KOŠARKAŠKA REVOLUCIJA: Uvodi se Kup NBA lige, evo kada i po kojim pravilima će se odvijati

Novosti online

26. 12. 2021. u 16:53

NBA liga planira da se malo ugleda na evropski fudbal.

КОШАРКАШКА РЕВОЛУЦИЈА: Уводи се Куп НБА лиге, ево када и по којим правилима ће се одвијати

Tanjug/AP

Bar tako glase pojedine analize američkih medija oko onoga što se ovih dana dešava u najjačoj košarkaškoj ligi sveta.


A NBA je pred uvođenjem novog takmičenja, i to usred sezone. Nečeg što još uvek nema zvanično ime, ali bismo ga mi bez ikakvih problema nazvali - Kup.


Naime, kako javljaju vodeći mediji u Sjedinjenim Američkim Državama, komesar NBA lige Adam Silver ponovo je pokrenuo inicijativu da se usred sezone uvede posebno takmičenje, koje bi kulminiralo turnirom u drugoj polovini decembra.


Prema preliminarnim planovima, klubovima bi se najpre "računali" rezultati klasičnih, ligaških mečeva za plasman u određenoj grupi u koju bi bili svrstani, a onda bi osam najuspešnijih ekipa igralo po klasičnom nokaut sistemu.


Tačnije, na tom turniru bi se našlo osam timova, a igrao bi se po jedan eliminacioni meč i u četvrtfinalu i u polufinalu i, naravno, u finalu za titulu.


Ali, ne samo za trofej, već i za veliku novčanu nagradu: svaki igrač u ekipi koja osvoji ovaj "NBA kup" dobio bi od lige nagradu od milion dolara.

Adam Silver, komesar NBA lige / Foto: Tanjug/AP


Iako Silverova ideja nije nova, jer se o njoj razgovaralo i pred izbijanje pandemije, još uvek nije rešeno šta će klubovi odlučiti, a i na koje nagrade bi oni sami mogli da računaju.


Naime, u ovom planu je predviđeno da se broj klasičnih NBA utakmica, u ligaškom delu sezone, smanji sa 82 na 78 po klubu, a to se neće baš svima svideti jer, kako ABC prenosi "neki koji igraju u velikim finansijskim centrima mogli bi, zbog dve utakmice manje na svom terenu, da po sezoni zarade od 2,7 miliona do četiri miliona dolara manje nego ako sve ostane kao što je sada".

BONUS VIDEO: Ovo su fudbaleri sa najvećim zaradama

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PRVENČE MAMINO... Poslednja objava preminule voditeljke Bojane Janković