"PRIMIMO TOLICKO POENA, ALI..." Radonjić slegao ramenima, Mesina oduševljen navijačima u Beogradu

D. N.

01. 02. 2022. u 21:02

CRVENA zvezda je na meču Evrolige protiv Armanija odlično igrala u odbrani, ali ne i u napadu, što je konstatovao i trener domaćina, Dejan Radonjić.

ПРИМИМО ТОЛИЦКО ПОЕНА, АЛИ... Радоњић слегао раменима, Месина одушевљен навијачима у Београду

AdmiralBet ABA League / Dragana Stjepanović

Armani je u Beogradu savladao Zvezdu u 24. kolu Evrolige, posle čega je Radonjić istakao sledeće:

- Čestitke rivalu, vrlo čvrsta utakmica. Pričali smo pred meč šta je potrebno da se uradi, ali gosti su bolje odigrali od nas. Odbrambeno, obe ekipe su bile vrlo dobre. Oni su nam dali samo 63 poena, što je stvarno dobar učinak naše odbrane, ali mi smo ubacili samo 57..., slegao je Dejan Radonjić ramenima.

I ne čudi takva, kratka analiza Zvezdinog stratega, jer je njegova ekipa šutirala samo sa 39% uspešnosti za dva poena, a svega sa 28% za tri.

- Nismo se predavali, što je za svaku pohvali, ali nismo uspeli da se vratimo. Odbrana je bila na evropskom, vrhunskom nivou, ali što se napada tiče, da smo čak i najspremniji, i u najboljem rasporedu, i na maksimumu... mogla bi se očekivati teška utakmica protiv jedno ovakvog tima. Bio je potreban još jedan korak više da bismo konkretnije ušli u utakmicu i napravili preokret. Falilo nam je i boljih odluka, potrošnja je bila ogromna, ali... ta potrošnja je već neko vreme, za nas u ovom stanju, i više od tog opisa (ogromna). Mi ćemo se potruditi da iz ovog perioda izađemo "najbezbednije" što možemo. Dali smo sve od sebe, bilo je dobrih stvari i malo manje dobrih stvari, zaključio je Dejan Radonjić.

Etore Mesina / FOTO: Printskrin

Što se tiče gostiju, njihov trener, Etore Mesina, pohvalio je Zvezdu, ali i jednog svog igrača:

- Igrali smo protiv jedne od najboljih odbrana u Evropi. U pitanju je vrlo fizički spremna ekipa. Jako je bila teška utakmica, jer je ovo jedno od najtežih gostovanja. Ovde morate da imate veliki fokus, na najvišem nivou. Ipak, mi smo bili strpljivi, nismo odustajali, a Malkolm (Dilejni, strelac 18 poena) imao je neke neverovatne šuteve. Uspeo je da zaštiti ekipu, da se tako izrazim, rekao je Mesina.

Upitan koliko mu je nedostajala atmosfera kakva je u utorak uveče bila u hali "Aleksandar Nikolić", osmehnuo se:

- Pa, nedostaje mi ovakva atmosfera na našim, domaćim utakmicama! Ali, znate, ovo je košarkaška zemlja. Bilo da igrate protiv Crvene zvezde, ili Partizana, sigurni ste da će atmosfera biti vatrena. I, ono što se meni jako sviđa, ovde ljudi ne odustaju od svog voljenog tima, dokle god utakmica traje. Uvek je veliko zadovoljstvo igrati košarku ovde, u dvorani nazvanoj po velikom profesoru košarke, zaključio je italijanski stručnjak.

Bonus video: SA SNEGA POD OBRUČ: Ko je MVP Evrolige - Vasilije Vasa Micić?

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna