CRNO-BELO NERVIRANJE I UŽIVANJE: Partizan "preživeo" Mornar, Željko Obradović na momente nije mogao da veruje šta se dešava

D. N.

02. 04. 2022. u 22:43

KOŠARKAŠI Partizana vratili su se ABA pobedama, jer su posle poraza od Cedevita Olimpije, u prilično zanimiljivom meču 25. kola regionalnog nadmetanja, savladali ekipu Mornara iz Bara sa 95:83.

ЦРНО-БЕЛО НЕРВИРАЊЕ И УЖИВАЊЕ: Партизан преживео Морнар, Жељко Обрадовић на моменте није могао да верује шта се дешава

Foto: ABA / KK Partizan NIS / Dragana Stjepanović

Isprva je sve delovalo idilično po crno-bele, čija je publika u hali "Aleksandar Nikolić" uživala. Samo u uvodnoj deonici, Partizan je dominirao i u skokovima (16:5), i u atraktivnim akcijama, pa su uz ofanzivno raspoložene Avramovića (sedam poena) i Pantera (šest, ali, istini za volju, 0/3 sa distance), te potpunu "vladavinu" Koprivice i Smailagića pod obručima (šest, odnosno četiri skoka), crno-beli za tili čas od 13:6 došli do 22:9. 

Kada se pomenutim igračima u napadu "pridružio" i Tristan Vukčević, i Zak Ledej, "grobari" su početkom druge deonice pevali na sav glas jer je semafor pokazivao 19 poena razlike (36:17), ali...

Mornar se vratio u život. I to prilično impresivno.

A to je Željka Obradovića, trofejnog trenera sa klue Partizana, prilično nerviralo. Ne zato što su Barani briljirali, već što su njegovi izabranici počeli, što ležerno da shvataju defanzivne obaveze, što da greše u nekim osnovnim stvarima u napadu.

Željko Obradović tokom meča Partizan - Mornar / Foto: ABA / KK Partizan NIS / Dragana Stjepanović

Tek, akciju po akciju, gost je "krckao" zaostatak do velikog predaha, na koji se otišlo sa 43:30 za crno-bele, a onda je Mornar serijom 13:4 prišao na 47:43.

Činilo se da sledi velika drama, no, Obradović je baš tada uspeo da razmrda svoju ekipu.

Ne baš da se ona vrati dominaciji kao s početka meča, jer su i Barani korigovali igru i zakrpili očigledne procepe u odbrani, ali dovoljno da se malo mirnije igra u nastavku.

Već do kraja trećeg perioda meča, Partizan se, uz seriju od 20:11 za sedam minuta, vratio na 13 razlike (67:54), ali to nije bilo dovoljno da se rival već tada dotuče. I na početku četvrte četvrtine domaćin je imao dvocifrenu prednost (68:57), ali su Mihailović, Živanović i ostali terali "Žoca" da, u neverici, vrti glavom jer su naprasno postajali nerešiva enigma za njegove izabranike.

On ih je, kad god bi za to bilo prilike, pozivao da dođu do aut-linije, pa je tamo delio savete i Vukčeviću, i Smailagiću, a korekcije u njihovoj igri malo su tu igru i učvrstili.

Dovoljno da se, nedugo posle strepnje zbog "+6", trojkom Pantera ode na 77:66, uz šest i po minuta do kraja.

Od tog rezultatskog "razdvajanja" - ekipa Mihaila Pavićevića nije uspela da se opravi, jer je Partizan u završnici meča svoje navijače uspevao da obraduje ne samo lepim ofanzivnim rešenjima, već i neretko dobrim odbranama (mada je Obradović uspevao da se iznervira i kada bi se, na +14, kretalo sporije u kontranapad).

Ipak, na vagi nerviranja i uživanja, "grobari" su ovoga puta mogli da konstatuju da je tas više pokazivao ono drugo, o čemu svedoče i brojni dobri potezi njihovih ljubimaca, naročito Ledeja koji je dogurao do 24 poena (četiri trojke iz toliko pokušaja), te ostvario po pet skokova i asistencija, a na kraju krajeva, o tome svedoči i konačan rezultat.


ABA liga, 25. kolo
Partizan - Mornar 95:83
(23:11, 20:19, 24:27, 28:26)

Partizan: Panter 16, Vukčević 8, Ledej 24p (trojke 4/4), 5as, 5sk, Zagorac 3, Avramović 7, Koprivica 6p, 11sk, Smailagić 14p, 8sk, 2as, 1bl, 1uk, Mur, Glas, Lesor 4p, 4sk, Trifunović 5p, 4sk, Madar 8p, 3as

Mornar: Mornar: Mihailović 25, Mićović 12, Jeremić 6, Živanović 13, Šehović 10, Smit 4, Rakočević, Lazić, Vesković i Miković nisu igrali, Vranješ 3, Mozli 10

BONUS VIDEO: Svemirsko svetsko prvenstvo - spektakl kakav fudbal ne pamti!

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024