ŠOK! Rafael Nadal završava karijeru po završetku Rolan Garosa

Novosti online

02. 06. 2022. u 08:33

NEVEROVATNE vesti stižu iz Španije - Rafael Nadal završava karijeru po završetku Rolan Garosa.

ШОК! Рафаел Надал завршава каријеру по завршетку Ролан Гароса

FOTO: AP

Tu vest je saopštio novinar Anhel Garsija tokom gostovanja na poznatoj radio-stanici "Cope".

Naime, Nadala već duže vreme muči problem sa stopalom, a na pomenutoj španskoj radio-stanici je objašnjeno da "kost u Rafinom stopalu 'umire'", zbog čega će Rafa prestati da igra sve dok ne pronađe rešenje, ako ga uopšte pronađe.

Anhel Garsija objašnjava da to može da bude mesec dana, šest meseci - ili da se uopšte nikada ne vrati tenisu. U velikim je bolovima i navodno je njegovo celo stopalo anestezirano, što je veliki rizik, ali mu isto tako omogućava da igra na Rolan Garosu na kome žarko želi do 14. trofeja.

Španski mediji pišu da Nadal ima avaskularnu nekrozu, što je bolest kosti nastala zbog "privremenog ili trajnog poremećaja snabdevanja krvlju područja kostiju" usled čeka koštano tkivo umire, a kosti propadaju.

Odranije je poznato da Nadal ima Miler-Vajsovu bolest (ili sindrom). Radi se o bolesti kosti stopala, koja izaziva jak bol pri svakom pokretu. Da sve bude čudnije, ovaj sindrom se uglavnom javlja kod ljudi između 40 i 60 godina i učestaliji je kod žena, a kod Nadala je utvrđen još davne 2005. godine.

FOTO: AP

 

Uspeo je da se vrati tenisu i napravi neverovatnu karijeru, ali se bolest ponovo vratila prošle godine. U pitanju je degenerativna bolest koja predstavlja displaziju skafoidne kosti u stopalu. Jednostavnije rečeno - radi se deformaciji kosti koja je locirana u središnjem delu stopala. Bolest se teško otkriva u ranoj fazi, a situacija se samo pogoršava dok pacijent hoda ili trči, što je Nadal mnogo radio prethodne dve decenije.

Zbog toga je uz Nadala na turniru u Parizu njegov doktor Anhel Ruiz Kotoro, koji mu pre i posle svakog meča pruža terapije, a Rafa je rekao da će o svojim problemima pričati tek kada se završi Rolan Garos...

Izgleda da je došlo vreme da GOAT, ako se gledaju grend slem titule, kaže "zbogom".

BONUS VIDEO: OVO JE NAŠ NBA MVP: Nikola Jokić ušao u istoriju, a hteo je da bude nešto drugo

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)