"ČUVAJ GA TI!" Legendarni Svetislav pešić oduševljen što je Jokić dobio nagradu

Đ. S.

09. 06. 2021. u 22:41

ŽETVA MVP trofeja srpskih košarkaša, pečatirana priznanjem Nikoli Jokiću, oduševila je trenerskog vuka Svetislava Pešića.

ЧУВАЈ ГА ТИ! Легендарни Светислав пешић одушевљен што је Јокић добио награду

foto: Novosti

- Oduševljen sam i ponosan na dva bisera srpske košarke, Nikolu Jokića i Vasu Micića. To je fantastičan rezultat, nisam neki fan statistike i brojki, ali MVP priznanje je ogroman uspeh. I to njihov naravno, a voleo bih i kada bi te individualne uspehe dopunili uspesima sa reprezentacijom, jer je košarka kolektivni sport - kaže čuveni Kari u razgovoru za "Novosti".

Priseća se Pešić i jedne anegdote kada je njegov Bajern igrao protiv Jokića i Mege, ali i ne prihvata poređenja sa čuvenim Arvidasom Sabonisom, već nam poručuje da pogledamo u svoje dvorište.

- Ne volim kada ga porede sa Sabonisom, pa imamo i mi valjda našeg Sabonisa, Vladu Divca. Smeta mi to. Nikolu izdvaja taj smisao za igru, kreativnost, gipkost. Neuhvatljiv je, kao riba. Sećam se kada smo 2015. igrali prijateljski meč sa Megom i ja pošaljem svog zeta Jana Jaglu da ga čuva. On visok, krupan, kažem mu imaš ti to. Jagla se na kraju toliko iznervirao da mi je rekao "Kouč, najbolje bi bilo da ga ti čuvaš" - priseća se legendarni trener.

Upoznat je i sa Nikolinim ljudskim kvalitetima koji su se prelili i na košarkaški teren.

- Izvanredan je momak, neće u prvi plan iako ga tu guraju. Odlikuje ga skromnost van terena, iako na njemu uopšte nije skroman. On je jedan od malobrojnih igrača koji su najbolji strelci sa kojima saigrači vole da igraju. Obično su ostali prema takvim asovima puni respekta, a ne vole da igraju sa njima. Sa Jokićem je drugačije, svi ga vole i na terenu i van njega - podvlači Pešić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

JOKIĆ I DONČIĆ SE SMEJU SVIMA: Kakve reči čuvenog NBA asa (VIDEO)