PORAZ ZVEZDE U ATINI: Panatinaikos slavio posle velike borbe

Č. V.

25. 02. 2022. u 19:01 >> 22:00

KOŠARKAŠI Crvene zvezde izgubili su od Panatinaikosa u Atini sa 79:73 u 27. kolu Evrolige.

ПОРАЗ ЗВЕЗДЕ У АТИНИ: Панатинаикос славио после велике борбе

FOTO: KSS

Imaju za čim da žale crveno-beli posebno nakon dobrog perioda igre u prvom i većini trećeg perioda. Veliku priliku propustio je tim iz Beograda da upiše drugi vezani trijumf na gostovanju u elitnom takmičenju.

Zvezda je imala šest razlike posle prvih 10 minuta i sve je išlo ka tome da će gosti stići do desetog trijumfa, ali... Probudio se potom Nemanja Nedović, odigrao odličan drugi kvartal koji je uspeo da okonča pogođenom trojkom skoro sa centra i na taj način uspeo Panatinaikosu da donese prednost od jedan ralzike - 42:41.

Ponovo su izabranici Dejana Radonjića otišli na devet poena plusa (48:57), a onda je Kuzmić promašio dva slobodna bacanja i tada su kola krenula nizbrdo. Domaćin je polako, ali sigurno počeo da topi prednost.

Poslednja četvrtina donela je nastavak velike borbe u "OAKA areni". Ipak, Zvezda je u finišu promašila dosta šuteva, što je Atinjinima omogućilo da se bolje snađu u neizvesnoj završnici i dođu do pobede.

Treba reći i da crveno-beli nisu iskoristili to što Dimitris Priftis nije mogao da računa na Jorgosa Papajanisa, Okara Vajta, Stefana Jovića i Joanisa Papapetrua.

Najefikasniji kod pobedika bio je Nemanja Nedović sa 25 poena, dok je Vasilis Kavadas upisao 17. Kod Zvezde se najviše istakao Eron Vajt sa 14 poena i 12 skokova, pratio ga je Ostin Holins sa 13.

Može se reći da su loše izvedena slobodna bacanja tima Dejana Radonjića u velikoj meri odredila ishod ovog susreta (16/25).

Ekipa iz Beograda sada ima učinak 9-15, a Panatinaikos 7-17.

Četvrta četvrtina: Panatinaikos - Zvezda 79:73

40' - Uspeo je Kalinić da poentira nakon ofanzivnog skoka posle promašene trojke Dejana Davidovca. Volters je faulirao Nedovića koji je pogodio oba vacanja. Promašio je Kalinić trojku, a Evans je stavio tačku na ovaj meč.

40' - Šutirao je Kalinić trojku iz kornera, ali je lopta izašla koša i Kavadas je na drugoj strani uspeo da nađe način da pogodi posle dodavanja Nedovića. Panatinaikos je na dobrom putu da upiše trijumf. Do kraja su ostale 32 sekunde.

39' - Davidovac je imao priliku da donese izjednačenje. Ipak, promašio je oba slobodna bacanja, no Kalinić je uspeo da izbori novi napad na 1.10 do kraja.

38' - Kakva minijatura Kalinića. Delovalo je da će ovo biti još jedan napad u kome Zvezda neće poentirati, ali je krilo gostiju poentiralo.

37' - Period meča u kojem nema poena na oba kraja terena. To je prekinuo Sent Ros pogotkom van linije 6,75. Mora Dejan Radonjić da zatraži tajm-aut.

36' - Volters flouterom vraća prednost, a onda Nedović dobija dva faula nakon što ga je faulirao Kalinić. Iako nije bio pri šutu sjajni bek će stati na crtu jer je Zvezda u bonusu. Ipak, bio je polovičan.

35' - Sjajnu utakmicu igra Nedović. Reprezentativac Srbije stigao je do 22 poena i nastavlja da maltretira bivši klub.

34' - Ponovo vodi Zvezda. Napravili su crveno-beli seriju 5:0. Vajt je trojkom doneo izjednačenje, a Volters novo vođstvo.

33' - Loš period igre crveno-belih. Muče se gosti u napadu, a kada su se dobro odbranili došla je izgubljena lopta i potom snažno zakucavanje Kavadasa. Prve poene iz igre i poslednjem periodu za goste postigao je Holins.

32' - Nije bio lak prodor Sent Rosa, delovalo je da se zavukao u gužvu, no uspeo je da pronađe način da poentira.

31' - Poslednja četvrtina počela je promašajem Voltersa sa linije penala. Slobodna bacanja bi mogla da utiču na ovu utakmicu. Nakon lošeg napada domaćih, Kalinić je bio polovičan sa crte. Zvezdini penali 1/4 u poslednjoj deonici.

Treća četvrtina: Panatinaikos - Zvezda 59:59

30' - Sada Panatinaikos pravi propust. Hugaz je uhvatio loptu, ali ju je Dobrić izbio i potom faulirao Lazić. Kapiten crveno-belih je realizovao slobodna bacanja.

30' - Loša sekvenca Zvezde. Bespotreban faul je napravio Marković. Daleko od koša je bio Mejkon i sada će imati priliku da dođe do lakih poena sa linije penala. Ipak, Amerikanac je bio polovičan - 59:57.

29' - Sudije su sada pomogle domaćinu. Nisu svirale čisto igranje nogom jednog igrača domaćih. Marković je potom napravio nesportski faul, a Nedović to kaznio poenima sa linije penala.

29' - Vratio se Panatinaikos u igru. Izgubio je Lazić loptu nakon minuta odmora, a onda je Kavadas poentirao i došao do novh poena.

28' - Nezadrživ je Nedović. Ostao je sam u desnom korneru i to je za njega poslastica - bio je precizan van linije 6,75. Odmah je tajm-autom reagovao Dejan Radonjić.

28' - Od koša do koša Eron Vajt. Ukrao je loptu i potom poentirao. Na taj način je stigao do dabl-dabl učinka (11 poena, 10 skokova). Na drugoj strani Kavadas opet poentira i to uz faul. Ipak, deluje da su sudije napravile propust pošto se činilo da je grčki centar napravio korake.

27' - Kuzmić je promašio oba bacanja i tako propustio priliku da odvede ekipu da dvocifrenu prednost. Kaznio je to potom Kavadas koji je došao do osmog poena - 48:55.

26' - Još jedan odličan napad Zvezde. Kalinić pogađa uz faul koji je potom realizovao i slobodno bavanje.

25' - Nakon tajm-auta koji je tražio Priftis do novih poena je stigao Nedović (flouter). Tek četvrti poen postigao je Kalinić, a precizan je bio sa linije penala.

24' - Kakav potez Holinsa! Promašio je Kalinić daleku dvojku, a Amerikanac je natrčao i snažno zakucao. Potom je Vajt došao do lakih poena nakon ukradene lopte - 44:50.

24' - Kalinić je izgradio dobru poziciju, no nije uspeo da pogodi. Na drugoj strani sa poludistance nije pecizan bio Evans.

23' - Hrabro je Vajt krenuo ka košu rivala. Pokušao je da zakuca u preko protivničkog rivala i izvukao je faul i dva slobodna bacanja koja je pogodio - 44:46.

22' - Tek u 22. minutu se u strelce upisao Bohoridis. Put do koša je pronašao flouterom sa visokim lukom.

21' - Dobra odbrana Holinsa, pa loš napad Vajta. Krenuo je na prodor, ali ga nije dobro završio. Ipak, nakon promašenog zicera Nedovića trojku za Zvezdu je postigao Volters.

Druga četvrtina: Panatinaikos - Zvezda 42:41

20' - Holins je nakon tajm-auta pogodio trojku, ali onda Nedović... Neverovatno! Srpski košarkaš je poentirao skoro sa centra. Opet je Holins digao ruku, ali nije bilo dovoljno.

20' - Kakav potez Nedovića. Odmah po prijemu lopte se podigao za tri poena i pogodio je preko ruke Holinsa. Kalinić je na drugoj strani lako došao do poena dobrom igrom pod košem. Ipak, Zvezda nije stala dobro u odbranu što je kaznio Mancukas i pogodio daleku dvojku. Radonjić je pozvao minut odmora na 30 sekunda do kraja prvog poluvremena.

19' - Otvoreno trojku je promašio Mancukas i to je kaznio Dejan Davidovac lakim poenima ispod koša rivala. To je nateralo Priftisa da zatraži minut odmora.

19' - Izabranici Dejana Radonjića u ovim momentima pogađaju samo sa linije penala. Posle dva promašaja Vajt je oba puta bio precizan - 34:34.

18' - Crveno-beli pokušavaju da vrate prednost do odlaska na odmor. Vajt je pogodio jedno od dva slobodna bacanja. Potom je polovičan bio i Volters, da bi na drugoj strani treći put za dva poena bio precizan Evans koji je ponovo zakucao.

17' - Pala je Zvezda u odnosu na prvu četvrtinu i Panatinaikos je prvi put došao do prednosti nakon što je Hugaz bio precizan sa linije penala.

17'- Mancukas je bio precizan van linije 6,75 i na taj način izjednačio rezultat. Imao je dosta sreće da ova lopta uđe u koš.

16' - Promašio je plejmejker crveno-belih narednih dva šuta. Za sada se Zvezda dosta oslanja na šut za tri poena. Nakon poena Mejkona, seriju gostiju bez koša prekinuo je Mitrović laganim polaganjem - 27:30.

15' -  Greška crveno-belih nakon izvođenja auta, kaznio je to Mejkon i lako poentirao. Odmah je Dejan Radonjić zatražio tajm-aut.

14' - Nikola Ivanović je prvi put kročio na parket i prvi šut je realizovao. Na drugoj strani Kavadas nastavlja da pogađa.

12' - Dobar napada "zelenih". Kavadas je ostvaio dobru poziciju pod košem i lako poentirao. Opet je potom pogodio koš rivala na isteku napada.

11' - Zvezda je odigrala dve odlične odbrane, a u napadu je Dobrić pogodio trojku, njegovu drugu na meču.

Prva četvrtina: Panatinaikos - Zvezda 17:23

10' - Bila je Zvezda blizu da nerealizuje napad, ali se Dobrić podigao i pogodio za tri poena. Četvrtinu je poenima okončao Nedović.

9' - Mitrović nastavlja da muči odbranu rivala. Snažno je zakucao posle sjajne akcije i stigao već do osam poena. Otišao je potom na zaslužen odmor, a zamenio ga je Kuzmić.

8' - Ušao je Dobrić na parket i odmah je poentirao iz prodora sa leve strane. Nedović je potom kaznio ne baš dobru odbranu i pogodio je trojku.

7' - Opet Mitrović i opet koš. Dobro otvaranje meča centra crveno-belih. Evans za sada nema rešenje za zvezdinu devetku.

6' - Sjajan potez Luke Mitrović. Posle dva pogođena penala lepo je pod košem prevario Evansa i upisao prve poene iz igre. U strelce se upisao i Nemanja Nedović koji je poentirao nakon prodora.

5' - Dve odlične akcije domaćih. Najpre je zakucao Evans, a potom je i Kaselakis ugurao Kalinića pod koš i lepo poentirao - 9:10.

4' - Dobar napad Panatinaikosa posle minuta odmora. Evans je proigrao Sent Rosa koji je pogodio prvu trojku za svoj tim. Na drugoj strani Eron Vajt je bio precizan sa linije penala. Inače, on odlično poznaje ovu dvoranu jer je prošle sezone bio deo Panatinikosa.

4' - Sjajno je Holins otvorio meč, pošto je pogodio i drugu trojku, a potom je i Volters bio precizan i to posle karakterističnog folutera. Odmah je morao da pozove tajm-aut trener Atinjana.

3' - Prve poene na meču postigao je Ostin Holins. Amerikanac u redovima crveno-belih bio je precizan van linije 6,75, a domaćin se na semaforu upisao posle zakucavanja Evansa - 2:3.

1' - Zvezda nije iskoristila prvi napad na meču.

Petorka Zvezde je Volters, Holins, Kalinić, Vajt i Mitrović. Na drugoj strani Dimitris Priftis je ukazao poverenje Bohoridisu, Nedoviću, Kaselakisu, Sent Rosu i Evansu.

Uoči meča:

Crveno-beli u 27. kolu elitnog takmičenja gostuju Panatinaikosu u "OAKA areni" gde žele da nastave seriju dobrih rezultata protiv "zelenih".

Šampion Srbije i ABA lige je zabeležio četiri vezana trijumfa protiv atinskog velikana u elitnom takmičenju - tri pobede su ostvarene u Beogradu, jedna u Grčkoj.

Zvezda je u poslednjem meču ovih ekipa ostvarila svoj najubeljiviji trijumf u Evroligi (81:48), ali malo je verovatno da tako nešto može da se ponovi ovog petka.

Trener kluba sa Malog Kalemegdana Dejan Radonjić očekuje drugačiju utakmicu od one u Beogradu.

- Očekujemo sigurno drugačiji mec. Oni su u odnosu na taj duel napravili određene promene, nekoliko igrača je došlo, nekoliko otišlo. Panatinaikos ima kvalitet, ima fizički kapacitet i sada igramo u Atini. Istorija Panatinaikosa je za ogroman respekt. Potrudićemo se da što bolje odigramo meč - rekao je Radonjić.

Podsetimo, plejmejker Atinjana Stefan Jović zbog povrede neće igrati protiv bivšeg kluba.

BONUS VIDEO: Zvezda podigla pehar Kupa Srbije

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024