MERIDIAN I FMP ZA LANU I LENKU – Kupi kartu, navijaj za trojke i budi human

Promo

26. 12. 2021. u 09:00

U KOŠARCI je sve neizvesno. Sekunda je dovoljna da se preokrene rezultat. Sekunda je dovoljna da gotovo izgubljeni meč na kraju bude dobijen.

МЕРИДИАН И ФМП ЗА ЛАНУ И ЛЕНКУ – Купи карту, навијај за тројке и буди хуман

FOTO: Promo

Postoje utakmice koje su više od rezultata. Postoje utakmice za titulu, za šampiona. Ali, postoje i one koje se igraju za nečiji život – one su najvažnije, najdragocenije…

FMP dvorana će danas od 12 časova biti domaćin jedne takve - utakmice za srećno i lepše detinjstvo dve preslatke devojčice. Za Lanu i Lenku.

Meč FMP Meridiana i Crvene zvezde koji se igra u okviru 13. kola ABA lige ovoga puta je više od rezultata, više od bitke za vrh tabele.

Košarkaši oba tima odigraće jednu od najvažnijih utakmica ove sezone, a u njoj će imati podršku i pomoć brojne publike, koja svojim prisustvom može pomoći Lani i Lenki da se izbore za lepše i zdravije detinjstvo.

Sav prihod od kupovine karata odlazi u humanitarne svrhe, za pomoć Lani Stefanović i Lenki Anđelković, dok će svaka trojka postignuta tokom meča vredeti 20.000 RSD, koje će kompanija Meridian donirati porodicima Anđelković i Stefanović.

https://www.instagram.com/p/CX0qo57DkGp/

Humanitarna akcija "Kupi kartu, navijaj za trojke" još jedan je dokaz da je solidarnost jedina održiva vrednost u vremenu neizvesnosti. I zato ćemo zajedno pobediti – ovoga puta za Lanu i Lenku!

FOTO: Promo

Karte za FMP Meridian – Crvena zvezda mogu se kupiti na biletarnici 2.5h pred početak meča, odnosno od 9:30 u FMP dvorani. Takođe, na ulazu će biti postavljene kutije za prilog, te svako ko odluči da donira novac mimo kupovine ulaznice to će moći i da uradi.

- Pozvao bih sve navijače i ljubitelje košarke da u što većem broju dođu u nedelju u našu halu. Nema sumnje da nas očekuje veoma dobra utakmica između dve ekipe koje se nalaze u vrhu tabele, ali i veoma važna utakmica za Lanu i Lenku. Kao što već znate odlučeno je u klubu da celokupan prihod od prodaje karata bude prosleđen porodicama Stefanović i Anđelković, a naš partner Meridian će za svaku pogođenu trojku uplatiti 20.000 dinara za potrebe lečenja Lane i Lenke. Motiva je pregršt da napunimo dvoranu i nadam se da će tako i biti – rekao je Aleksandar Zarić, sportski direktor KK FMP Meridian.

U mesecima za nama čitava zemlja ujedinila se i uspela da prikupi sredstva za lečenje malog Boška Guglete, a pre toga i Sofije Markuljević. Kompanija Meridian, koja je od početka pandemije donirala više od dva miliona evra u humanitarne svrhe i ovom prilikom bila je najveći pojedinačni korporativni donator. Ipak, Sofija i Boško nisu jedini za koje se svi zajedno moramo ponovo izboriti i pobediti.

Mala Lenka Anđelković ima samo 16 meseci i usled komplikacija na porođaju uočeni su problemi u psihomotornom razvoju i strukturi pojedinih grupa mišića, što ovu devojčicu sprečava da još uvek prohoda i progovori. Dalji tok oporavka zavisi od mnogo faktora, a najviše finansija, koje prevazilaze materijalne mogućnosti porodice.

Sredstva su potrebna za specijalizovane fizikalne terapije, defektološke i logopedske tretmane, kraniosakralne terapije, hidroterapije, terapije kiseonikom, ortopedska pomagala, opremu za vežbanje u kućnim uslovima.

Devetogodišnjoj Lani Stefanović je ubrzo nakon rođenja uspostavljena tuberozna skleroza, multisistemska bolest do koje dolazi mutacijom gena. Spada u retke bolesti, neizlečiva je i krajnje nepredvidljiva jer je svaki oboleli različito zahvaćen bolešću od vrlo blagih simptoma do potpune nefunkcionalnosti i teške mentalne retardacije. Uz strašnu dijagnozu tuberozne skleroze, epilepsije, Lana ima probleme i sa srcem.

Novčana sredstva neophodna su za lečenje, operaciju, rehabilitaciju, logopedske i defektološke tretmane kao i za putne troškove i smeštaj.

Kompanija Meridian poziva sve ljude da se priključe akciji i da ovim devojčicama svojim donacijama omoguće specijalizovanu terapiju i spasu tek započete živote.

I zato - učinimo to svi zajedno već danas kada ćete kupovinom karata donirati novac za lečenje, a podrškom sa tribinama igračima biti vetar u leđa kako bi dali što više trojki i tako povećali donaciju koju obezbeđuje domaća kompanija.

Za Lanu i Lenku!

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna