TAKO SE TO RADI: Doživotna suspenzija i hapšenje u Bostonu!

Novosti online

31. 05. 2021. u 09:32

IAKO prva runda još nije gotova, u dosadašnjem delu NBA plej-ofa smo videli i treći incident zbog kojeg je jedan od navijača zauvek proteran sa košarkaških gledališta.

ТАКО СЕ ТО РАДИ: Доживотна суспензија и хапшење у Бостону!

Foto AP

Nakon što je jedan navijač Njujorka pljunuo plejmejkera Atlante Treja Janga, a jedan navijač Filadelfije polio kokicama plejmejkera Vašingtona Rasela Vestbruka, desio se još jedan skandal.

Jedan navijač Boston Seltiksa nije shvatio koliko ozbiljno NBA ekipe shvataju ovakve ispade – pošto su pomenutim pristalicama svojih timova izdali doživotne zabrane prisustva utakmicama – pa je rešio da okuša sreću.

To je uradio tokom četvrte utakmice između Bruklin Netsa i Boston Seltiksa u „TD Garednu“, kada je plejmejkera Netsa Kajrija Irvinga, inače bivšeg igrača Bostona, gađao flašom.

Irving je uspeo da pukom srećom izbegne flašu i nije se oglašavao posle meča, a navijač koji ga je gađao ne samo da je dobio doživotnu suspenziju sa utakmica Bostona – već je i uhapšen.

„Odrastite već jednom i uživajte u utakmicama. Ne vrti se svet oko vas... Znamo kakvi su ti ljudi iz Bostona. Znamo sa koliko strasti imaju prema Kajriju, i dalje su ljuti na njega“, objasnio je posle meča Kajrijev saigrač Kevin Durent.

Netrpeljivost navijača Seltiksa prema Irvingu datira još iz 2019. godine, kada je odlučio da napusti tu ekipu i pređe u Bruklin.

Navijači su iskusnog plejmejkera okrivili da je pobegao iz Bostona ne ispunivši obećanja koja im je dao, a mediji su u više navrata preneli da se ponašao neprikladno prema saigračima.

Vatru je Kajri potpalio pred povratak u Boston upravo u ovoj seriji, kada je naveo da se nada da će navijači Seltiksa „komentarisati samo košarku“ i da se nada da neće čuti „suptilno rasističke prozivke sa tribina“.

To da među navijačima sedamnaestostrukog NBA šampiona ima rasista nije tajna, čega su i svesni sami tamnoputi košarkaši te franšize.

„Tužno je i gnusno čuti (vređanje Irvinga), jer, iako se radi o našim protivnicima, i mi imamo igrače na koje se odnose te rasističke 'prozivke', a od nas očekujete da se borimo za vas“, izjavio je bek Bostona Markus Smart.

To nije prvi put da Smart ukazuje na rasizam u Masačusetsu, pošto je sa javnošću podelio zanimljivu priču prošle godine.

On je, kako je naveo, bio žrtva rasističkih uvreda od strane jedne žene – koja je, inače, nosila dres Bostona – kada joj je rekao da se pomeri sa ulice kako bi izbegla potencijalnu saobraćajnu nesreću.

„Na sekundu sam se osećao kao da ne mogu da dišem... U sekundi više nisam bio čovek. Ta žena u meni nije videla ljudsko biće. Bio sam zabavni program. I ništa više. I, verujte mi, morao sam da dam sve od sebe kako je ne bih izvređao“, objasnio je tada 27-godišnjak rođen u Dalasu.

Bruklin i Boston se sastaju u prvoj rundi plej-pofa Istoka i trenutno je 3-1 za Netse.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024