NESTVARNO VEČE U PIONIRU: Partizan savladao Zvezdu u NBA duelu, igraće se majstorica

A. Ilić

03. 06. 2022. u 20:40 >> 20:45

KOŠARKAŠI Partizana u četvrtom duelu finalne serije ABA lige dobili su Crvenu zvezdu rezultatom 112:84 i na taj način izborili su majstoricu.

НЕСТВАРНО ВЕЧЕ У ПИОНИРУ: Партизан савладао Звезду у НБА дуелу, играће се мајсторица

FOTO: M. Vukadinović

Crno-beli su večeras odigrali jednu od najboljih mečeva u istoriji AdmiralBet ABAlige lige, dok je od Zvezde izostao odgovor, posebno u odbrani.

Jednu od najefikasnijih četvrtina odigrao je Partizan, koji je nakon 10 minuta imao ubedljivih 35:27.

Druga četvrtina bila je još ubedljivija, usledila je šuterska klinika, a rivala, koji važi za jednog od najboljih defanzivnih timova u Evropi, u drugoj četvrtini Partizan je sveo na svega 16 poena, dok je tim Željka Obradovića postigao 33. Oborio je domaćin rekord po broju postignutih poena u jednom poluvremenu u AdmiralBet ABA ligi.

Ispostaviće se da je to bilo dovoljno, te su crno-beli, koji su i u nastavku bili na visini zadatka uspeli da mnogo lakše nego što se očekivalo dođu do pobede.

Do kraja je Partizan uspeo da obori rekord po broju postignutih poena na jednom meču i rezultatom 112:84 zakaže majstoricu koja će nam dati šampiona.

Najefikasniji u redovima Partizana bio je Aleksa Avramović sa 24 poena, 19 je ubacio Matijas Lesor, a Jam Madar. U redovima Zvezde Holins je postigao 19, tri manje Dobrić, a Marković je dodao 11.

PARTIZAN - ZVEZDA 112:84

ČETVRTA ČETVRTINA

40' Partizan je uspeo da obori rekord po broju postignutih poena u jednom meču kada je regionalno takmičenje u pitanju. Evo i prvih poena Koprivica, zakucavanje u njegovom stilu. Čeka se kraj utakmice, koje je rešena već na poluvremenu. Evo i Glasa u listi strelaca, svi igrači iz oba rostera su se upisali večeras

37' Gregor Glas upisuje nove poene.  Partizan blizu rekorda ABA lige -107:75. Koprivica je pri šutu faulirao Dobrića koji je pogodio uz dodatno bacanje - 107:76

36' Razigrao se Trifunoviuć, pogodio je, bio je to njegov sedmi poen, a onda je gestikulirao nešto ka klupi i zaradio isključenje. Dva puta precizan je bio Ivanović sa penala. Usledio je odgovor Balše Koprivice. Holins je promašio celu konstrukciju na drugoj strani.

 

34' Promašuje Mitrović, a pogađa Trifunović, iskoristio je priliku, a potom pogađa i Vukčević.

FOTO: M. Vukadinović

32' Još jednu deonicu Partizan otvara bolje, Vukčević je došao do svojih prvih poena za velikih, totalno neočekivanih 96:65. Biće ovo jedan od najbolnijih poraza Zvezde koji se pamte.

TREĆA ČETVRTINA 35:27, 33:16, 20:20

30' Obradović je na teren poslao Vukčevića i Glasa, kojima su ovo prvi minuti u plej-of finalu. Trojku, drugu iz drugog pokušaja, ubacio je super raspoloženi Avramović, za 86:60. Lesor nastavlja dominaciju pod košem, dolazi do svog 19. poena...

29' Nakon skoka Lazarevića pogađa Ognjen Dobrić za dva. Ima Zvezda prednost u trećoj deonici 17:15 za sada, a ukupno 83:60.

FOTO: M. Vukadinović

28' Stefan Marković bio je precizan sa penala, a potom su usledila tri poseda bez šuta, sa izgubljenim loptama. Madar je počeo seriju, usledila je greška u koracima Davidovca, pa Lesora na drugoj strani.

27' Nakon dosta problema Partizan završava napad poenima. Gazio je Smailagić u završnici liniju, pogađa za dva.

26'  Kuzmić je pogodio za goste, nakon toga trojku je dodao Branko Lazić, a Jam Madar biva precizan sa penala. Partizan za sada na 13-13 sa slobodnih bacanja 81:54. Sa druge strane Dejan Davidovac takođe sa linije za slobodna bacanja ubacuje poene.

24' Holins pokušava da trgne ekipu, promašio je oba penala, ali se iskupio osvojenom loptom i poenima. Pogađa potom Avramović, a nakon toga i Smailagić, Mur podiže u narednom napadu domaće na 30+ - 79:49.

FOTO: M. Vukadinović

22' Pogodio je Smailagić, a nalet domaćina prekinuo je Holins 73:45.

21' Pogađa Lidej prve poene u nastavku. Nova trojka za crno-bele, pokušava Lazić na drugoj strani, brane se crno-beli, ali lopta ostaje u posedu gostiju. Na društvenim mrežama ABA lige objavljen je podatak da su crno-beli oborili rekord ABA lige po broju postignutih poena u jednom poluvremenu u plej-ofu.

DRUGA ČETVRTINA 35:27, 33:16

 

20' Polovičan je bio Marković sa penala za 66:41. Pogađa u narednom napadu Jam Madar i nastavlja neverovatno izdanje domaćina.  Zanimljivo da Partizan u najvažnijoj utakmici ove sezone igra najbolju košarku u ABA ligi. Tokom ove sezone crno-beli nijednom nisu ubacili 68 poena za poluvreme. Rekord je bio protiv Splita u prvom delu sezone - 58.

19' Faulirao je Branko Lazić Dalasa Mura, pogodio je uz faul. Nisu se slagali sa odlukom igrači Zvezde. Nije bilo promene odluke, a Amerikanac je pogodio i bacanje. Ipak, Marković pogađa drugu trojku. Dok Avramović ide na liniju za slobodna bacanja. Četvrti faul napravio je Luka Mitrović.

FOTO: M. Vukadinović

18' Aleksa Avramović se odlično snašao u reketu, a dobrićevi poeni poništeni su zbog faula u napadu Ognjena Kuzmića. Neverovatni Avramović pogađa još jednom uz faul, bio je precizan i sa penala - 61:67

17' Čini se da nema rešenja na niskom postu za Lesora, smenjuju se čuvari, ali je epilog isti. Važan pogodak pogodio je Marković koji je ubacio trojku iz velike udaljenosti za 56:37

16' Usledidio je minut u kome je opao tempo, serija promašaja, prvo Markovića, pa Madara, potom i Kalinića... Prekinuo je to Panter, koji pogađa novu trojku, a upisao se i Kuzmić.  - 54:34

FOTO: M. Vukadinović

15' Zakucava Aleksa Avramović, a Dobrić sa penala siguran - 51:32.

14' Lep protok lopte imao je Partizan, pronašao je Avramović ponovo umsamljenog Pantera, a on pogađa trojku. Serija domaćina 14:2. Pogodio je potom i Aleksa Avramović.

 

13' Gurnuo je Kuzmić nakon jednog napada Lesora, nakon gledanja snimka faul je sviran igraču Zvezde. Pogodio je Francuz još jednom pre toga, a na semaforu je stajalo 43:29. Pogodio je i bacanje, za nešto više od 12 minuta postigao je već 15 poena.

12' Prvi minut bio je bez poena, a potom su se raspucali Matijas Lesor i Dejan Davidovac.

PRVA ČETVRTINA - 35:27

10' Još jednom je Matijas Lesor igrao dobro u odbrani, to je donelo priliku iz tranzicije, a akciju je Avramović završio zakucavanjem.  Pogodio je Nejt Volters flouter. Prekida Kevin Panter post i nakon 10 minuta pogađa prve poene, i to trojku uz zvuk sirene 35:27

FOTO: M. Vukadinović

9' Napravio je Branko Lazić faul u Napadu i Partizanu dao priliku da se vrati u meč. Ponovo je Matijas Lesor poentirao pod košem uz faul. Čini se da Luka Mitrović ima dosta problema večeras da ga čuva, gotovo na isti način je Francuz odigrao leđima protiv njega. Precizan je bio i sa penala.  Interesantno je da crno-beli imaju samo jedan skok za nešto više od osam minuta.  Pogodio je pod faulom na drugom košu i Ognjen Dobrić. Faul Panteru 24:25. Lesor je pronašao usamljenog Jama Madara, koji pogađa zua tri. Odbrani ose Partizan sa druge strane, a Dobrić leži na zemlji nakon udarca u glavu. Pogađa sada i Avramović trojku 30:25

8' Matijas Lesor je bio dobar u igri jedan na jedan sa Lukom Mitrovićem. Košarkašu Zvezde sviran je faul. Precizan je Francuz bio sa penala. Serija crno-belih 7:0 - 21:22 na semaforu.

FOTO: M. Vukadinović

7' Precizan je bio i Rade Zagorac, koji je došao do zakucavanja. Potom je usledila dobra odbrana, ali se okliznuo Madar, izgubio je loptu.

6' Dalas Mur i Nejt Volters razmenjivali su udarce - 14:22

4' Ostin Holins igra kao u transu, dao je četiri trojke za manje od dva minuta, uspeo da bude aktivan i u odbrani, za njega Partizan nema rešenje.

 

2' Probao je potom Trifunović za tri, nije uspeo da kazni goste. Kalinić je nakon toga pokušao sa niskog posta da poentira, faulirao ga je upravo Trifunović. Precizan je bio sa penala - 2:2. Mur pogađa za crno-bele, a potom faulira Voltersa, koji je baš kao i Kalinić bio precizan - 4:6

1' Pogodio je na uvodu meča Alen Smailagić za crno-bele. Volters promašuje na drugoj strani, ali nakon skoka pogađa Kuzmić - 2:2

UOČI MEČA

Crvena zvezda vodi 2:1 u finalnoj seriji, a u slučaju trijumfa obezbediće novi trofej u regionalnoj ligi i plasman u Evroligu naredne sezone. Sa druge strane, ukoliko Partizan pobedi, gledaćemo majstoricu, a taj meč biće eventualno odigran u ponedeljak od 20 časova.

Večerašnju utakmicu sudiće sudijska trojka koju čine Damir Javor, Sašo Petek i Luka Kardum.

Disciplinska komisija je pred meč saopštila da će ulaz biti omogućen samo vlasnicima sezonskih karata, zbog kazne koju su crno-beli dobili posle incidenata navijača na trećem duelu.

Kako je saopštila ABA liga, privremena mera zabrane i deljenja karata ne dozvoljava Partizanu da otvori prvih 10 redova tribine A, prvih 13 redova bele lože, ceo parter 4 senior, ceo parter B, celu plavu ložu i prvih 12 redova VIP lože. Partizan je apelovao na navijače da ne ponavljaju ispade koji su doveli do zatvaranja dela dvorane i da ne vređanju protivnike ili sudije.

REČ TRENERA

Trener košarkaša Partizana Željko Obradović rekao je da će njegova ekipa dati sve od sebe da pokuša da pobedi Crvenu zvezdu kako bi nastavila seriju finala plej-ofa ABA lige.

- Znamo da je jedini način da nastavimo finalnu seriju da pobedimo. Da probamo da damo sve od sebe kao što smo radili na poslednje dve utakmice. Borbenost koja je bila fantastična, uz veliku želju da teren ne bude klizav kao što je bio u trećoj utakmici. Mislim da je zdravlje igrača obe ekipe najvažnije, rekao je Obradović u najavi utakmice.

Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić izjavio je da želi da njegova ekipa odigra dobru utakmicu.

- Želimo da odigramo dobru utakmicu u okonostima u kojima bi košarka bila na prvom mestu. Tu mislim na uslove za igrače, jer je parket bio izuzetno klizav i predstavljao je zaista veliki problem za sve, izjavio je Radonjić. 

BONUS VIDEO: OVO JE NAŠ NBA MVP: Nikola Jokić ušao u istoriju, a hteo je da bude nešto drugo

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (7)