"NAMERNO PROMAŠUJE!" Nikola Jokić zapanjio američke novinare (VIDEO)

D. N.

27. 12. 2021. u 21:00

NIKOLA Jokić je zvezda o kojoj se priča u svetu košarke, a ovih dana - naročito.

НАМЕРНО ПРОМАШУЈЕ! Никола Јокић запањио америчке новинаре (ВИДЕО)

Tanjug/AP

Imajući u vidu kako igra, i ne čudi.

Minule noći je Jokić postao prvi košarkaš u istoriji Denver Nagetsa koji je na dve uzastopne utakmice "dogurao" i do (bar) 20 poena i 20 skokova, a pritom je u lekciji hrvatskom kolegi uspeo da do suza nasmeje NBA sudiju.

Koliko je srpski as bio dominantan u reketu, možda najbolje svedoči i komentar američkog novinara Majka Singera, koji svakodnevno izveštava o Nagetsima.

Naime, kada je video da MVP NBA lige nema nikakav problem da "ispravlja" svoje promašaje tako što iznova osvoji loptu, našalio se na sledeći način:

- Ovo je već tri put da je Jokić "pokupio" svoj promašaj i onda postigao koš iz drugog pokušaja... Da li on to namerno radi kako bi poboljšao svoju statistiku vezanu za skokove?

Koliko je Nikola opčinio američku košarkašku javnost, pa i tamošnje novinare, može da se vidi i kroz primer koji daje Džoel Raš, novinar "Forbsa".

On je, naime, primetio sledeće u TV prenosu koji su radili komentatori koji to i inače čine kada utakmicu igraju Los Anđeles Klipersi. Njihov razgovor, pred početak utakmice, glasio je ovako:

- Šta bi voleo da Nikola Jokić večeras uradi? (U smislu "da promašuje više nego obično", "da nema mnogo asistencija" i slično"

- Neka ostane kod kuće kada mi (Klipersi) igramo!, odgovorio je TV komentator kolegi.

Nije se Jokiću "ostajalo kući", već je iznova predvodio Nagetse do pobede.

Naravno, uz ne mali broj izvrsnih poteza, uključujući i vrlo važnu trojku u finišu, kada su Klipersi pomislili da će pobediti nakon što su nadoknadili "-17":

U ovoj sezoni, Jokić prosečno ostvaruje 25,9 poena, 13,8 skokova i 7,2 asistencije po utakmici

Šta dalje sledi za Jokića?

Nikola Jokić i Nagetsi u sredu igraju prvi od dva uzastopna meča sa Golden Stejtom i to kao gosti u San Francisku, u 4 sata ujutru po srednjeevropskom vremenu. Dva dana kasnije isti takmaci sastaće se u Koloradu, i to u pola sata ranijem terminu.

Trenutno, Golden Stejt Voriorsi su najbolji tim Zapadne konferencije, sa učinkom 27-6, a Denver je šesti sa 16-16.

BONUS VIDEO Kako je Jokić postao najbolji košarkaš kada se tome ama baš niko nije nadao?

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!