ZVEZDA PRVI FINALISTA KUPA: Crveno-beli pobedili Megu i braniće "Žućkovu levicu" (FOTO)

Č. V.

19. 02. 2022. u 16:25 >> 19:01

CRVENA zvezda je prvi finalista Kupa Radovija Koraća. Crveno-beli su pobedili Megu sa 72:53 i u nedelju će braniti trofej.

ЗВЕЗДА ПРВИ ФИНАЛИСТА КУПА: Црвено-бели победили Мегу и браниће Жућкову левицу (ФОТО)

FOTO: KSS

Tim sa Malog Kalemegdana je zasluženo slavio u niškom "Čairu", iako početak meča nije bio onakav kakav su navijači priželjkivali. Mladi tim Vladimira Jovanovića je odlično ušao u meč, no nije izdržao u tom ritmu do kraja.

Mega je u jednom delu prve deonice imala i +10 - 11:21. Ipak, Zvezda je dobro finiširala prvu četvrtinu i uspela sa minus šest da je okonča - 15:21.

Izabranici Dejana Radonjića su od tog momenta zaigrali mnogo čvršće u odbrani što im je omogućilo da lakše poentiraju. Crveno-beli su drugi period rešili u svoju korist sa 24:12 i to im je omogućilo da sa 39:33 odu na veliki odmor.

Pokušala je Mega u nastavku susreta da se vrati i preokrene rezultat, no Zvezda je bila na visini zadatka i iskoristila to što je rival imao loš šuterski dan - 2/22 za tri poena.

Aktuelni branilac trofeja je i u četvrtoj četvrtini držao sve u svojim rukama. Činilo se da se rival predao već na startu poslednjeg kvartala. Zvezda je to iskoristila da ode na sigurno razliku koju Mega neće moći da dostine. Nakon pet vezanih poena Nikole Ivanovića je postalo jasno da će se Branko Lazić i drugovi naći u nedelju na istom mestu i boriti se za prvi trofej u sezoni.

Najefikansiji u pobedničkom timu bio je Nikola Kalinić sa 15 poena, dok je plejmejkerski tandem Nikola Ivanović - Nejr Volters meč okončao sa po 12. U poraženom sastavu najviše se istakao Karlo Matković sa 15 poena i bio je jedini dvocifren. Njega je pratio Nikola Jović koji je postigao sedam poena.

Crvena zvezda će u finalu igrati protiv pobednika meča Partizan - FMP (subota, 21 čas).

C. zvezda - Mega 72:53 (15:21, 24:12, 17:14, 16:6)

Dvorana: "Čair" (Niš). Gledalaca: 3.500. Sudije: Jovičić, Jevtović, Stefanović.

C. zvezda: Lazarević, Volters 12, Davidovac 9, Mitrović 2, Lazić, Kalinić 15, Dobrić 7, Holins 5, Ivanović 12, Marković, Vajt, Kuzmić 10.

Mega: Vujić, Ružencev 3, Jović 7, Rudan 4, Uskoković, Kočović, Smit 5, Cerovina 6, Matković 15, Đurišić 5, Simanić 5, Mušikić 3.

Četvrta četvrtina: C. zvezda - Mega 72:53

40' - Kraj utakmice!

39'- Vezao je pet poena Nikola Ivanović i na taj način stavio tačku na ovaj meč. Zvezda će braniti trofej Kupa.

36' - Na jednoj strani, na drugoj Jović dolaze do poena. Mega ništa ne može da pogodi u šutu za tri i do sada je samo dva puta bila precizna van linije 6,75 - 67:53.

35' - Mega nije realizovala napad posle minuta odmora, ali je Kuzmić poentirao. Na drugoj strani je poludistancu pogodio Smit.

34' - Period meča pez poena prekinuo je Nejt Volters koji je bio precizan van linije 6,75 i to je bio signal za Vladu Jovanovića da zatraži tajm-aut.

32' - Dobar period igre Kuzmića. Ponovo je centar crveno-belih lako pentirao, a Mega izgubila novu loptu.

31' - Prvi napad u četvrtoj četvrtini Zvezda je okončala poenima Kuzmića. Na drugoj strani je promašaj Jovića iz ofanzivnog skoka ispravio Matković.

Treća četvrtina: C. zvezda - Mega 56:47

30' - Uspeo je Mitrović da se izbori za poziciju pod košem Mege i natera Rudana da ga faulira. No, centar crveno-belih je promašio oba bacanja, pa njegov tim sa plus devet ulazi u poslednji period.

30' - Dobro Ivanović koristi to što je Mega u bonusu. Sada je organizator igre oba puta bio precizan i koliko-toliko prekinuo loš period igre u napadu.

29' - Zvezda je nakon minuta odmora izgunila loptu, da bi u narednom napadu Rudan fauliran. Ipak, jedno bacanje je realizovao - 54:46.

28' - U narednom napadu Cerovina je iskoristio indolentnost Ivanovića u odbrani i lako poentirao. Iznervirao se Radonjić zbog toga i zatražio tajm-aut.

28' - Dobar napad Mege i poeni Đurišića. Ipak, sporo se vraćao u odbranu što je kaznio Ivanović i poentirao uz prekršaj. No, opet nije pogodio bacanje. Crveno-beli su od poslednjih pet "penala" pogodili samo jedno.

27' - Nekoliko poseda na obe strane bez poena. To je prekinuo Ivanović koji je odlično iskoristio činjenicu da je Mega u bonusu i pogodio je jedno od dva penala posle faula Rudana - 52:41.

25' - Sjajan napad Zvezde. Kalinić je proigrao Kuzmića koji je snažno zakucao. Potom je centar branioca trofeja poslao na liniju penala Skučija Smita. Plejmejker Mege je bio polovičan, no Rudan je u nastavku akcije pogodio tek drugu trojku za svoj tim.

25' - Delovalo je na još jedan loš napad Mege, no Jović je poentirao pod košem i tako prekinuo seriju rivala od 10:0 - 49:37.

24' - Promašio je trojku Holins na isteku napada, ali je Kuzmić pokupio ofanzivan skok i iznudio faul za dva bacanja. Centar Zvezde je oba puta bio precizan i na taj način se upisao u strelce.

23' - Nastavlja Zvezda da muči Megu u trećoj četvrtini. Ukrao je Holins loptu rivalu na izvođenju auta, a onda je napad crveno-belih trojkom završio Kalinić koji igra odličnu utakmicu. Vladimir Jovanović je morao da zatraži tajm-aut.

22' - Činilo se da će Holins izgubiti loptu, ali ju je zadržao u terenu i na kraju je napad trojkom završio Davidovac. Mega nije uspela da uzvrati, pa je Davidovac nastavio u dobrom ritmu i pogodio je dva slobodna bacanja nakon faula na prodoru - 44:35.

21' - Odlično igra Karlo Matković. Već je na 13 poena i ima samo jedan promašaj iz igre. Ne mogu da mu pariraju Zvezdini centri.

Druga četvrtina: C. zvezda - Mega 39:33

20' - Loš faul je napravio Matej Rudan. U skoku pod košem tima sa Malog Kalemegdana je odgurnuo Mitrovića i poslao ga liniju penala. Ovaj je taj poklon oberučke prihvatio i pogodio oba puta. To je ujedno bilo sve kada je prvo poluvreme utakmice u "Čairu".

20' - Prvo slobodna bacanje za Zvezdu na meču promašio je Volters, no povećao je prednost crveno-belih koji sa plus četiri ulaze u poslednji minut.

19' - Serija grešaka i promašenih trojki Zvezde. Holins je najpre ukrao loptu, a potom napravio grešku u koracima.

18' - Zvezda je do najvećih plus šest došla posle trojke Holinsa, ali se Mega ne predaje. Jović je sjajno krenuo na prodor i pogodio je uz prekršaj Vajta - 36:33.

17' - Dobru odbranu odigrali su crveno-beli, da bi u narednom napadu Volters iznudio dva slobodna bacanja i oba puta je bio precizan - 33:30. Branioc trofeja za sada ima 8/8 sa linije penala.

16' - Posle minuta odmora Cerovina je poentirao sa linije penala. Mnogo bacanja je u ovoj četvrtini izvela Mega. Na drugoj strani Kalinić postiže drugu trojku na meču.

16' - Lepo je Zvezda odigrala kontranapad koji je poenima završio Volters i naterao Vladimira Jovanovića da zatraži tajm-aut.

15' - Novi pogodak Dobrića, ovoga puta je precizan bio za dva poena. Na drugoj strani je Simanić bio polovičan sa linije slobodnih bacanja - 26:27. Simanić je opet poentirao nakon što je tehničku grešku dobio Dejan Radonjić.

14' - Pokazuje Kalinić kakav kvalitet poseduje. Sjajno je najpre fintirao na šutu za tri poena, a onda prodorom u levu stranu poentirao. Ipak, prednost Zvezde nije dugo trajala, pošto je Matković već treći put poentirao uz prekršaj. Sada je realizovao i "penal".

13' - Davidovac je nakon nesportskog faula Ruženceva pogodio oba slobodna bacanja. U istom napadu je Dobrić pogodio trojku, tako da je tim Dejana Radonjića iz jednog napada postigao pet poena.

12' - Promašio je trojku Davidovac, no Kalinić se dobro zagradio pokupio loptu pod košem rivala i lako došao do poena, bio je to njegov sedmi i on je najraspoloženiji kod crveno-belih.

11' - Zvezda je loše odigrala dva prva napada, Mega je to kaznila poenima Matkovića uz prekršaj, ali nije pogodio dodatno bacanje centar Mege.

Prva četvrtina: C. zvezda - Mega 15:21

10' - Crveno-beli su uspeli da u finišu prvog perioda smanje razliku rivala. Dobrić je pogodio oba slobodna bacanja, a prvi period je poenima iz prodora okončao Nikola Ivanović posle ukradene lopte - 15:21.

10' - Fantastična prva četvrtina Mege. Đurišić je poentirao na isteku napada, a potom i Cerovina pogađa uz prekšaj Stefana Markovića i Mega je stigla do dvocifrene prednosti.

9' - Nastavlja Mega da igra sjajno. Mušikić je pogodio trojku i odveo svoj tim na plus osam, i produžio je seriju na 10:0. Dobar niz rivala je prekinuo Dejan Davidovac koji je realizovao oba slobodna bacanja - 11:17.

8' - Muči se Zvezda u napadu na startu meča. Postigla je devet poena za osam minuta, a šut za tri poena je 1/7. Ni Mega nije mnogo bolja, ali najbitnije za taj mladi tim je je za sada u prednosti.

7' - Nova serija Mege 6:0. Ponovo je lako poentirao Matković koji za sada zadaje dosta problema rivalu. Na početku meča igra se u serijama.

6' - Lepo je poentirao posle prodora Skuči Smit i vratio je prednost na stranu Mege koja je uspešno odbila nalet šampiona Srbije i ABA lige.

4' - Crveno-beli prave seriju 9:0, a prvu trojku na meču postigao je Kalinić. Seriju je prekinuo Samson Ružencev zakucavanjem u kontri - 9:9.

3' - Prve poene za aktuelnog branioca titule delo su Nikole Kalinića. Potom je Nejt Volters vezao četiri poena i doveo Zvezdu na poen minusa.

2' - Izabranici Vladimira Jovanovića nastavljaju da igraju sjajno na početku. Boriša Simanić je pogodio dugu dvojku pod faulom. Dejan Radonjić je bio prinuđen da posle nepuna dva minuta zatraži tajm-aut, nakon kojeg je Simanić pogodio bacanje - 0:7.

2' - Odličan napad Mege. Pik end rol su odigrali Jović i Matković, a centar Mege je još jednom poentirao. Odlično je on otvorio ovaj meč.

1' - Prvo polufinale Kupa Radivoja Koraća počelo je poenima Karla Matkovića koji se sjajno snašao pod košem rivala. Na drugoj stani prvi napad nije realizovao Ostin Holins.

Uoči meča:

Crveno-beli brane "Žućkovu levicu" osvojenu prošle godine u Novom Sadu kada su u meču za trofej pobedili upravo Megu. Tim sa Malog Kalemegdana je favorit, ali to će morati da opravda na terenu, jer i sastav Vladimira Jovanović ima svoju računicu.

Ove dve ekipe su nedavno odmerile snage u ABA ligi i Zvezda je slavila sa 76:69 i sigurno je da će izabranici Dejana Radonjića učiniti sve da ponovo slave i izbore finale.

Treba reći da su se ovi timovi pet puta do sada sastajali u Kupu Radivoja Koraća i svaki put su crveno-beli slavili. Od tih pet duela, tri su odigrana u polufinalu. Ipak, vredi spomenuti da je šampion Srbije dva meča dobio sam poenom razlike.

Ovu utakmicu možete da pratite uživo na portalu "Novosti".

U drugom polufinalu od 21 čas sastaju se Partizan i FMP.

BONUS VIDEO: Zagrevanje i predstavljanje igrača Zvezde i Radničkog pred početak Kupa Radivoj Korać

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a