LUDNICA U PIONIRU: Prekidi, pražnjenje dvorane, nakon drame Partizan savladao Zvezdu

Александар Илић
Aleksandar Ilić

01. 06. 2022. u 23:22 >> 23:30

KOŠARKAŠI Partizana savladali su večeras Crvenu zvezdu sa 70:67 (21:17, 18:14, 8:23, 23:13) u trećem meču finalne serije ABA lige i tako smanjili vođstvo crveno-belih na 2:1 u seriji.

ЛУДНИЦА У ПИОНИРУ: Прекиди, пражњење дворане, након драме Партизан савладао Звезду

FOTO: M. Vukadinović


U hali “Aleksandar Nikolić”, ispunjenoj samo navijačima Partizana, ekipu Željka Obradovića do trijumfa vodio je Kevin Panter sa 22 poena, a pratili su ga Aleksa Avramović sa 14 i Dalas Mur sa devet poena.

Najefikasniji u redovima poraženog tima bio je Ognjen Dobrič sa 20 poena, dok je Dejan Davidovac upisao 17.

Finalna utakmica regionalnog takmičenja protekla je u senci incidenata pošto je prekinuta je na 57 sekundi do kraja, pri vođstvu crno-belih 68:65.

Sudijska, trojka koju su činili Matej Boltauzer, Uroš Nikolić i Milan Nedović napustila je parket jer su navijači Partizana na teren ubacivali upaljače i mobilne telefone.

Kada su ispražnjeni delovi tribina iza tunela i iza koša na koji su napadali igrači Crvene zvezde, meč je nastavljen i to posle 50 minuta pauze zbog prekida.

Četvrta utakmica finalne serije ABA lige na programu je u petak u 18.30 časova, a domaćin će ponovo biti Partizan.

Eventualna “majstorica” odigraće se u ponedeljak, 6. juna.

PARTIZAN - ZVEZDA 70:67.

Četvrta četvrtina

40' Odbranio se Partizan, a Rade Zagorac završio je na zemlji sa jakim grčevima. Promašio je trojku Lidej, Davidovac sa druge strane. Ušli smo u penal završnicu. Davidovac 10 sekundi pre kraja faulira Madara. Precizan je dva puta bio izraelac.

* Sada su i igrači uz sudije napustili teren, prazne se tribine

Povratak sudija na teren nakon duge pauze.

 

Igrači se vraćaju na parket.

 

Iza zapisničkog stola raspoređuju se policijske snage, a nezvanično meč je prekinut zbog toga što je sudija Nikolić pogođen.

40' Panter gubi loptu , pa je osvaja. Pogađa na kraju trojku. Radonjić traži minut odmora. Sudijska trojka povukla se sa terena, prekid meča!

 

38' Mini serija Zvezde 4:0. Pogodili su Mitrović i Dobrić. Na drugoj strani precizan, a potom na drugoj strani ne pogađaju gosti. 

 

36' Pogodio je dalekometnu trojku Dalas Mur Partizan ponovo vodi.

35' Zagorac se povredio, pri skoku udario je glavom o parket, nezgodno je izgledalo, odmah pravi izmenu Obradović. Madar je bio polovičan sa penala, dok je Kalinić pogodio za dva - 60:61

 

34' Pokušao je Marković da pogodi za tri, ovog puta nije mu to pošlo za rukom, a potom na drugoj strani faulirao je bivši košarkaš Virtusa Kevina Pantera. Ponovo pauza zbog brisanja Parketa.  Željko Obradović apelovao je na navijače za sportsko navijanje. Kevin Panter pogađa penale, izjednačenje - 59:59

FOTO: M. Vukadinović

33' Kevin Panter bio je siguran sa linije za slobodna bacanja, upisao je nove poene za tim Željka Obradovića. Laganim polaganjem Ostin Holins ponovo diže Zvezdu na šest poena prednosti.

32' Kada je to potrebno Zvezdi, tu su Dobrić i Davidovac, ovoga puta drugi je pogodio za tri. Sa penala je pogodio za domaći tim Aleksa Avramović 51:57.

31' Aleksa Avramović je projurio kroz odbranu gostiju i upisao prve poene za goste u poslednjem periodu 49:54.

 

Treća četvrtina 8:23

30' Ledej sprečava napad Zvezde, a u kontri Koprivica pravi faul u napadu 47:50. Promašio je Koprivica dva penala. Pre toga pogađao je Dobrić. Koji je u narednom napadu pogodio trojku uz faul. Precizan je bio, a Partizan u poslednju deonicu ulazi sa zaostatkom. Treba istaći i sa samo osam postignutih poena.

FOTO: M. Vukadinović

29' Dobrić je zbog lasera promašio penal, a sudije ponavljaju bacanje. Još jednom stručni štab Partizana moli publiku da navija u sportskim okvirima.

27' Muči se Partizan, samo šest poena do sada postigli su crno-beli. Koprivica je proigrao Zagorca. Domaći konačno prekinuli post.

26' Kalinić i Davidovac vratili su Zvezdu u meč i ne samo to, nego gosti sada vode. Serija 8:2 gostiju.

 

24' Trojka Markovića. Zvezda se vratila u meč, pokušao je Panter sa preko osam metara da odgovori, neprecizno. Pokušao je potom i Mur, neprecizno. Skače Smailagić. Krade Lazić loptu. Blokira pokušaj gostiju Rade Zagorac.

FOTO: M. Vukadinović

23' Još jednom nakon odličnog skoka u napadu Davidovac pogađa. Gubi nakon toga loptu Lesor, krade Kuzmić, a Davidovac pogađa - 43:39

22' Parket je jako klizav zbog toga se prvo poluvreme i igralo više od sat vremena. Okliznio se Kevin Panter i izgubio loptu. Na drugoj strani kontra Lazić pogađa, a u narednom se iskupio Panter poenima - 43:35

FOTO: M. Vukadinović

21' Panter pogađa za tri, dobro je Partizan krenuo u drugo poluvreme.

Druga četvrtina 18:14

20' Aleksa Avramović koristi "livadu" koju mu je Lesor napravio, Partizan dolazi do 38:31, a potom uspeva da se odbrani domaćin. Poslednji napad za crno-bele. Penale je imao Aleksa Avramović, pogodio je samo drugo. Ipak, ostaje gostima četiri sekunde za napad, Lazarević ne pogađa.

FOTO: M. Vukadinović

19' Ivanović gubi loptu 11. izgubljena za Zvezdu.

18' Holins je bio polovičan sa penala. Pogađa trojku Avramović, do sada najveća prednost crno-belih 36:29. Pokušava Dobrić da vrati trojku, ne uspeva, ali Mitrović hvata loptu i pogađa za dva.

 

17' Nova greška Voltersa nije preneo loptu za osam sekundi. Promašuju Mur i Koprivica, a potom iz trećeg pokušaja mladi igrač crno-belih dolazi do poena.

16' Panter pogađa za dva, a potom Volters pokušava da zaustavi u narednom napadu Koprivicu, koji ide na liniju za slobodna bacanja. Prvo nije uspeo da pogodi, drugo jeste.Nije bio precizan Volters, a ni Koprivica sa poludistance - 31:28.

15' Nekoliko promašaja i dosta trčanja. Madar krade loptu Nikoli Ivanoviću, a Radonjić dobija tehničku. Smatrao je trener Zvezde da je bio faul. Apeli ljudi iz Partizana pred ovaj meč nisu urodili plofom ponovo upozorenje publici zbog ubacivanja predmeta. Panter sa penala pogađa nakon tehničkgo faula.

14' Nakon promašaja Partizana Trifunović je krenuo na loptu, a Smailagić je imao drugačije planove, skoro pa da mu je iz ruku oteo, snažno je zakucao. Lazarević je sa penala bio precizan - 27:28.

 

13' Novi poeni Dobrić, a na drugoj strani iz trećeg pokušaja pogađa Lesor. Ognjen Dobrić dolazi do osmog poena. Fantastična igra Zvezdinog košarkaša.

12' Iz levog ugla sada pogađa Dobrić za tri. Preokret - 21:23

11' Nikola Ivanović je bio zaboravljen u uglu, pogodio je trojku - 21:20. Nije se to dopalo Obradoviću, odmah minut odmora.

 

Prva četvrtina 21:17

10' Često se u Pioniru briše parket i dolazi do prekida igre, što pomalo ubija odličan ritam koji večeras.  Partizan poenima Madara dolazi do najveće prednosti večeras - 21:16. Polovičan je bio Dobrić sa penala.

9' Zvezda dolkazi do poena preko Lazarevića, na drugoj strani iz nemoguće situacije siguran Panter, Lazarević na drugoj strani dolazi do ničije lopte, ali ne koriisti to Zvezda 19:16.

8' Faulirao je mladi Lazarević Ledeja, koji je bio precizan oba puta - 17:14.

FOTO: M. Vukadinović

7' Ponovo skok u napadu za crveno-bele, dozvoljava domaćin previše prostora na skoku. Pogodio je Kalinić, a na drugoj strani trojka Pantera. Fantastično šutersko veče večeras na obe strane. Gubi i Kalinić loptu, četvrta izgubljena za goste večeras.

6' Zvezda ima odličnu kretnju lopte. Nakon asistencije Mitrovića pogađa Davidovac.

5' Kevin Panter prekida nalet gostiju, odigrao je protiv Holinsa i Kuzmića, Amerikanac ga je faulirao, to je njegov drugi prekršaj na startu meča 2+1 za tim iz Humske - 9:9.

4' Problemi za Zvezdu na startu. Izgubili su tri lopte iz pet poseda do sada.  Marković, Kuzmić, Volters...  Ipak, za sada ne kapitalizuje to Partizan 6:5. Smajlagić i Panter se nisu najbolje razumeli, izgubljena lopta za domaće.

FOTO: M. Vukadinović

3' Nakon eksplozivnog uvoda usledio je promašaj Holinsa, a potom i Mura, obojica su pokušala za tri poena.

2' Ponovo Mur pogađa za tri. Dva od dva ima na startu. Kevin Panter krade loptu i omogućava poene nakon kontre.

1' Nikola Kalinić je poenima otvorio meč. Odmah na startu Lesor je napustio teren, nakon 30 sekundi sudije su ga zbog ogrebotine na licu poslale na klupu.  Preko ruke pogađa sa druge strane Dalas Mur iz zaista teške situacije.

UOČI MEČA

 

Crno-beli večeras imaju prioritet pobede. Gosti vode 2:0 u seriji i ukoliko žele da se nadaju produžetku serije.

Tim Partizana veruje da će zahvaljujući podršci navijača iskoristiti prednost domaćeg terena i dođi do produžetka finalne serije regionalne lige.

Podsetimo, prvi meč dobila je Crvena zvezda 90:76, dok je u drugom viđen drugačiji Partizan i penal završnica. Dobila ju je takođe ekipa sa Malog Kalemegdana 85:81

Doneta je odluka da na parketu dvorane "Aleksandar Nikolić" pravdu deli trojka Matej Boltauzer (Slovenija), Uroš Nikolić (Srbija) i Milan Nedović (Slovenija), saopšteno je na zvaničnom sajtu regionalnog takmičenja.

Reč trenera

Trener gostiji svestan je da Zvezdu čeka težak meč.

- Očekuje nas teška utakmica u sredu uveče ovoga puta pred protivničkim navijačima. Želimo da odigramo još jedan dobar meč, za to je potrebno da budemo čvrsti, skoncentrisani i odgovorni u oba pravca - rekao je Radonjić.

Željko Obradović zna šta Partizan mora da učini

- Utakmica broj tri. Znamo da Zvezda ima ogromnu prednost od 2:0 i mi moramo da damo sve od sebe kako bismo dobili utakmicu i nastavili finale - rekao je Obradović, preneo je klupski sajt.

BONUS VIDEO: OVO JE NAŠ NBA MVP: Nikola Jokić ušao u istoriju, a hteo je da bude nešto drugo

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (5)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju