MALJKOVIĆ NA SAHRANI PETRA SKANSIJA: "Tamo gde ideš na drugu stranu čekaju te profa Nikolić, Žeravica i Žućko Korać"

Novosti online

08. 04. 2022. u 19:50

OVOG petka na ljubljanskom groblju Žale sahranjen je legendarni košarkaš i trener Petar Skansi, član reprezentacije Jugoslavije koja je donela prvu titulu šampiona sveta.

МАЉКОВИЋ НА САХРАНИ ПЕТРА СКАНСИЈА: Тамо где идеш на другу страну чекају те профа Николић, Жеравица и Жућко Кораћ

FOTO: Printskrin

Među brojnim košarkaškim poslenicima, poslednjem ispraćaju legende prisustvovao je i predsednik Oimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković.

Epsko je bilo finale Kupa šampiona 1993. u kome je Božin Limož savladao Skansijev Beneton.

- Naša epska bitska iz finala bila je sjajna košarkaška predstava, a ja sam ti obećao da ću napisati knjigu o toj utakmici. Jedino što mi je žao što je pre štampanja neću dati tebi da je pročitaš i ispraviš nedostatke - rekao je Maljković.

Boža je istakao kako je Skansi u njegov život ušao 1970. godine kao košarkaš, a kada je kao mladi trener preuzeo Jugoplastiku on je bio prvi koji ga je dočekao.

- Nije me dočekao kao vedeta i legenda, nego kao neko ko voli svoj klub i kad ne radi u njemu. Tamo gde ideš na drugu stranu čekaju te profa Nikolić, Žeravica i "Žućko" Korać - rekao je Maljković na ispraćaju velikana svetske košarke.

BONUS VIDEO - Đoković učestvuje na Rolan Garosu

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)