PRSTENJE CILJAJU JOKIĆ I BJELICA: Bukmejkeri daju Denveru manje šanse za titulu nego Golden Stejtu

Đ. SAMOILOVIĆ

19. 10. 2021. u 19:20

POČEĆE večeras, jubilarno, 75. izdanje najboljeg košarkšakog takmičenja na svetu.

ПРСТЕЊЕ ЦИЉАЈУ ЈОКИЋ И БЈЕЛИЦА: Букмејкери дају Денверу мање шансе за титулу него Голден Стејту

FOTO: Tanjug/AP

Sudarom aktuelnog šampiona Milvokija i pretendenta na tron Bruklina (1.30, Arena 1), ljubitelji NBA lige upustiće se u novu avanturu jednog od najpopularnijih sportova u SAD.

Domaćim obožavaocima igre među koševima, oči će biti uprte najpre u stenoviti Kolorado, u kojem će Nikola Jokić, u svojoj sedmoj NBA sezoni, pokušati da skine sa trona Janisa Adetokumba i njegove Bakse.

Međutim, ako je suditi po procenama bukmejkera, moraće MVP regularnog dela sezone 2020/2021, dobro da se pomuči da povede Denver u obećanu zemlju i stigne do prstena.

Jer, Nagetse, koji će premijeru imati u noći između srede i četvrtka protiv Feniksa (4.00), svrstavaju tek na 8. mesto glavnih kandidata za pehar namenjen šampionu.

Verovatno zbog toga što se povratak na teren Džamala Mareja, prvog Jokićevog "pomoćnika", očekuje tek početkom 2022.

KVOTE ZA TITULU

Bruklin 3,42

LA Lejkers  4,74
Milvoki  8,89
Golden Stejt  13,64
Juta 15,20
Feniks 15,87
LA Klipers 19,01
Denver  20,32
Filadelfija  21,26
Majami  22,70

Neće talas visokih ambicija u NBA ligi stati samo kod Jokića. Zapljusnuće i obale osunčanog San Franciska, u kojem će Golden Stejt Nemanje Bjelice ponovo konkurisati za tron. Najbolji šuter današnjice, Stef Kari, predvodiće "ratnike" u pohodu na novi prsten, a posle dve sezone prošarane povredama na tom putu će mu se, sredinom decembra, pridružiti i Klej Tompson, drugi član "spleš bratstva".

Što se tiče Bjelice, čini se da je konačno pronašao pravi tim za svoj stil igre, stizale su pohvale tokom predsezone od saigrača i deluje da bi srpsko krilo moglo da bude jedna od bitnijih karika ekipe Stiva Kera.

Slična situacija je i sa Bogdanom Bogdanovićem, koji je u Atlanti prošle sezone imao izvanredan učinak. Njegova "eksplozija" poklopila se sa dolaskom trenera Nejta Mekmilana na čelo "jastrebova". Ali, za bilo kakav prilazak prstenju, košarkaši Atlante će morati da se izbore sa "alama" Istočne konferencije, Milvokijem i Bruklinom.

FOTO: EPA

Upravo se potonjem sastavu iz njujorškog predgrađa daju najveće šanse za NBA krunu.

Pakleni tandem Kevin Durent i Džejms Harden zatrpavaće koševe širom SAD, a ko zna šta bi bilo da je u sastavu i Kajri Irving, koji je odbio da se vakciniše i zbog toga će propustiti čitavu sezonu. U Zapadnoj konferenciji, prolazak u finale se predviđa najpre Lejkersima, koji su kandidaturu za presto istakli dovođenjem Rasela Vestbruka u ekipu koju predvode Lebron Džejms i Entoni Dejvis.

MVP PROCENE

Luka Dončić 5,50

Janis Adetokumbo 8,00
Džoel Embid 8,00
Kevin Durent 8,00
Stef Kari 9,00
Lebron Džejms 11,00
Dejmijan Lilard 13,00
Nikola Jokić 15,00
Džejms Harden 19,00
Tre Jang 21,00

Kada je u pitanju ostatak naše igračke kolonije u NBA ligi, nju dopunjavaju Aleksej Pokuševski, momak od kojeg se očekuje nastavak razvoja u ekipi Oklahoma, koja nema teret rezultatskog opterećenja, dok će Boban Marjanović u Dalasu probati da bude što bolja ispomoć Luki Dončiću, slovenačkom superstaru i prvom kandidatu da "preotme" MVP priznanje Jokiću, kojem se pre i nego što je lopta krenula da odskače, ne daju velike šanse da ponovi prošlosezonski uspeh. Trenersku ekipu iz Srbije u najboljem košarkaškom takmičenju na svetu, čini triling u sastavu Igor Kokoškov (Dalas), Dejan Milojević (Golden Stejt) i Darko Rajaković (Memfis), a sva trojica će obavljati dužnosti pomoćnika. 

Kada igraju naši

LA Lejkers - G. Stejt (utorak na sredu, 4.00*)

Juta - Oklahoma (sreda na četvrtak 3.00*)
Feniks - Denver (sreda na četvrtak, 4.00*)
Atlanta - Dalas (četvrtak na petak, 1.30*)
* Po srpskom vremenu.

BONUS VIDEO -

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)