VILANDER O GOAT TRCI, ĐOKOVIĆU I NADALU: Novakovim fanovima se neće dopasti šta je imao da kaže pred Australijan open

Novosti online

15. 01. 2023. u 13:35

Nekadašnji broj jedan Matc Vilander smatra da je i dalje sve otvoreno oko GOAT trke ko god bude osvojio Australijan open.

ВИЛАНДЕР О ГОАТ ТРЦИ, ЂОКОВИЋУ И НАДАЛУ: Новаковим фановима се неће допасти шта је имао да каже пред Аустралијан опен

Tanjug/AP

Španac ima 22 grend slem titule, dok je Đoković na broju od 21. 

Šveđanin smatra da je mnogo bitnije za Rafu da osvojio Australiju nego za Đokovića, jer će Novak i za dve, tri godine moći da osvaja titule dok za Nadala nije siguran.

- Ako Rafa pobedi, biće to velika stvar jer bi onda on sa 23 išao na svoj omiljeni turnir. Ako pobedi Đoković, onda su objica na po 22 trofeja i trka je opet na sto odsto. Očigledno je da je veoma važno za Novaka da osvoji ovaj turnir, ali još je važnije za Rafu, jer on neće imati još mnogo prilika u naredne dve do tri godine. Novak ima šansu na svakom slemu u naredne dve do tri godine. Mislim da Novak može da osvoji još jednu, ili šest ili sedam, ali ne verujem da Rafa može šest ili sedam. Mislim dve, možda tri titule. Trka je sada otvorena i važna je za istoriju sporta - kaže Vilander.

Nadala čeka meč sa Džekom Drejperom na startu turnira, a Mats smatra da slaba forma Španca može da inspiriše dodatno protivnike.

- Njegova forma je veliki hendikep u prve dve runde, jer kad ste izgubili šest od sedam poslednjih mečeva, počinjete da da mislite, 'pa ja nisam uspeo da vežem dve pobede još od US Opena'. To nije dobro za samopouzdanje, ali jeste za ostale igrače. Ipak, ako Nadal počne da pobeđuje u prvih nekoliko kola i pritom je testiran, kad dođe u četvrtfinale više nije bitno da li si dobio šest od sedam mečeva, jer sad pričamo o osvajaču 22 grend slem titule i prošlogdišnjem šampionu - rekao je Šveđanin, pa dodao da misli da je lakše iskusnijim i starijim igračima da igraju na tri dobijena seta. 

- Mislim da je tako lakše starijim igračima, možda je fizički teže, ali mentalno lakše, na Rafi je mani pritisak u prvih sat vremena mečeva, jer je opušteniji. I to dokazuje. Mislim da otuda ti stariji imomci maju prednost -zaključio je Vilander.

BONUS VIDEO: NEPOZNATI AUSTRALIJAN OPEN: Ovo možda niste znali o poznatom teniskom turniru

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)