"REĆI ĆU VAM KO JE ROMAN ABRAMOVIČ": Nekada desna ruka ruskog tajkuna otvorila dušu

Novosti online

06. 03. 2022. u 14:47

Roman Abramovič je odlučio da proda Čelsi posle 19 godina u klubu.

РЕЋИ ЋУ ВАМ КО ЈЕ РОМАН АБРАМОВИЧ: Некада десна рука руског тајкуна отворила душу

FOTO: AP

Ruski tajkun je zbog sankcija i bliskosti sa Vladimirom Putinom primoran da proda sve što ima u svom vlasništvu u Velikoj Britaniji, a Čelsi je napustio teška srca.

Abramovič je čvrsto vezan za klub kojem je doneo 21 trofej u proteklih 19 godina, a njegova desna ruka u Londonu bio je holandski menadžer Pit de Viser.

Ovaj 87-godišnji Holanđanin je zaslužan za mnoge velike transfere koje je londonski tim završio, a sada je odlučio da otkrije ko je zapravo Roman Abramovič.

Njegove reči će mnoge šokirati jer je ruskog tajkuna predstavio kao čoveka koji je zaista fenomenalan.

- Ovo je veliki udarac jer je on veoma važan za klub. Ljudi imaju pogrešnu sliku o njemu. Novac ga ne zanima, ima ga dovoljno i moram reći, iako će se naljutiti, da je veoma topla osoba. Želim reći ko je zaista Roman Abramovič", rekao je De Viser za Alegemeen Dagblad i nastavio je priču:

FOTO: AP

 

- Roman nikad nije govorio za neki medij i mnogi ga vide kao veoma hladnu osobu. To mi smeta jer on nije takav. Osećam potrebu da stanem u njegovu odbranu. On je čovek sa velikim srcem, a činjenica da će sav novac od prodaje kluba donirati žrtvama rata u Ukrajini to pokazuje".

De Viser se osvrnuo na lični primer gde ga je Abramovič "kupio" za čitav život. Pomogao mu je u najtežim životnim trenucima.

- Imao sam operaciju na srcu, te rak jednjaka. Bio sam doslovno mrtav. Nazvao sam Romana da bih mu saopštio kako više ne mogu da obavljam funkciju skauta kluba i nikad neću zaboraviti šta mi je rekao. Saopštio mi je: 'Pit, potpisćeš ugovor na 10 ili 20 godina. Na ivici si smrti i neko ti nudi takav ugovor".

- Kada čuješ takve stvari to ti da dodatnu snagu. Tokom oporavka mi je na raspolaganje dao svoj brod i hotel. Mogu slobodno reći da mi je spasao život", rekao je De Viser.

De Viser je kao menadžer radio u brojnim holandskim klubovima, a trenersku karijeru je okončao 1993. godine. Ostao je u fudbalu i bio je veoma važna karika Čelsija u periodu Romana Abramoviča.

BONUS VIDEO: Stanojević o utakmici Partizan - Mladost

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri