KATASTROFA ZA JOKIĆA PRED PLEJ-OF: Ovo niko nije očekivao pred doigravanje

Novosti online

10. 04. 2022. u 14:19

NIKOLA Jokić ima sezonu iz snova, još jednom će imati priliku da se bori za NBA titulu, a pred doigravanje Jokić je dobio loše vesti.

КАТАСТРОФА ЗА ЈОКИЋА ПРЕД ПЛЕЈ-ОФ: Ово нико није очекивао пред доигравање

FOTO: Tanjug/AP

Nikola na svojim plećima nosi Denver tokom cele sezone i bez sumnje je najzaslužniji što su se domogli završnice sezone.

Nije mogao Jokić da računa tokom takmičarske godine na Džamala Mareja i Majkla Portera, a čini se da neće ni u plej-ofu.

Porter je početkom sezone potpisao novi ugovor vredan 207.000.000 dolara, da bi već u novembru doživeo tešku povredu, a sada je potvrđeno da se neće vraćati ni u plejofu.

Džamal Marej nije ni iskusio čar igranja u ovoj sezoni. On je aprila 2021. godine pokidao prednje ukrštene ligamente kolena. Viđen je na treninzima prethodnih dana, očekivao se njegov povratak, ali sada se navodi da neće ništa rizikovati, odnosno da je za njega sezona izgubljena.

Foto: AP

Tekst potpisa

Tako će Jokić morati u borbu za trofej bez dve najveće zvezde, a pred plejof osim njega u najboljoj formi su Vil Barton, Eron Gordon, kao i odlični ruki Bouns Hajland.

Jokić ispisao istoriju NBA lige

Nikola Jokić je u meču protiv Memfisa ispisao istoriju NBA lige. Postigao je 36 poena, i tako došao do neverovatnog podviga.

Srbin je prvi košarkaš koji je u jednoj sezoni postigao 2000 poena, uz 1000 skokova i 500 asistencija.

FOTO: Tanjug/AP

MVP sezona

Centar Denvera je glavni kandidat za novu MVP nagradu, konkurent mu je Džoel Embid. Ima neverovatan prosek - 27 poena po utakmici, uz 13,7 skokova po takmičarskom nastupu i 7,9 asistencija.

Zanimljivo je da je u prethodnoj sezoni, kada je osvojio MVP nagradu bio nešto lošiji tada je u proseku beležio  26,4 poena, 10,8 skokova i 8,3 asistencije po meču.

BONUS VIDEO: Novak Đoković došao na utakmicu košarkaša Zvezde 

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VUČIĆ RASTURIO LAŽI LAŽNE DRŽAVE U NJUJORKU: Istina o Kosovu i Metohiji odzvanjala salom - Priština stvara nepodnošljive uslove za život Srba