ODLAZAK BERTOMEUA: Smenjen prvi čovek Evrolige

Novosti online

11. 06. 2021. u 15:13 >> 15:28

ĐORDI Bertomeu više neće biti član Upravnog odbora košarkaške Evrolige, odlučili su danas jednoglasno na sastanku klubovi deoničari.

ОДЛАЗАК БЕРТОМЕУА: Смењен први човек Евролиге

Foto arhiva VN

Na sastanku svih 11 klubova sa trajnim licencama odlučeno da se Bertomeu smeni sa čela Evrolige.

Uticaj klubova u donošenju odluka sada će biti uvećan. Na anonimnom glasanju, niko nije glasao za ostanak Bertoemua na čelu Evrolige.

Razlog što je 11 klubova okrenulo leđa dosadašnjem šefu je neslaganje sa raspodelom finansijskog kolača, a sve je počelo sredinom aprila kada se sedam od ovih 11 klubova sastalo kako bi usaglasili stavove posle informacije da je Bartomeu napravio novi plan preraspodele finansijskih sredstava.

Sada već bivši šef Evrolige, koji će bar za sada formalno i dalje imati funkciju direktora, al ibez stvarnih ovlašćenja, dodatno je dolio ulje na vatru nedavnom izjavom da želi proširenje Evrolige na London i još neke gradove koji nemaju nikakvu košarkašku istoriju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
PUTIN ODGOVORIO NA PONIŽAVANJE RUSIJE: Evo šta je poručio svetskim moćnicima sporta pred Olimpijske igre Pariz 2024

PUTIN ODGOVORIO NA PONIŽAVANjE RUSIJE: Evo šta je poručio svetskim moćnicima sporta pred Olimpijske igre "Pariz 2024"

RAT u Ukrajini, odnosno "specijalna vojna operacija" kako to Rusija naziva, još jednom je u prvi plan izbacio i sport. A kako najnovije vesti na temu "sportske sankcije Rusima" uopšte nisu naivne, poslednja dešavanja i dosad najveće poniženje za sportiste Ruske Federacije doveli su i do reakcije ruskog predsednikam Vladimira Putina.

18. 03. 2024. u 15:33

Komentari (0)

DUVAN: Neprijatelj zdravlja, životne sredine i ekonomije