SKUPO PRODATI KOŽU: Zvezda autsajder protiv CSKA

V. PRERADOVIĆ

14. 10. 2021. u 19:35

ŠEST puta su košarkaši Crvene zvezde u Evroligi bezuspešno pokušavali da potuku moskovske "armejce" na njihovom bojištu. Najbliži tome bili su u plej-of meču aprila 2016, kada je Tarens Kinzi promašio šut za pobedu (77:76).

СКУПО ПРОДАТИ КОЖУ: Звезда аутсајдер против ЦСКА

FOTO: KK Crvena zvezda

Sa samo jednim odrađenim treningom nakon trijumfa nad Žalgirisom u "Areni" (73:61), crveno-beli su otputovali u Moskvu na sutrašnji duel sa CSKA u 4. kolu (19.00).

Imajući u vidu situaciju sa odsutnim i rovitim igračima i skoro ispražnjene rezervoare snage u ratničkoj bici sa litvanskim timom, prekid gubitničke tradicije u "Megasport areni" predstavljao bi senzaciju. Reklo bi se da je moto u ovom meču - skupo prodati kožu.

- CSKA svake godine ima iste ciljeve, napada sam vrh Evrolige -kaže trener Dejan Radonjić.

- Tim koji je pokazao već sada da je favorit za osvajanje Evrolige. Prepun je kvaliteta, iskustva, trofeja, i znamo da nas čeka izuzetno težak posao. Biće potrebno da budemo izuzetno dobri da bismo parirali CSKA. Pokušaćemo da nađemo način na koji možemo da odgovorimo na njihov kvalitet, da vidimo koliko možemo da budemo konkurentni.

Situacija je takva da nismo uradili sve što smo planirali, nadam se da ćemo što pre izaći iz problema sa povredama. Daćemo sve od sebe da pokušamo da igramo najbolje što možemo. Znamo protiv koga igramo, ali idemo da pružimo naš maksimum u ovom trenutku. U svakom slučaju, bolje je otići u Moskvu posle pobede nego poraza.

Najbolja odbrana Evrolige u dosadašnjem toku takmičenja (prosečno 61,7 poena) pokušaće da limitira ogroman napadački potencijal ekipe grčkog trenera Dimitrisa Itudisa. Naravno, postavlja se pitanje da li su Zvezdini igrači u stanju da u tako kratkom razmaku između dva meča ponovo izgrade defanzivni bedem.

- Izuzetno naporan i težak raspored - kaže plejmejker Nikola Ivanović.

- Uspeli smo da pobedimo Žalgiris u kvalitetnoj utakmici, sada sledi meč sa CSKA u kojem je bitno da održimo kontinuitet dobre igre, bez obzira na krajnji ishod. Moramo da igramo dobro u oba pravca. Generalno, situacija sa povredama i dalje je nepovoljna. Dosta igrača trenutno igra na pozicijama na koje nisu navikli. Prihvatili smo to, navikli se, svako pruža u ovom trenutku i više nego što je realno.

Crveno-beli se vraćaju iz Moskve u subotu u prepodnevnim satima, već u nedelju (21.00) očekuje ih derbi u hali "Aleksandar Nikolić" protiv Cedevita Olimpije, u 4. kolu ABA lige. 

Davidovac: U dobrom raspoloženju

DEJAN Davidovac, Zvezdin čovek za sve uloge, svestan je težine moskovskog izazova.

- CSKA je u najužem krugu favorita za osvajanje ovog takmičenja. U ovom trenutku, na startu sezone, možda i ekipa koja je prikazala najviše. Daćemo sve od sebe da pružimo dobru igru i pružimo maksimum. Idemo svakako u dobrom raspoloženju u Moskvu nakon pobede nad Žalgirisom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna