JUNAJTED OVAKVU SRAMOTU NE PAMTI: Siti ponizio gradskog rivala!

Novosti online

06. 03. 2022. u 19:41

FUDBALERI Mančester sitija i Junajteda odigrali su veoma uzbudljiv meč u okviru derbija Mančestera, a "crveni đavoli" će ovaj meč želeti što pre da zaborave.

ЈУНАЈТЕД ОВАКВУ СРАМОТУ НЕ ПАМТИ: Сити понизио градског ривала!

FOTO: Tanjug

Nije samo rezultat bio poguban po gostujuće igrače, tim sa Old Traforda bio je ponižen u svakom statističkom parametru. Ekipa Pepa Gvardiole imala je 69 posto poseda, čak 24 upućena udarca, dok je rival šutnuo svega pet, dva u okvir gola.

Zanimljiv je i pogled na to kako je lopta kružila po terenu, čak 740 dodavanja u meču uputili su domaći, dok su "đavoli" samo 272 puta uputili tačno dodavanje. Zato ne iznenađuje opšti utisak da je Siti mogao da da gol kad god je to želeo.

FOTO: Tanjug

Pet minuta igre bilo je potrebno da se tim sa Etihada zaraduje. Kevin de Brujne primio je odličnu loptu, a nije imao mnogo problema da savlada Davida de Heu.

Činilo se da će crveno-crni pružiti otpor kada je Džejdon Sančo u 22. minutu postigao gol. Nije dugo trajala nada gostiju, potonula je već u 28. minutu. Odbitak nakon udarca Fila Fodena u mrežu je sproveo sjajni Belgijanac De Brujne.

Pauza u poluvremenu prijala je domaćim igračima koji su zagospodarili terenom nakon povratka na teren. Tačku na svaku nadu rivala stavio je Rijad Marez u 68. minutu. Dobro ga je upostio strelac prva dva pogotka. Alžirac je u 92. minutu postavio i konačnih 4:1. Prvobitno mu je gol poništen zbog ofsajda, ali se pitao VAR, koji je otklonio svaku sumnju u regularnost.

Siti u sredu igra sa Sportingom u Ligi šampiona, a za vikend 14. marta gostuje Kristal Palasu. Junajted će u ligi odmeriti snage sa Totenhemom, a potom Atletiko Madridom.

Standings provided by SofaScore LiveScore

BONUS VIDEO: DEVOJČICE ŽELE DA IGRAJU FUDBAL: Tim menadžerka ženske fudbalske selekcije Bojana Veselinović

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZBOG OVOGA JE ĐOKOVIĆ OTPUSTIO IVANIŠEVIĆA? Da li je ovo kap koja je prelila čašu... (VIDEO)