VEČITI ZA ŽUĆKOVU LEVICU: Partizan drugi finalista Kupa (VIDEO/FOTO)

Novosti online

19. 02. 2022. u 20:30

KOŠARKAŠI Partizana drugi su finalisti Kupa Radivoja Koraća pošto su savladali FMP Železnik sa 92:89.

ВЕЧИТИ ЗА ЖУЋКОВУ ЛЕВИЦУ: Партизан други финалиста Купа (ВИДЕО/ФОТО)

FOTO: Tanjug

Crno-bele je do pobede vodio sjajni Kevin Panter sa 29 poena. Odlični su bili i Dalas Mur sa 17, Ledej sa 14 i Balša Koprivica 11.

S druge strane, FMP su predvodili Brajs Džons, Danilo Tasić i Nenad Nerandžić koji su u samoj završnici režirali pravu dramu i čak promašili šut za produžetak iako su na dva minuta do kraja imali minus 11.

Susret je obeležila i povreda Alena Smailagića u prvoj deonici koji se nije vraćao na teren posle toga, kao i pogrdno skandiranje predsedniku KK Crvena zvezda Nebojši Čoviću i njegovoj ženi. Nezvanično, povreda smailagića nije strašna, stavljeni su mu bandažeri, ali je i dalje neizvesno da li će nastupiti u finalu.

 

Crno-beli su tako posle jednogodišnje pauze izborili novo finale Kupa, gde ih čeka večiti rival koji je ranije danas u reprizi prošlogodišnjeg finala savladao Megu.

Borba za Žućkovu levicu je u nedelju od 21 čas. 

PARTIZAN - FMP 92:89

Dvorana: Sportski centar Čair (Niš)

Gledalaca: 3.500

Sudije: U. Obrknežević, M. Juras, S. Prpa

Partizan: Panter 29, Kuruc 2, Vukčević, Ledej 14 (4sk) Avramović 3, Koprivica 11 (6sk), Dangubić 6, Smajlagić, Mur 17 (4as), Lesor 3 (3 as), Trifunović 7.

FMP: Pavićević 5, Vujičić 5, Džons 29 (13as), Šaranović 6m Tasić 17(4as), Izundu 6(10sk), Nerandžić 13, Stepanović 6, Manojlović 2.

Tok meča mogli ste da pratite na portalu "Novosti", a evo kako je to izgledalo:

ČETVRTA ČETVRTINA: Partizan - FMP 92:89

40' Nova drama u režiji Brajsa Džonsa, Partizan se opustio u završnici ali Nerandžić je promašio trojku za produžetak.

39' Ledej opet polovičan sa linije slobosnih bacanja. Tasić je ubacio trojku za 91:80. 

38' Panter trojkom prekida mini-seriju Železnika od 5:0, onda Tasić pravi faul u napadu a Panter preko Džonsa koji ima četiri faula opet pogađa za tri i praktično rešava pitanje pobednika.

36' Panter pogađa iz skok-šuta uz faul i realizuje dodatno slobodno bacanje, ali Tasić pogađa trojku. 

35'  Opet kasni Nerandžić i ističe još jedan napad FMP, ali uzvraćaj ucrno-beli sa dodavanjem preko pola posle čega pavićević pogađa.

34' Crno-beli pojačavaju odbranu istekao je napad Železnika i konačno Mur u kontri pogađa trojku i primorava trenera FMP da zove tajm-aut. 

33' Crno-beli i dalje bez poena u četvrtoj četvrtini. Koprivica promašuje prvo slobodno bacanje ali pogađa drugo.

32' Partizan ostaje bez poena jer je istekao napad a Džons opet pogađa za dva.

31' Brajs Džons otvara četvrtu deonicu trojkom pa polaganjem za dva i odjednom se FMP vraća u igru. Obradović odmah odgovara tajm-autom.

TREĆA ČETVRTINA: Partizan - FMP 73:60

30' Kao da su se obe ekipe opustile iako ima još cela četvrtina do kraja. Počeli su neozbiljni napadi sa nerezonskim šutevima na obe strane. Stefanović pogađa dva slobodna i smanjuje zaostatak na minus 10, ali Dangubić u pslednjoj sekundi treće četvrtine pogađa trojku.

28' Promašio je trojku Uroš trifunović a na drugoj strani Brajs Džons precizan sa linije penala. Lesor je posle četiri neprecizna bacanja pogodio prvi penal iz petog pokušaja, ali je drugi pokuaj opet bio neuspešan. Iapk Partizan dobija novi napad iz koga Trifunović pogađa.

26' Zek Ledej je treći igrač Partizana sa dvocifrenim učinkom. Ubacio je dva slobodna bacanja za +16.

FOTO TANJUG

25' Lesor oduzima loptu i iz kontre zakucava za plus 14, to je najveća prednost na utakmici.

24' Poentira Avramović posle solo-prodora. Pokušao je Panter za tri, ali lopta izlazi iz koša.

23' Nerandžić pogađa uz faul Koprivice za 58:49. Mur pokušava iz teške pozicije za trojku ali promašuje. Partizan dobija novu priliku a Panter je fauliran pri šutu za tri. Nepogrešiv je večeras sa linije - 10 od 10.

21' Počelo je drugo poluvreme, poenima Zeka Ledeja, a uzvraća dalekometnom trojkom Brajs Džons. ovo su prvi njegovi poeni još od prve četvrtine ali je najbolji strelac ekipe iz Železnika.

DRUGA ČETVRTINA: Partizan - FMP 52:43

Završeno je prvo poluvreme. Posle nešto slabije prve četvrtine probudio se Partizan, zahvaljujući Panteru i Muru koji su zajedno ubacili 29 od 52 poena crno-belih. 

Najveću podršku imali su u Balši Koprivici koji je ubacio šest poena i imao četiri skoka.

FOTO TANJUG

S druge strane, posustao je najbolji strelac prve četvrtine sa 11 poena Brajs Džons, koji se u drugoj deonici nije upisao. Njegovu ofanzivnu ulogu u FMP su preuzeli Tasić i Nerandžić, koji su sa 9, odnosno osam poena drugi i treći strelac u ekipi.

20' Mur u solo prodoru pogađa zicer. Ne predaje se FMP - Nerandžić posle skoka u napadu pogađa. Novi tajm-aut za Partizan.

19' Iskoristio je Željko Obradović tajm-aut posle koga Dangubić pogađa trojku. U sledećem napadu pogađa Zek Ledej i prvi put stiče Partizan osetniju prednost - plus devet poena

18' Kevin Panter pogađa pet od pet sa linije slobodnih bacanja.  

17' Panter sa dva slobodna bacanja postaje najefikasniji igrač susreta. S druge strane Danilo Tasić pogađa trojku za izjednačenje.

15' Zek Ledej donosi novo izjednačenje posle čega i skokom u odbrani donosi kontru Partizanu iz koje Panter trojkom dovodi crno-bele u vođstvo - 35:32.

14' Nerandžić je precizan sa linije slobodnih bacanja.

13' Panter promašuje za tri, s druge strane zakucava Izundu posle pete asistencije Brajsa Džonsa.

Posle tajm-auta Železnika, Mur pogađa dva slobodna za poravnanje rezultata.

12' Trojka Dalasa Mura posle serije blokada, Partizanovi igrači su u jednom napadu tri puta blokirali pokušaje protivnika, a s druge strane je jednom uzvratila i odbrana Železnika.

11' Prvi napad u nastavku organizuje FMP, a realizuje ga Stefanović.

PRVA ČETVRTINA: Partizan - FMP 21:24

Mur pogađa trojku, ali FMP odlazi na prvi mali odmor sa tri poena prednosti pošto je Manojlović pogodio iz "odbojke" nakon pokušaja Tasića.

10' Nakon što je Lesor promašio oba slobodna bacanja Džons staje na liniju i pogađa oba. To su njegov deseti i 11. poen i on je prvi dvocifreni igrač. U redovima Partizana najefikasniji je Koprivica sa šest.

9' Brajs Džons pogađa trojku sa centra! Efikasna prva četvrtina u niškom Čairu!

8' Panter pogađa trojku i vraća Partizan u vođstvo. S druge strane Koprivica monstruoznom blokadom sprečava novi preokret.

6' Koprivica je raspoložen u napadu.

5' Trojka Brajsa Džonsa za 9:11, a odmah zatim Tasić povećava prednost na plus 4.

4' Ebuka Izundu donosi prednost FMP, ali Balša Koprivica zakucava posle skoka u napadu. Ne koristi dodatno slobodno bacanje pa crno-beli imaju poen prednosti.

3' Novi poeni Trifunovića, polaganje posle asistencije Avramovića. Smailagić se povredio, umesto njega u igri je Zek Ledej.

2' Uroš Trifunović pogađa trojku uz zvuk sirene za kraj napada. Odmah zatim Vukčević hvata loptu u odbrani pa Partizan počinje novi napad. Smailagić se izvlači na trojku ali je neprecizan, ostaje 3:2 za crno-bele.

1' Počela je utakmica. Partizan je imao prvi napad, ali je Tristan Vukčević promašio za tri. S druge strane Tasić pogađa za dva.

Uoči meča:

Grobari su izlazak Željka Obradovića na parket dvorane u Čairu ispratili burnim ovacijama i skandiranjem "Uzmi Željko evro-titulu".

 

Ove dve ekipe sastale su se pre nekoliko dana u okviru ABA lige a slavili su crno-beli sa 86:80. Partizan je bio bolji i u prvom delu sezone.

- Igrali smo pre sedam dana izuzetno zanimljivu utakmicu, pobednik je odlučen tek u finišu. Poznajemo se, znamo da je to ekipa koja ima kvalitet. To je polufinale u koje svi ulaze sa najvećim motivom. Na nama je da shvatimo da moramo da igramo na maksimalnom mogućem nivou. Znamo sve njihove mane, kao što i oni znaju naše. Znamo i vrline, kao i oni naše - rekao je trener Partizana Obradović pred polufinale.

Problem za Partizan moglo bi da predstavlja odsustvo Matijasa Lesora koji nije igrao protiv Borca zbog temperature koja ga je mučila predhodna dva dana.

Pobednika u finalu čeka Crvena zvezda koja je u prvom polufinalu savladala Megu sa 72:53.

BONUS VIDEO - Košarkaši Partizana zagrevaju se pred polufinale Kupa Radivoja Koraća

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili