ZA OVERU PRVOG MESTA: Crvena zvezda protiv Lalatovića i Radničkog, a ulog - ogroman

ULOG ogroman, rival po meri. Fudbaleri Crvene zvezde ugostiće danas Radnički iz Kragujevca (17.00) na stadionu "Rajko Mitić" u poslednjem meču uvodnog dela prvenstva.

ЗА ОВЕРУ ПРВОГ МЕСТА: Црвена звезда против Лалатовића и Радничког, а улог - огроман

FOTO: M. Vukadinović

Biće to prilika za crveno-bele da velom perfekcije obaviju prolećni juriš na titulu, u domaćem šampionatu na osam utakmica ostvareno je isto toliko pobeda. A ukoliko se štiklira i deveta, izabranici trenera Dejana Stankovića zakoračiće u plej-of kao prvoplasirana ekipa.

Samim tim, Zvezda će obezbediti domaćinstvo u večitom derbiju (16. april, 18.00) koji bi mogao da odluči ishod neizvesne superligaške trke.


- Imamo svoj cilj, ovo je samo jedna od utakmica kako bi ga ostvarili. Idemo na tri boda, znamo da ćemo imati jednog organizovanog protivnika koji u poslednjih šest utakmica ima četiri pobede i dva nerešena rezultata. Igraju tvrdo, čvrsto i odgovorno. Biće dosta teško, ali ne i nemoguće za naš tim. Verujem u nas i u ono što radimo, a to pokazujemo na utakmicama - ističe Stanković u najavi današnjeg sudara sa Šumadincima.

Šef stručnog štaba srpskog šampiona pohvalno je pričao o suparničkom treneru i nekadašnjem asu Zvezde Nenadu Lalatoviću koji je protiv crveno-belih 18 puta vodio ekipe, zabeležio 13 poraza, dva remija i tri pobede.

- Lalatović je neko ko je odlučio da se vrati u srpski fudbal i preuzme ekipu koja je u tom trenutku bila poslednja na tabeli, a to govori o kvalitetu, hrabrosti i veri u ono što radi. Po meni je Lalatović jedan od najboljih trenera sa ovih prostora. Ovo nije stvar "ulizivanja" niti hvaljenja, to pričaju rezultati - poručio je Stanković.

Osvrnuo se trener Zvezde i na povredu Gelora Kange koju je Gabonac zadobio u petom minutu kup-duela sa TSC.


- Povreda je pod kontrolom. Poznajemo Kangu, ako bude imao jedan procenan šanse da igra - on će igrati. Povreda je bila posle pet minuta i to na dva mesta, a on ako izađe iz igre, znači da se desio ozbiljan problem. Gledaće ceo stručni štab, kao i medicinski blok da ga što pre vratimo u trenažni proces - rekao je stručnjak crveno-belih.

RENDžERS


STANKOVIĆ je komentarisao i utakmicu četvrtfinala Lige Evrope, u kojem je Braga dobila Rendžers (1:0), budući da su to rivali s kojima se Zvezda sastajala u Evropi.
- Gledao sam utakmicu, posle meča ostao je još veći žal što nismo uspeli da napravimo čudo, ili nije čudo, možda smo jednostavno zaslužili da prođemo. Žao mi je što nismo mi bili u Bragi umesto Rendžersa, ali teren je jedino merilo - podvukao je Stanković.

BONUS VIDEO: DAN KADA SE ZVEZDA POPELA NA KROV SVETA: Pre 30 godina crveno-beli su ostvarili legendarni uspeh

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)