AKTERI FINALA ABA LIGE NADAJU SE HUMANIJIM USLOVIMA U ČETVRTOM MEČU: Prvo zdravlje, pa sve ostalo!

V. P.

03. 06. 2022. u 10:14

NAJTEŽE je igračima. Konstatacija obojice trenera večitih rivala nakon treće utakmice, koja je pukom srećom završena bez težih povreda na vlagom i znojem natopljenom terenu hale "Aleksandar Nikolić".

АКТЕРИ ФИНАЛА АБА ЛИГЕ НАДАЈУ СЕ ХУМАНИЈИМ УСЛОВИМА У ЧЕТВРТОМ МЕЧУ: Прво здравље, па све остало!

FOTO: M. Vukadinović

Pred današnji četvrti meč (18.30), u kome se Partizan ponovo brani od Zvezdine meč-lopte za jadransku titulu, najteže je Željku Obradoviću i Dejanu Radonjiću.

- Nadam se da će teren biti manje klizav, tek onda možemo da pričamo o nekim košarkaškim stvarima. Možda da vežbamo napad na ledu - rekao je Radonjić.

- Mislim da bi svi trebalo da se potrudimo da izađemo na parket i pokažemo koliko možemo u ovom trenutku. Uz svu dozu napora, opterećenja zbog finala, ovo je nešto što dodatno utiče na kvalitet igre, a može da bude i veoma opasno.

Za razliku od većine prvotimaca crveno-belih, koji su i ranije igrali utakmice u sličnim neregularnim uslovima, mnogi u crno-belom taboru prvi put su spojili iskustvo borbe za pobedu i sopstveno zdravlje.

- Ludo, zaista ludo - komentarisao je Jam Madar, mladi Izraelac u timu Partizana.

- Nikad nisam igrao ovakvu utakmicu, ništa slično nisam doživeo. Ovo je iskustvo za čitav život. Nismo imali drugu opciju osim pobede, u situaciji kada se čitava sezona lomi morali smo da ostavimo srce na parketu. Pobeda koja je pokazala da možemo da se nosimo sa ovakvim mečevima.

Zvezda je odbranom u trećoj četvrtini stekla prednost od osam poena, Partizan se na isti način vratio u igru u poslednjoj deonici. Jasno je šta će biti presudno u četvrtoj bici.

- Sve je u odbrani - kaže Madar. - Nije bilo mnogo poena u prethodnim utakmicama, uglavnom su bile izuzetno tvrde. Nama je potrebna još jedna ovakva, da se svi borimo kao jedan. Verujem da možemo da izborimo odlučujuću petu utakmicu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK NA MARAKANI: Pred večiti derbi umro jedan od najvoljenijih članova FK Crvena zvezda