BOBI KONAČNO ZAIGRAO: Dalas učinio medveđu uslugu Jokiću (VIDEO)

Novosti online

26. 03. 2022. u 08:33

DVE asistencije nedostajale su Luki Dončiću za tripl-dabl (24p, 10sk), ali fenomenalna partija slovenačkog reprezentativca nije pomogla Dalasu prtiv raspoložene ekipe Minesote koja vodi grčevitu borbu sa Jokićevim Denverom za direktan plasman u plej-of.

БОБИ КОНАЧНО ЗАИГРАО: Далас учинио медвеђу услугу Јокићу (ВИДЕО)

FOTO: AP

Luka Dončić nije uspeo da još jednom pomogne Nikoli Jokiću u borbi za plej-of jer je njegov Dalas poražen na gostovanju kod Minesote, rezultatom 116:95. Timbervulvsi su se revanširali Meveriksima za poraz od pre nekoliko dana i nastavili poteru za Denverom, koji se trenutno nalazi na šestom mestu Zapadne konferencije koje vodi direktno u plej-of.

Nagetsi na čelu sa srpskim superstarom Nikolom Jokićem na osam utakmica do kraja regularnog dela sezone imaju 43 pobede i 31 poraz, dok su "vukovi" mesto niže sa porazom više.

Ove dve ekipe će voditi veliku bitku za direktan plasman u plej-of (sedmoplasirani ide u plej-in turnir), dok je Dalas peti sa skorom 45-29.

Domaćin je od početka utakmice želeo da stavi do znanja rivalu da se neće ponoviti rezultat od pre nekoliko dana i već u drugoj četvrtini došao do dvocifrene prednosti.

Minesota je u nastavku samo nastavila da pojačava, brzo otišla na +20 i povratka za goste nije bilo.

Dončić je u poraženom timu bio najbolji sa 24 poena, 10 skokova i osam asistencija, ali su ostali igrači zakazali. Pauel je bio sledeći na listi strelaca sa 13 poena, dok je srpski reprezentativac Boban Marjanović konačno dobio priliku da zaigra.

Marjanović je tek treći put u 2022. godini dobio šansu od Džejsona Kida i za šest minuta na parketu postigao pet poena i imao po jedan skok i blokadu.

U pobedničkom sastavu najbolji je očekivano bio Karl-Entoni Tauns sa 20 poena i devet skokova, dok je četiri poena manje dodao Meklaflin.

Minesota u sledećoj utakmici igra protiv Seltiksa u Bostonu, Dalas se sastaje sa Jutom džez, dok Denver dočekuje jednu od najlošijih ekipa u ligi – Oklahoma Siti tander.

BONUS VIDEO - Matija Bećković dobio dres sa brojem 10

 

(RTS)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati