SUZE RADOSNICE I PRVO FINALE ZA KRISA POLA: Finiks Sansi demolirali Los Anđeles Kliperse (VIDEO)

Novosti online

01. 07. 2021. u 08:27

KOŠARKAŠI Finiks Sansa plasirali su se u veliko finale NBA lige prvi put od 1993. godine!

СУЗЕ РАДОСНИЦЕ И ПРВО ФИНАЛЕ ЗА КРИСА ПОЛА:  Финикс Санси демолирали Лос Анђелес Клиперсе (ВИДЕО)

FOTO: Tanjug

Napravili su podvig savladavši favorizovane Kliperse i to u Los Anđelesu ubedljivim rezultatom 130:103 i sa 4-2 idu u borbu za titulu.

Kris Pol nije štedeo svoj nekadašnji tim, a posebno inspirisan bio je u drugom poluvremenu, završio je sa 41 poenom (16-24 iz igre), 4 skoka i 8 asistencija.

To je prvo veliko finale za 36-godišnjeg Pola.

Od starta meča su Sansi zaigrali bolje u odbrani nego što je to bio slučaj u petoj utakmici, a u napadu su pronalazili Ejtona i tako eksploatisali nisku petorku Klipersa (Zubac opet nije igrao zbog povrede).

Radio je i šut za tri poena, Krauder je pogodio četiri trojke, a prednost je postepeno rasla. U drugom poluvremenu, spomenuti Pol je preuzeo štafetu i Klipersima nije bilo povratka.

Posle izvrsnog petog meča, Pol Džordž je ubacio samo 21 poen uz 9 skokova. Markus Moris bio je najefikasniji sa 26, Redži Džekson dao je 13, a Demarkus Kazins 12. 

Kod Sansa su se, pored Pola, istakli Devin Buker sa 22 poena, 7 skokova i 4 asistencije, Dže Krauder upisao je 19 poena, dok je Diandre Ejton završio sa 16 poena i 17 skokova. Dario Šarić dao je 7 poena, uz asistenciju.

Za titulu će se Sansi boriti sa boljim iz okršaja Atlanta Hoksa i Milvoki Baksa, a u toj seriji trenutni rezultat je 2-2.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

FINALE PRE FINALA: Jokić protiv Lebrona za Kraljevsku krunu (VIDEO)