SKANDAL: Američki novinari ne mogu da veruju šta je Nikola Jokić doživeo od NBA lige

D. N.

01. 02. 2022. u 20:25

NIKOLA Jokić je toliko briljirao u sedmici za nama da je to poprimilo i antologijske razmere, ali je NBA liga pokazala da ga baš i ne ceni.

СКАНДАЛ: Амерички новинари не могу да верују шта је Никола Јокић доживео од НБА лиге

Tanjug/AP

U toj nedelji Jokić je predvodio Denver Nagetse do četiri pobede, uključujući i trijumf nad aktuelnim šampionima, Milvoki Baksima, koje je srpski as "izluđivao" svojim majstorijama

Ali, iako je ostvario jedan tripl-dabl na četiri pomenute utakmice, a na tri preostale mu je za to nedostajalo, redom, samo jedna asistencija, pa dve asistencije, te jedan skok, novinari kojima je posao da svakodnevno prate klub iz Kolorada ne mogu da veruju da MVP nije izabran za igrača nedelje u Zapadnoj konferenciji.

Naime, NBA liga je potpuno zanemarila nestvarne Jokićeve partije, pa je pomenuta nagrada otišla u ruke Krisa Pola, plejmejkera Feniksa.

Sjajni oraganizator igre jeste, poput Jokića, ostvario četiri pobede u isto toliko prošlonedeljnih takmičarskih nastupa, ali je prosečno imao i manje poena od srpskog asa, i skoro dvostruko manje skokova, a samo dve asistencije više po meču od centra Denvera.

Kada je video šta je NBA liga uradila, novinar Denver Posta, Majk Singer, je, gledajući Polovu statistiku (22,3 poena, 12,8 asistencija i 7,5 skokova po meču) poručio sledeće:

- Nikola Jokić, prošle nedelje: učinak 4-0, 25,3 poena po meču uz šut iz igre od 57% uspešnosti, 13,3 skoka, 10,5 asistencija i 1,8 osvojena lopta po utakmici.

Nikola Jokić - statistika

Podsetimo, Nikola Jokić i tokom cele ove sezone ima fantastičnu statistiku u NBA ligi: prosečno postiže 26,2 poena po meču, ima čak 13,7 skokova po utakmici, uz 7,8 asistencija po takmičarskom nastupu.

Šta sledi za Jokića i Denver?

Nikola Jokić i Denver u nastavku naporne turneje igraju u sredu, sat iza ponoći po srednjoevropskom vremenu, protiv Minesote Timbervulvs.

U ovom trenutku Nagetsi su, uz učinak 28-21, peti u Zapadnoj konferenciji NBA, a Minesota je, uz 25-25, sedma na "Zapadu".

BONUS VIDEO Kako je Jokić postao najbolji košarkaš kada se tome ama baš niko nije nadao?

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 16:44

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)