PARTIZAN PREŽIVEO DRAMU U ŽELEZNIKU: Crno-beli slavili nakon preokreta!

A. Ilić

12. 02. 2022. u 20:59

PARTIZAN i FMP odigrali su novi abaligaški klasik, malobrojni navijači u Železniku uživali su u fantastičnoj košarkaškoj predstavi, a pobednika smo dobili tek u samoj završnici - slavio je Partizan 80:86.

ПАРТИЗАН ПРЕЖИВЕО ДРАМУ У ЖЕЛЕЗНИКУ: Црно-бели славили након преокрета!

FOTO: ABA liga/FMP

Serijom 5:0 otvorio je FMP meč. Poene za Pantere postigli su Nerandžić za tri i Izundu. Usledio je identičan odgovor Partizana, a akteri su bili Trifunović i Koprivica.

Do sredine četvrtine domaćin je imao minimalno vođstvo. Sredinom četvrtine tim iz Železnika imao je šest poena prednosti, a u završnicu deonice ušli su sa 19:11. Do kraja četvrtine jedino što je ekipa Željka Obradovića uspela da uradi jeste da smanji na 24:18.

FOTO: ABA liga/FMP

Džons je otvorio period poenima za domaće, a Lesor sa penala brzo Partizan spušta na 26:23. Četa Nenada Stefanovića je tokom drugog poluvremena održavala prednost od šest poena, u završnici četvrtine Pavićević je ubacio u petu, i svom timu pomogao da na poluvremenu ima 46:40.

FMP - Partizan 80:86 (24:18, 22:22, 16:24, 18:22)

FMP: Pavićević 10, Vujičić, Džouns 10, Šaranović 6, Tasić 16, Radonjić 13, Izundu 12, Simović 2, Nerandžić 11, Stepanović.

PARTIZAN: Kurucs, Panter 17, Vukčević, Ledaj 10, Zagorac, Koprivica 9, Dangubić, Mur 21, Glas, Lesor 11, Trifunović 16, Madar 2.

Treća četvrtina je Partizanu pomogla da preokrene i vrati se u meč. Dobili su je gosti 16:24. Izundu je zakucavanjem FMP još jednom podigao na plus osam, ali se ta prednost do kraja četvrtine istopila.

FOTO: ABA liga/FMP

Panter je trojkom odveo crno-bele na 55:58, nakon toga je Mur vezao četiri poena, ali je i Džons bio na visini zadatka, a poenima Madara Partizan ipak u poslednju deonicu ulazi uz prednost.

Lavovska borba u poslednjih 10 minuta je viđena. Radonjić i Tasić su vezali poene, a još jednom i Brajs Džons poentira u rezultatskoj klackalici. Gledali smo egal, a već nakon četiri i po minuta igre "panteri" su izašli iz bonusa. Dobrom odbranom Dalas Mur upisuje nove poene i polaganjem pored trojice protivničkih igrača vraća "parni valjak" u vođstvo.

Mur je još četiri poena, odgovorio je na drugoj strani Radonjić za 76:76. Matijas Lesor nakon faula dolazi do prilike sa penala.  Fantastično je Brajs Džouns asistirao, upisao ih je 13, a to je Nerandžiću dalo priliku da zakuca.  U Partizanu je radio samo Mur, a Tasić je još jednom crno-bele spustio na dva poena 80:82. Nakon odlične utakmice Partizan je slavio 80:86

BONUS VIDEO: Željko Obradović novi trener KK Partizan

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!