NEVERICA U DENVERU: Nikola Jokić i Nagetsi dobili šokantne vesti

D. N.

21. 03. 2022. u 22:22

NIKOLA Jokić je dobio vesti koje je, možda, najmanje želeo da čuje.

НЕВЕРИЦА У ДЕНВЕРУ: Никола Јокић и Нагетси добили шокантне вести

FOTO: Printskrin/Jutjub

Moraće, izgleda, "sam" da vodi ekipu Denver Nagetsa kroz predstojeći plej-of.

Ako ta ekipa uopšte bude igrala u plej-ofu...

Ne stižu iščekivana pojačanja?!

Kada je pre tri večeri Denver igrao protiv Klivlenda, u poslednjem napadu u četvrtoj deonici Jokić je mahao rukama upravljajući saigračima gde ko da ide i šta ko od njih da radi. Nije on imao loptu, bila je u rukama NBA početnika, "Bounsa" Hajlenda, a ostalo je još 20-ak sekundi... Ta poslednja akcija protekla je očajno. Jokić, udvojen i van balansa, sa loptom iza glave je poslao šut 'pun molitve' sa distance, a teoretska šansa nije postojala da će dati koš. I, Denver je izgubio u produžetku.

- Obično Džamal (Marej) ima loptu u tim trenucima, rekao je Jokić posle meča, podseća portal "Atletik" na pomenutu situaciju i Nikolinu reakciju.

Džamal Marej / FOTO: AP

A posle 99 uzastopnih mečeva bez Mareja, došao je na red i stoti. U kome su Nagetsi na svom terenu doživeli debakl protiv Boston Seltiksa.

Više od samog poraza, trećeg u poslednjih pet mečeva, Nagetse su uzdrmale vesti da se Džamal Marej, možda, uopšte neće vraćati košarci ove sezone, nakon što je 12. aprila 2021. pokidao ligamente kolena.

A Denveru treba i on, i Majkl Porter junior, još jedan supertalentovani košarkaš, sa maksimalnim NBA ugovorom. Ali, ni "MPJ"-a još nema u ekipi, a pitanje je i kada će joj se vratiti posle operacije kičme kojoj je podvrgnut 1. decembra prošle godine.

Majkl Porter junior / FOTO: AP/Tanjug

Činilo se da bi njih dvojica mogla da se uskoro pridruže ostatku Nagetsa, ali...

Jedan neće u filijalu na oporavak, drugi čas hoće, čas neće

"Atletik" javlja da je najpre Majkl Porter junior nedavno odbio da trenira u Denverovoj filijali u Razvojnoj ligi, tome se potom pridružio i Marej, koji je na nagovor stručnog štaba ipak otišao na dva treninga, pa "osetio blagu nelagodu u kretnji".

Logično, nije ni lako vratiti se profesionalnoj košarci posle 11 meseci pauze, ali se potom desilo ono čega su se mnogi navijači Denvera pribojavali.

Trener, Majkl Meloun, najavio je da još nema naznaka da će se Džamal Marej uskoro vratiti. A plej-of "samo što nije". I, pritom, Denver uopšte nije njegov sigurni učesnik.

Majkl Meloun o povratku tandema

- Rekao sam, otprilike triput ove sezone, da bi svi trebalo malo da o'lade (što se tiče povratka Mareja), jer u ovom trenutku uopšte ne postoji na horizontu ni njegov, ni Porterov povratak.

Majkl Meloun, trener Denver Nagetsa / FOTO: AP/Tanjug

Te reči su kao hladan tuš došle pristalicama Nagetsa, deset mečeva pred kraj ligaškog dela sezone.

Koliko bi Marej značio, dovoljno svedoče njegovi učinci iz "NBA mehura" u Orlandu 2022, kada je na tri uzastopne utakmice, redom, ubacivao 50, pa 42, pa 50 poena, a postigao je 40 u majstorici sa Klipersima. Potom je imao najbolje "prvenstveno" izdanje u karijeri (21,2 poena po meču, 4,8 asistencija, 40% šuta sa distance), a onda se povredio.

Porter je zablistao u plej-ofu prošle sezone, ostvarivao 18,8 poena i 6,7 skokova po utakmici, potpisao petogodišnji ugovor od 173 miliona dolara, ali su ga, kao i pred početak NBA sezone, leđa ozbiljno namučila, pa otuda i novi "odlazak pod nož".

Navijači Denvera su željno iščekivali i njegov, i povratak Džamala Mareja, ali... iako se ligaški deo prvenstva privodi kraju, izgleda da nisu velike šanse da se pridruže Jokiću i saigračima. Ako šanse uopšte postoje...

Nikola Jokić - NBA statistika

Nikola Jokić u ovoj NBA sezoni ima proseke od 26,1 poena po utakmici, ali i 13,6 skokova i osam asistencija.

Podsetimo, prošle sezone, kada je bio MVP, ligaški deo takmičenja u NBA je završio sa prosecima od 26,4 poena, 10,8 skokova i 8,3 asistencije. 

Šta čeka Denver nagetse - raspored i tabela

Ekipa iz Kolorada, predvođena Nikolom Jokićem, sa učinkom 42-30 zauzima sedmo mesto u Zapadnoj konferenciji NBA lige, a pretekla ih je Minesota, koja ima isti odnos pobeda i poraza, ali je bolja u međusobnim duelima.

Podsetimo, po šest najboljih ekipa iz obe konferencije direktno ide u plej-of, a one od sedmog do 10. mesta razigravaju se u tzv. "plej-in turniru", pa se Nagetsi trenutno ne nalaze među šest ekipa koje direktno idu u plej-of.

Denver naredni meč igra u sredu od tri sata po srednjeevropskom vremenu, kada će ugostiti Los Anđeles Kliperse, koji su tik iza njih na tabeli "zapada", sa učinkom 36-37.

 

BONUS VIDEO Kako je Jokić postao najbolji košarkaš kada se tome ama baš niko nije nadao?

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna