SAMO VASA DRŽI NIVO: Efes igra promenljivo celu sezonu, naš as jedini konstantno dobar

V. P.

25. 03. 2022. u 20:55

JEDNA utakmica kao ogledalo čitave sezone aktuelnog prvaka Evrolige. Efes je u porazu od Milana (77:83) imao periode šampionske igre i nepredvidive strmoglave padove zbog kojih se gotovo izvesno oprostio od šanse da u plej-of ukorači sa prednošću domaćeg terena.

САМО ВАСА ДРЖИ НИВО: Ефес игра променљиво целу сезону, наш ас једини константно добар

FOTO: Evroliga

Jedina konstanta u varljivoj sezoni je branilac MVP trofeja Vasilije Micić, ubedljivo najkorisniji igrač meča u "Sinan Erdem domu" sa 27 poena (6/7 za dva, 3/9 za tri) i pet asistencija za indeks 28. Podelio je MVP počasti sa Hauardom Sent Rosom za prošlo kolo, u kojem je protiv Reala ostvario učinak od 29 poena i šest asistencija. Međutim, još jedna u nizu vrhunskih kreacija srpskog reprezentativca i najboljeg strelca Evrolige sa prosekom od 18,1 poen nije spasla brod "kapetana" Ergina Atamana od prevrtanja u drugom poluvremenu meča sa milanskim Armanijem.

- Na poluvremenu nisam pomislio da je moguć ovakav preokret - priznao je trener Efesa Ataman. - Nadali smo se da ćemo pobedama u preostalim mečevima, ukoliko Olimpijakos izgubi od Barselone, ući u top 4 i steći prednost domaćeg terena u plej-ofu. Da smo dobili ovu utakmicu, naše šanse bi bile ispod 50 odsto, sada su ispod deset. Sada moramo da se koncentrišemo na to da sa još dve pobede obezbedimo učešće u plej-ofu i peto mesto.

Kreatori velikog kambeka Milana nakon zaostatka od 15 poena bili su Ševon Šilds i Serhio Rodrigez. Obojica su postigla po 12 poena, uz još trojicu sa dvocifrenim košgeterskim učinkom (Điđi Datome, Malkom Dilejni, Nikolo Meli). Treneru Etoreu Mesini postavljeno je pitanje šta je rekao svojim igračima u poluvremenu.

- Ništa specijalno. Ovo je tim sastavljen od veoma odgovornih ljudi, koji su našli način da isprave greške iz prvog poluvremena. Ostvarili smo veoma važnu pobedu protiv šampiona i jednog od favorita i ove sezone.

Za izuzetno bitan trijumf, takođe preokretom u poslednjoj četvrtini, izborio se Makabi u duelu sa Realom u Tel Avivu (75:74). Nadoknadio je minus od devet poena u završnici utakmice, u kojoj je možda i presudnu ulogu odigrala neverovatna podrška publike u "Menora Mivtačim areni".

- Energija u dvorani podigla se kao uragan, sve je moguće na ovom terenu - rekao je (privremeni) trener ponosa Izraela Avi Even.

Ishod meča u Tel Avivu ne ide naruku Crvenoj zvezdi, koja je u kalkulaciji za plasman u top 8 imala i mogućnost da istisne Makabi iz plej-of zone. Izraelski velikan do kraja ligaškog dela gostuje Panatinaikosu i Barseloni, dok će na domaćem terenu igrati protiv Asvela i Fenerbahčea. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)