PREOKRET ZA DUŠU NAVIJAČA! Košarkašice Srbije u velikom stilu proslavile odlazak na Svetsko prvenstvo

D. N.

13. 02. 2022. u 22:53

ŽENSKA košarkaška reprezentacija Srbije je trijumfalno završila kvalifikacije za šampionat planete, pobedivši Brazil u "Hali sportova" u Beogradu sa 76:70.

ПРЕОКРЕТ ЗА ДУШУ НАВИЈАЧА! Кошаркашице Србије у великом стилу прославиле одлазак на Светско првенство

FIBA

Dan ranije, ženska reprezentacija Srbije izborila je plasman na Svetsko prvenstvo pobedom protiv Australije, ali izabranice selektorke Marine Maljković nisu htele da se zadovolje time.

Pred beogradskom publikom, među kojom su bili i selektor muške reprezentacije, Svetislav Pešić, kao i direktor "A" selekcije, Dragan Tarlać...

... želele su da se novim trijumfom zahvale na podršci.

I, iako nije bilo lako protiv prilično motivisanih suparnice, koja nijednog trenutka u prvih 30 minuta igre nisu gubile sa više od šest poena razlike, a pritom su i povele sa 54:56, početkom četvrte deonice i sa 59:62, naše reprezentativke su se potrudile da želju ostvare.

Serijom 17:9 za pet minuta potpuno su preokrenule zbivanja na parketu u svoju korist i trijumfalno završile ovaj takmičarski ciklus.

Briljirala je Ivon Anderson, koja je ubacila 25 poena, uz šest asistencija, Tina Krajišnik je još jednom bila oslonac u igri pod obručima imala je 15 poena i šest skokova, 10 poena ubacila je Saša Čađo, osam Aleksandra Crvendakić, šest Jovana Nogić, pet Maja Škorić, tri Ivana Raca, a po dva Mina Đorđević i Sanja Mandić.

Igrala je još i Kristina Topuzović.

Kod gošći su najefikasnije bile De Karvaljo sa 18 i Silva sa 17 poena, uz čak 13 skokova.

BONUS VIDEO: Novak Đoković došao na utakmicu košarkaša Zvezde

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri