NIŠTA OD SMENE: Bertomeu ostaje na čelu Evrolige

Novosti online

11. 06. 2021. u 17:32

DANAS se pojavila informacija da je Đordi Bertomeu smenjen sa mesta generalnog direktora Evrolige. Ipak, kako stvari stoje to se nije dogodilo.

НИШТА ОД СМЕНЕ: Бертомеу остаје на челу Евролиге

Foto: EPA-EFE/David Aguilar

Vest da je Španac posle 20 godina smenjen sa čela elitnog takmičenja lansirala je grčka "SDNA".

Kako je rečeno iz Evrolige nedugo pošto je inicijalna vest lansirana, ulazak jedanaest klubova u Bord ECA odgovara zahtevima klubova da budu više uključeni u rad, što je zapravo bilo najavljeno još posle sastanka održanog 26. aprila putem zvaničnog saopštenja. Dakle, proces uvođenja klubova na vrh ECA traje i klubovi će dobiti mogućnost da se više pitaju, ali Đordi Bertomeu ostaje Generalni direktor Evrolige.

Da bude sve najjasnije, kako je objašnjeno, to da li će Đordi Bertomeu biti direktor Borda je samo formalnost koja suštinski ne menja način na koji će Evroliga da funkcioniše. Ovo je sve već bilo spremljeno za realizaciju, danas se samo dogodilo. Klubovi jesu jednoglasno izglasali da se Bertomeu skloni s vrha Borda, ali ostaje CEO.

Licencirani klubovi koji su ušli u Bord su Anadolu Efes, Barselona, Real Madrid, CSKA Moskva, Panatinaikos, Olimpijakos, Žalgiris, Olimpija Milano, Fenerbahče, Makabi Tel Aviv i Baskonija.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

(Mozzartsport)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna