"NEKO BI MOGAO DA IMA PROBLEM!" NBA haos "Jokić - Moris" se nastavlja (VIDEO)

D. N.

22. 03. 2022. u 17:32

NIKOLA Jokić i Markif Moris su u novembru izazvali NBA haos, a bura oko njihovog incidenta ponovo se podigla.

НЕКО БИ МОГАО ДА ИМА ПРОБЛЕМ! НБА хаос Јокић - Морис се наставља (ВИДЕО)

Tanjug/AP

I to sa razlogom - u noći pred nama srpski as igra protiv Markifovog rođenog brata, ne baš manje prgavog na košarkaškim terenima, Markusa Morisa.

Ali, krenimo redom.

Najpre jedno malo podsećanje: U završnici novembarskog meča između Denvera i Majamija, Markif Moris je, ničim izazvan, na početku kontranapada Nagetsa snažno "uleteo" u telo našeg asa, koji je igrao povređen i novi peh mu, svakako, nije trebao.

Besan zbog tog nasrtaja, Jokić je reagovao. Naime, usledio je, sekund kasnije, nesportski potez srpskog igrača, koji je sa leđa odgurnuo Amerikanca poznatog od ranije po prgavosti na terenu. Isključena su obojica, ali... na tome se nije sve završilo.

Sada, četiri meseca kasnije, u centru pažnje je Markifov rođen brat, član Los Anđeles Klipersa, Markus. I Jokić, sa braćom, zajedno sa njim.

Naime, Markus Moris, koji je i sam nedavno izazvao gnev ljubitelja košarke zbog načina na koji je faulirao rivala iz Memfisa (a samo srećnim spletom okolnosti Dža Morant nije prošao sa težim povredama, što možete pogledati u snimku koji je pred vama)

... oglasio se povodom utakmice u kojoj se on, u sastavu Klipersa, sastaje sa Jokićem i Nagetsima.

Govoreći za "Foks", Markus se najpre podsetio novembarskog incidenta, ali i činjenice da su Nikolina braća, Strahinja i Nemanja, na Tviteru otvorili nalog kako bi samo poručili da će braniti najmlađeg člana porodice od NBA grubijana.

- Znate, po meni je vrlo veliko nepoštovanje kada neko te veličine, kao što je Jokić, sačeka da neko drugi (Markif Moris) okrene leđa, pa da onda na njega nasrne. Ali, mislim da je još veće nepoštovanje bilo ono što su uradila njegova braća svojim komentarisanjem, jer su to pisali ljudi koji ne poznaju košarku dovoljno, pa su pričali šta im je volja. Ono što je sigurno, to je da meni u lice sigurno ne bi rekli to što su napisali (na Tviteru), poručio je Markus Moris.

Markif se, posle skoro četiri meseca pauze usled Jokićeve reakcije na njegov prekršaj, vratio košarci, jer su lekari procenili da je stanje povređenog vrata dovoljno dobro za nastupe u NBA ligi. To je njegovom bratu donelo veliko olakšanje.

Markus, koji prosečno ostvaruje 16,2 poena i ima 4,7 skokova po meču za Kliperse, pred meč s Denverom je, naime, istakao i ovo:

- Ono što se desilo je, za mene, prošlost. Zaboravio sam na to. Brat mi se vratio. Zdrav je. Srećan je. Za mene taj događaj više ne postoji. Ne postoji. Prosto sam to otpustio, razumete šta hoću da kažem? Jer, da nisam, neko bi mogao da bude u nevolji. Tako da... Da ostavimo sve na tome, istakao je Marus Moris.

Snimak koji je nedavno obišao celu planetu

Iznervirani nastavkom brutalnosti braće Moris, neki od NBA navijača napravili su  nedavno kompilaciju njihovih zastrašujućih prekršaja.

Taj dvominutni snimak nazvan je "'Najbolje' od braće Moris", a odgledan je skoro 200 hiljada puta na Tviteru za manje od 12 sati. Za to vreme, više stotina puta je i "retvitovan", a komentari koji su pritom ostavljeni na pomenutoj društvenoj mreži idu od "treba im zabraniti da se bave košarkom", do onih u kome se izražava zadovoljstvo što je srpski as odgovorio na žestog prekršaj Markifa Morisa.

Upravo se Nikolinom reakcijom i završava ovaj dvominutni snimak, a pored komentara poput "MVP je učinio uslugu NBA ligi", bilo je i onih koji su pisali "Jokić je trebalo da ga udari još jače". To, naravno, ne bi bilo dobro, niti je ikakvom nasilju mesto na sportskom terenu (a i van njega), ali baš komentari tog tipa pokazuju koliko je besa izazvalo sve ono nesportsko što braća Moris rade u najjačoj košarkaškoj ligi na svetu.

Snimak sa njihovim opasnim faulovima možete pogledati i vi:

Šta se desilo posle Jokićevog odgovora Markifu Morisu?

Odmah posle pomenutog novembarskog incidenta, na terenu je najratoborniji bio Majamijev as Džimi Batler, koji pretio srpskom centru, potom ga je u hodniku pozivao na tuču, a zatim se oglasio i pomenuti brat, Markus.

- Čekao da mi brat okrene leđa. Zapisano, poručio je Markus Moris putem Tvitera.

Na to su reagovala Nikolina braća, Nemanja i Strahinja, a potom je čak i jedan kamion počeo da kruži po Denveru, sa natpisom:

"Sve je to zabavno dok te Jokićeva braća ne sačekaju u svlačionici".

A šta se desi kada nekog "Jokićeva braća" sačekaju na meču...

Na jednom od nedavnih mečeva, Denver je, uz vrlo zapaženu partiju Jokića, "nokautirao" Njujork Nikse.

A na toj utakmici, naravno, bili su i Nemanja i Strahinja Jokić.

Bio je u blizini jedan navijač Njujork Niksa koji je uvredio MVP-a NBA lige, a usledila je reakcija jednog Nikolinog brata koja je "odjeknula" u košarkaškoj javnosti.

Denver se podsmevao Markifu Morisu

Iako je prošlo baš dosta vremena od pomenutog, novemarskog sukoba sa Jokićem, Markif Moris i dalje ne igra zbog povrede koju je tada zadobio. I, kada je u lokalnom mediju to konstatovano kao "ozbiljno stanje", on je Srbina uvredio sledećim tvitom:

- Nema tu nikakvog s***, prava je ovo povreda! Zamislite da vas traljavi debeli dečak od 136 kilograma u punoj brzini direktno udari u kičmu. Vratiću se uskoro, kao što sam i rekao, napisao je on posle konstatacije da je od 8. novembra i pomenutog decembra propustio čak 30 utakmica. Propustio ih je do sada 45.

Ali, kada je Markif Moris objavio pomenute reči, dan kasnije Nikola Jokić je ponovo briljirao, u pobedi Denvera nad Sakramentom. I, tom prilikom je izveo fantastično dodavanje, bez gledanja, koje je njegov klub, Denver Nagets, na Tviteru opisao "prozivkom" Markifa Morisa:

- Ove nije bilo ničeg traljavog...

Više stotina hiljada puta je taj velemajstorski potez srpskog asa pogledan na pomenutoj društvenoj mreži, a mnogi su ga pohvalili, ne skrivajući oduševljenje.

Jedan od najboljih, a svakako jedan od najpopularnijih poznavalaca NBA lige na Tviteru, Rob Perez, i sam je emitovao snimak Jokićeve asistencije, uz komentar:

- Jokiću, imaj milosti!

Nikola Jokić - NBA statistika

Nikola Jokić i ove sezone ima fantastičnu statistiku u NBA ligi: prosečno postiže 26,1 poena po meču, ima čak 13,6 skokokova po utakmici, uz osam asistencija po takmičarskom nastupu.

Šta čeka Denver nagetse - raspored i tabela

Ekipa iz Kolorada, predvođena Nikolom Jokićem, sa učinkom 42-30 zauzima šesto mesto u Zapadnoj konferenciji NBA lige, a zbog sinoćnjeg poraza Minesote, koja je imala isti odnos pobeda i poraza (i bolja je u međusobnim duelima), Timbervulvsi su prepustili pomenutu šestu poziciju Nagetsima.

Podsetimo, po šest najboljih ekipa iz obe konferencije direktno ide u plej-of, a one od sedmog do 10. mesta razigravaju se u tzv. "plej-in turniru".

Denver naredni meč igra u sredu od tri sata po srednjeevropskom vremenu, kada će ugostiti Los Anđeles Kliperse, koji su tik iza njih na tabeli "zapada", sa učinkom 36-37.

 

BONUS VIDEO Kako je Jokić postao najbolji košarkaš kada se tome ama baš niko nije nadao?

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NA SAMO DVA SATA AVIONOM OD BEOGRADA: Odlična destinacija za letovanje - svi detalji rezervacije i aranžmana