MAJINE REČI TERAJU SUZE NA OČI: Zbog ovoga Kobi Brajant nije smeo da uđe u kobni helikopter

Novosti online

26. 01. 2022. u 18:12

TAČNO je dve godine od smrti velike košarkaške zvezde, Kobija Brajanta, njegovo nasleđe se oseća ne samo u Los Anđeles Lejkersima već i širom NBA lige. A ova godišnjica prilika je da se ljubitelji "crne mambe" podsete važnog detalja vezanog za tragediju u kojoj je stradao.

МАЈИНЕ РЕЧИ ТЕРАЈУ СУЗЕ НА ОЧИ: Због овога Коби Брајант није смео да уђе у кобни хеликоптер

Foto: AP

Brajant nije bio tu kada su Lejkersi pre godinu i po osvojili šampionsku titulu, nije bio na Ol-star vikendu u Čikagu kada je polovina igrača nosila njegov broj na svojim dresovima, a druga polovina broj koji je njegova ćerka Đijana nosila. Brajant nije bio tu da čuje objavu Kuće slavnih da je njegova karijera vredna prijema u tu slavnu instituciju.

Ipak, njegovo prisustvo se jasno osećalo u svakom od tih trenutaka. I dan danas.

Jedan od najboljih igrača u istoriji NBA lige Kobi Brajant poginuo je 2020. godine na današnji dan u padu helikoptera u Kaliforniji, zajedno sa ćerkom Đijanom i još sedmoro putnika.

U trenutku kada se helikopter u kojem je bio legendarni košarkaš srušio, mnogo ljudi nije znalo da je na tom području bila gusta magla. To je među prvima otkrila devojka poreklom iz Dalmacije Maja Viličić. Čak i danas njene reči donose jezu kada se shvati da je Kobi, prosto, morao da odustane od leta po takvom vremenu.

- Niko u Kaliforniji ne može da veruje da je Kobi po ovakvom vremenu ušao u helikopter. Naime, već nekoliko dana je na tom području Kalifornije gusta magla, koja je redovan prizor svakog jutra. Bukvalno magla može da se "reže" nožem. Zbog toga već dva-tri dana na LAX (glavni aerodrom u Los Anđelesu) redovno kasne letovi. Prema onome što se zasad može čuti, pretpostavke su da su zbog magle udarili u brdo - rekla je pre tačno dve godine godinu Maja Viličić iz Los Anđelesa, Splićanka koja duže od dve decenije živi i radi u SAD-u.

Maja, za američke prilike, živi vrlo blizu mesta pogibije Kobija Brajanta.

- Živim nekih 20-tak kilometara od mesta nesreće ili nekih 20-tak minuta vožnje automobilom. Evo upravo dok sada mi pričamo (nekih sat i po nakon nesreće) ja upravo šetam i svugde oko mene je magla. S obronaka na kojima se sada nalazim, uopšte se ne vidi kotlina, takva je magla - rekla je Maja tada.

Foto: AP

 

Inače, Kalabasas, gradić na čijem je području pao helikopter, je mesto od oko 25.000 stanovnika i to pretežno onih imućnijih.

- Tu žive bogati Amerikaci, a područje grada se nalazi između Malibua i Santa Monike. Područje Kalabasasa vrlo je brdovito i verovatno je helikopter udario u brdo, koje pilot očigledno nije video zbog magle. Strašna tragedija. Kobi je bio jedna od legendi Los Anđelesa i sigurno nije zaslužio da ovako skonča - istakla je Maja Viličić.

Suze su prolivene, priče su ispričane i počast je napravljena. Ako je ikada bilo sumnje o tome kakva je zaostavština ostala iza Brajanta - koji je za 20 sezona u Lejkersima postao petostruki šampion NBA lige i četvrti strelac u istoriji lige, to se više ne dovodi u pitanje. To i dalje grmi svuda, možda više nego ikad, ocenio je na prošlu godinjšicu Asošiejted pres.


VIDEO Sahrana Dušana Dude Ivkovića
 
đ

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

RADONJIĆ LJUT NA SUDIJE: Ne sećam se da su nam se takve stvari dešavale u Evroligi