PAO TIM SNOVA: Nigerija savladala selekciju SAD

G. K.

11. 07. 2021. u 22:21

I TO čudo se desilo. Košarkaška reprezentacija Nigerije savladala je u Las Vegasu selekciju Sjedinjenih Američkih Država u pripremnom meču pred Olimpijske igre u Tokiju rezultatom 90:87!

ПАО ТИМ СНОВА: Нигерија савладала селекцију САД

FOTO: AP

Zasluženi, ali neočekivani trijumf ostvaren je apsolutnom šuterskom i skakačkom dominacijom. Neverovatno zvuči podatak da je reprezentacija sa afričkog kontinenta ubacila čak 20 trojki, dok je imala i 12 skokova više od svog rivala (46:34).

Najefikasniji kod Nigerijaca je bio košarkaš Majamija, Gejb Vinsent sa 21 poenom, dok je Kejleb Agada brojao do 17. Kod američkog "drim-tima", istakli su se Kevin Durent sa 17 poena, uz katastrofalan šut iz igre (4/13), kao i Džejson Tejtum (15 p.) i Demijan Lilard (14 p.).

Selektor SAD Greg Popovič rekao je da je ovaj poraz dobro došao njegovom timu.

- Na neki način mi je drago što nam se jedna ovakva utakmica desila. Ovo bi mogla da bude važna lekcija za naš tim, ali neće ništa značiti ako ne izvučemo pouke iz nje - istakao je Popovič, čija selekcija važi za prvog favorita olimpijskog turnira koji počinje za 14 dana.

Reprezentacija SAD će na OI igrati u grupi A zajedno sa selekcijama: Francuske, Irana i Češke, dok će Nigerija za protivnike u grupi B (u kojoj bi bila Srbija da je 4. jula savlada "azure" u Beogradu) imati: Italiju, Nemačku i Australiju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)