MEGA POBEDILA ZVEZDU: Majstorica odlučuje o prvaku Srbije

Novosti online

11. 06. 2021. u 21:59

KOŠARKAŠI Mege pobedili su Crvenu zvezdu sa 86:79 i izjednačili su u finalnoj seriji Superlige Srbije na 1-1, te majstorica odlučuje o šampionu.

МЕГА ПОБЕДИЛА ЗВЕЗДУ: Мајсторица одлучује о прваку Србије

FOTO: KK Crvena zvezda/ABA liga

Fantastičan meč odigran je u dvorani "Mega Faktori", na kraju je razlog za slavlje imao domaći tim.

Prvo poluvreme je bilo baš za priču. Mega je sjajno otvorila utakmicu i iz minuta u minut je prednost rasla. Gotovo svaki napad domaćina je bio koš i na kraju prve četvrtine bilo je neverovatnih 35:17.

Drugi period viđeno je skoro sve isto, samo na drugoj strani. Čini se da je prvi prelomni trenutak viđen već na početku druge četvrtine kada je Dejan Radonjić ušao na teren nezadovoljan odlukom sudije za šta je kažnjen tehničkom greškom.

Drugi prelomni trenutak su bile dve uzastopne trojke Lengstona Hola koji se nametnu kao lider u igri i bio je najzaslužniji za preokret. Na kraju poluvremena 45:46 za crveno-bele.

U tom delu meča videla se Zvezdina snažna odbrana, što je crveno-belima omogućilo da preokrenu rezultat. Tada ih je samo 20 minuta delilo od šeste utastopne titule prvaka Srbije.

Treći period protekao je u znaku tima Vladimira Jonanovića koji su taj period dobili sa 20:12. Pokušala je Zvezda da se vrati u četvrtom kvaratlu, ali snage za još jedan preokret nisu imali.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Marko Simonović sa 19 poena, pratio ga je Filip Petrušev sa 16. Kod crveno-belih najbolji je bio Ognjen Dobrić koji je postigao 31 poena, dok je Lengston Hol dodao 19.

Majstorica je na programu u nedelju od 18 sati u dvorani "Aleksandar Nikolić".

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U UJEDINJENIM NACIJAMA: Pogledajte šta je učinio predstavnik Izraela (VIDEO)