POKUŠEVSKI NIJE ZA NBA: Oklahoma vratila Srbina na početak

Novosti online

15. 12. 2021. u 10:14

SRPSKI košarkaš Aleksej Pokuševski je ovog leta propustio okupljanje reprezentacije kako bi se što bolje pripremio za novu sezonu u NBA ligi.

ПОКУШЕВСКИ НИЈЕ ЗА НБА: Оклахома вратила Србина на почетак

FOTO: AP/Tanjug

Ipak, u tome nije uspeo, te će ponovo morati da ide na kaljenje u razvojnu ekipu svog Oklahoma Siti tandera, saopštili su iz kluba.

Srbin je na 26 utakmica prosečno zabeležio 4,5 poena, 4,31 skok i 1,23 asistencije za 14,8 minuta.

Te brojke su gotovo značajno manje nego prethodne sezone (8,16 poena, 4,71 skok, 2,16 asistencija za 24,2 minuta), pa je, kako je rekao izvršni potpredsednik i generalni menadžer Tandera Sem Presti, tim odlučio da ga uz Tea Maledona i Ajzeju Robija pošalje u Oklahoma Siti blu, svoju filijalu u Razvojnoj ligi.

- Rekao bih svima: Ako želite da uživate u ovim igračima tokom dužeg vremenskog perioda, prihvatite dosadu razvojnog procesa za koji je potrebno vreme. Taj program (Razvojna liga) je još jedna prilika i razvojna platforma, a nije degradiranje niti mesto gde ćemo samo da prosledimo momke koji ne igraju - kazao je trener Tandera Mark Degnolt.

Konkretno se osvrnuo i na stepen razvoja srpskog internacionalca, koji će drugi put u NBA karijeri biti deo razvojnog procesa Tandera. U martu se iz Razvojne lige vratio bolji, brži, jači i precizniji, što je pokazao u završnici prošle sezone.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024