću za njegove gestikulacije iz prethodnog meča. Odmah je Rade Zagorac skočio kako bi se obračunao s njim, dok ih je Nebojša Ilić razdvajao. 

BONUS VIDEO: Srbija je ponosna: Fotografija MVP Jokića na Geneks kuli 

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna