VRATIO SE Nikola Jokić zablistao protiv Bjelice, ali ono koleno u grudi... (VIDEO)

Novosti online

07. 10. 2021. u 08:00

NAJBOLjI košarkaš NBA lige pokazao je u svom prvom kontrolnom meču pred početak nove sezone otkud mu MVP trofej.

ВРАТИО СЕ Никола Јокић заблистао против Бјелице, али оно колено у груди... (ВИДЕО)

Foto: AP Photo/David Zalubowski

Nikola Jokić je, podsetimo, zbog rođenja ćerke propustio uvodni kontrolni meč Denvera, ali je minule noći zaigrao protiv Golden Stejta, čiji je novi član Nemanja Bjelica, u drugoj proveri Nagetsa pred start šampionata, koji počinje 19. oktobra.

Ni ovoga puta ekipa trenera Majkla Melouna nije pobedila, Voriorsi su na svom terenu trijumfovali sa 118:116, jer su njihovi "drugopozivci" bolje odigrali završnu četvrtinu od gostujućih rezervista (34:27), ali najvažnija vest za tim iz Denvera je da se Jokić vratio. I to impresivno.

Odigrao je samo 15 minuta, a za to vreme ubacio čak 17 poena, šutirao 7/11, od čega su trojke bile 3/4, a imao je i 10 skokova, dve asistencije, dve blokade i za njega već standardan podatak da je s njim na parketu Denver dao više poena nego što je primio (ovoga puta taj "plus/minus faktor" iznosio je +5).

Meloun nije hteo previše da koristi srpskog asa, koji je odigrao ubedljivo najmanje od, sada se već može nazreti, "standardne devetorke" (u odsustvu Džamala Mareja, koji se oporavlja od teške prošlosezonske povrede, okosnicu Nagetsa uz Jokića čine i sinoćni starteri River, Moris, Dozijer i Gordon, te Džef i Džamajkl Grin, Kampaco i novajlija "Bouns" Hajland).

Ipak, Jokiću je i ta mala minutaža bila dovoljna da zablista u meču u kome je Nemanja Bjelica odigrao vrlo zapaženo - za 18 minuta na parketu postigao je 13 poena, šutirao 4/7 od čega 3/5 sa distance, a imao je i tri skoka, te dve asistencije, ali i "-9" kada se radi o pomenutom "plus/minus faktoru".

Samu utakmicu obeležilo je nekoliko odličnih poteza, ali i jedan krajnje nesportski.

Nezadovoljan što sudije nisu u njegovu korist "svirale" prekršaj u jednoj od ofanzivnih akcija Golden Stejta, zvezda "ratnika" Drejmond Grin je u narednoj akciji vrlo grubo, udarcem kolenom u grudi, napravio faul nad plejmejkerom Denvera Ostinom Riversom.

Dosuđena mu je namerna lična greška, a on se potom izvinio Riversu, istakavši da se "sve desilo u letu".

U redovima pobednika najefikasniji su bili Pul sa 17, Oto Porter Junior sa 15 i Kari sa 14 poena, ujedno jedini koji su dali više poena za Golden Stejt od Bjelice, dok su se u Nagetsima istakli Gordon sa 16, Dozijer sa 13, Džamajkl Grin sa 12 i Hajland sa 11 poena i šest asistencija. Pored Mareja, Meloun ovoga puta nije koristio ni nedovoljno oporavljenog Vila Bartona, ali i Majkla Portera Juniora, od koga se mnogo očekuje u njegovoj trećoj, a zapravo "drugoj pravoj" NBA sezoni, jer je skoro celu prvu proveo oporavljajući se od velikih problema s leđima.

Rezultati predsezonskih NBA utakmica

Atlanta - Klivlend 96:99

Dalas - Juta 111:101

Golden Stejt - Denver 118:116

Feniks - LA Lejkers 117:105

Detroit - San Antonio 115:105

Nju Orleans - Orlando 104:86

LA Klipers - Sakramento 98:113

BONUS VIDEO Kako je Beograd dočekao košarkaše koji su u Indijanapolisu dobili i "Drim tim"

 

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)