UČINAK BOLJI OD IGRE: Partizan pobeđuje, ali mukotrpan rad tek sledi

V. P.

10. 10. 2021. u 19:24

DALMATINSKA turneja, uprkos pobedama nad Splitom i Zadrom, nije uverila većinu navijača Partizana da je novi tim sposoban da ostvari javno proklamovani cilj - povratak u Evroligu. Uoči domaće premijere ove sezone, protiv Studentskog centra u "Štark areni", trener crno-belih Željko Obradović postavio je mali cilj - napredak u odnosu na prethodne dve utakmice.

УЧИНАК БОЉИ ОД ИГРЕ: Партизан побеђује, али мукотрпан рад тек следи

FOTO: M. Vukadinović

Pred oko 5.000 gledalaca, koji su ovacijama pozdravili klupsku i evropsku trenersku ikonu, taj cilj je ispunjen (79:57). Crno-beli su izgledali bolje, pre svega odbrambeno, ali je očigledno da Obradovića i njegove igrače čeka mukotrpan rad kako bi postali tim u skladu sa klupskim i navijačkim ambicijama.

- Insistirali smo na tome da naša odbrana od starta do kraja utakmice bude na nivou potrebnom da sprečimo njihove kreatore i šutere. Uglavnom smo dobro igrali odbranu - rekao je Obradović i odmah prešao na neophodne korekcije.

PRIMEDBE Željko Obradović/FOTO: M. Vukadinović

- Evidentno je da moramo da ubrzamo igru. Imali smo 18 asistencija, uz čak 21 izgubljenu loptu, što nije normalan broj i to je ono na čemu najviše radimo na treninzima. Za sada to ne ide kako bismo želeli.

MUR NE PAUZIRA

FOTO: M. Vukadinović

AMERIKANAC Dalas Mur je u četvrtoj deonici iskrenuo skočni zglob, ali se po Obradovićevim rečima može zaključiti da pauza neće biti potrebna.

- Razgovarao sam sa njim posle utakmice, rekao mi je u prolazu da će biti dobro. Mislim da ne mora da ide na snimanje - rekao je Obradović.

Devet od ukupno 21 izgubljene lopte delo su plejmejkera Jama Madara (pet) i Dalasa Mura (četiri). Osim novopridošlog Gregora Glasa, svi igrači koji su bili u sastavu dobili su priliku da se predstave Partizanovim navijačima.

- Žao mi je što nisam mogao ubacim i Glasa, dobio je udarac u oko pre tri dana. Bilo je zatvoreno, pa je bilo suviše rizično. Svi igrači ponašanjem na treninzima zaslužuju da igraju. Greške su sastavni deo posla, trebalo bi ih istrpeti jer je ovo proces koji će da traje. Od njih samih zavisi ko će dobijati šansu. Posle narednog meča sa Cibonom dolazi period u kojem ćemo imati dve utakmice sedmično. Moramo da vodimo računa o svežini igrača, tako da ćemo nastojati da što više njih igra - konstatuje Obradović.

BONUS VIDEO: Oproštaj Novice Veličkovića pred punom Arenom

 

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna