MIKS STRAHINJE I NEMANJE: Nikola Jokić govorio o uticaju porodice na karijeru i o ljubavi prema konjima (FOTO+VIDEO)

G. Kelić

11. 06. 2021. u 19:34

NOVOKRUNISANI MVP NBA lige Nikola Jokić opširno je govorio za jutjub kanal Denver Nagetsa o temama kao što su rano detinjstvo, uticaj porodice, ljubav prema konjičkim trkama, košarkaški počeci i svemu što je bilo na njegovom putu do zvanja najkorisnijeg košarkaša najbolje lige sveta.

МИКС СТРАХИЊЕ И НЕМАЊЕ: Никола Јокић говорио о утицају породице на каријеру и о љубави према коњима (ФОТО+ВИДЕО)

foto: arhiva

Za početak, o načinu na koji su ga starija braća, Strahinja i Nemanja, oblikovali.

- Najstariji brat Strahinja je veliki i jak kao ja, ali nije talentovan. Nemanja je bio veoma talentovan, ali ga nije mnogo zanimala košarka, a ja sam neki miks njih dvojice. Imam Nemanjin talenat, a Strahinjinu građu. Ali nije samo do njih, tu je moja supruga koja je stalno uz mene, otac koji me je odveo na prvi trening, mama koja mi je oduvek bila anđeo čuvar. Svi oni su svakodnevno uz mene i pomažu mi da preživim svaki dan. Zbog toga sam im večno zahvalan. Jer nije stvar samo u trofeju, već u celom putovanju do njega. Trofej je samo jedan momenat cele priče - istakao je najpoznatiji Somborac.

Nedavno je stao i na "ludi kamen".

- Moj brak sa Natalijom je fantastičan. Mnogo sam srećan jer sam našao nekoga ko me upotpunjuje na toliko mnogo načina. Sa druge strane, ona se mnogo žrtvuje da bih ja mogao da budem ono što želim. Tako nešto je jako teško naći, posebno u današnjem svetu.

Spomenuo je Nikola i da je u jednom periodu hteo da batali košarku.

foto: arhiva

- Da, kada mi je bilo 14-15 godina. Bio sam opčinjen konjičkim trkama i nije mi se išlo na košarkaške treninge nekih šest-sedam meseci. Otac me nije terao, ali posle sam se vratio sam, jer mi je nedostajala košarka.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)