GODINAMA LAGALA O SRBIMA, A SAD... Kristijan Amanpur "sahranila" Novaka Đokovića (VIDEO)

Novosti online

01. 02. 2022. u 21:16

NOVINARKA CNN-a Kristijan Amanpur, poznata kao osoba koja je izveštavala sa brojnih ratišta širom planete, i to na vrlo neobjektivan način, po drugi put je u vrlo kratkom vremenskom razdoblju "udarila" na Novaka Đokovića.

ГОДИНАМА ЛАГАЛА О СРБИМА, А САД... Кристијан Аманпур сахранила Новака Ђоковића (ВИДЕО)

Tviter / amanpour

Kada je videla da je, u odsustvu (iz političkih razloga deportovanog) Novaka Đokovića, Australijan open završen kako je završen, ona je likovala u svojoj TV emisiji.

- I, konačno, rekord koji je oboren uprkos svim prognozama. Rafael Nadal je osvojio 21. grend slem titulu, i to na Australijan openu, čime je oborio dosadašnji rekord koji je delio sa Rodžerom Federerom i Novakom Đokovićem. Zamislite ovo: vi ste, sa 35 godina, jedan od najstarijih takmičara, pre nekoliko meseci povreda stopala značila je da se možda nikada neće vratiti tenisu, a onda se još u finalu nađete u zaostatku od dva seta, protiv drugog tenisera sveta, Danila Medvedeva. E, sad zamislite da vas ništa od toga ne zaustavi, rekla je najpre ona, pre nego što je u svoju emisiju direktno uključila Nadala.

A kada je Rafa završio svoje kratko izlaganje, ona je na sledeći način zaključila ovu priču:

- I, uraditi to (pobediti u takvom finalu, posle takvih iskušenja), učinilo je od Nadala muškog GOAT-a, odnosno najboljeg tenisera svih vremena, saopštila je Amanpurova svetskoj javnosti.

Naravno, time je već, kao mnogo puta dosad, sama donela presudu i to u "slučaju" koji uopšte nije gotov.

Novak Đoković / FOTO: Tanjug

Kako radi Kristijan Amanpur?

Amanpur je u jednom intervjuu priznala kako svoj posao novinara nikad nije radila objektivno.

– Kada kažem istinito, mislim da treba reći istinu, ali ne neutralno, mislim na to da neutralnost može da stvori lažnu jednakost među stranama – rekla je Amanpur.

Ovaj njen stav zapravo je značio da se vest ne prenosi kao vest, već da joj se dodaje vrednosni sud, što već nije ništa drugo već propaganda. 

Inače, Amanpur je odavno poznata po tome što je više puta uhvaćena kako režira incidente i krvoprolića na ratištima, od kojih su neka bila i sa fatalnim ishodom po civile.

„Đoković je u velikoj nevolji, bilo bi bolje da se povukao“

Amanpur je nedavno u svoju emisiju pozvala nekadašnju tenisku profesionalku Meri Karilo kako bi zajedno prokomentarisale aktuelna zbivanja teniskog sveta u vezi sa Novakom Đokovićem.

Karilo je izjavila da je Đoković u velikoj nevolji i da bi bilo bolje da se povukao, a njenu izjavu je Amanpurova ponosno objavila i na svom Tviter nalogu i istakla je u prvi plan.

Podsetimo, Novaka Đokovića uskoro čeka odlazak na prvi turnir posle "australijske drame" kroz koju je prošao. I, naravno, uopšte mu ne pada na pamet da odustane od tzv, "GOAT" trke, niti, kao i pravi ljubitelji tenisa, misli da je ta trka završena. Ma šta Kristijan Amanpur o tome pričala.

BONUS VIDEO:  Kad se Srbi skupe da oslobode Novaka Đokovića

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (4)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!