"PREVIŠE SAM PROMAŠIVAO" Nikola jokić samokritičan uprkos impresivnom dabl-dablu protiv Šarlota

V. P.

24. 12. 2021. u 21:25

KADA u dve statističke kategorije prebacite brojku 20 i konstatujete da niste imali dobar dan u "kancelariji", trenutak je za dublju analizu.

ПРЕВИШЕ САМ ПРОМАШИВАО Никола јокић самокритичан упркос импресивном дабл-даблу против Шарлота

FOTO: AP/Tanjug

Jedan od takvih dana dogodio se Nikoli Jokiću, koji je u porazu Denvera od Šarlota (107:115) ostvario naizgled impresivan dabl-dabl učinak od 29 poena i 21 skoka, ali je bio samokritičan nakon 16. poraza Nagetsa u sezoni (skor 15-16).

- Imali smo utakmicu u svojim rukama, ja sam se baš našutirao i ispromašivao - iskren je MVP, koji je uputio čak 34 šuta ka protivničkom košu i pogodio 13, odnosno skromnih 38,2 odsto u poređenju sa sezonskim prosekom od 57,5.

Džokerova napadačka agresivnost koja izlazi iz standardnih okvira verovatno je posledica prethodne večeri, kada je trener Denvera Majk Meloun posle poraza od Oklahome kritikovao startere zbog pasivnosti. Jokić je u tom meču retko gledao ka košu, uputio samo devet šuteva i postigao 13 poena.

Toliko su ubacili Nagetsi u poslednjoj četvrtini duela sa Hornetsima, u kojoj su ispustili 17 poena prednosti, što im se do ove večeri desilo samo jednom u istoriji franšize - protiv Minesote već davne 2000. godine. Šarlot je završnu deonicu dobio rezultatom 38:13, dok su se Jokić i njegovi saigrači takmičili u promašajima.

- Uradili su odličan posao u odbrani nad Jokićem - rekao je plejmejker Denvera Fakundo Kampaco.

Za jedan od najtežih poslova u NBA bio je zadužen Jokićev bivši saigrač Mejson Plamli, koji je četiri sezone nosio dres Nagtesa.

- Pitao sam ga u čemu je tajna - našalio se trener Šarlota Džejms Borego.

- Plamli zna sve te njegove male trikove. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LOŠE VESTI ZA ZVEZDU: Adam Hanga najverovatnije završio sezonu