TUŽNA VEST ZA FRANCUSKU: Karim Benzema nakon sukoba sa Dešanom rekao zauvek zbogom "trikolorima"

Novosti online

19. 12. 2022. u 16:05

SAMO dan nakon što je završen Mundijal u Kataru, Karim Benzema obavestio je javnost da više nikada neće istrčati na teren u dresu francuske reprezentacije.

ТУЖНА ВЕСТ ЗА ФРАНЦУСКУ: Карим Бензема након сукоба са Дешаном рекао заувек збогом триколорима

FOTO: AP/Tanjug

Benzema, najbolji fudbaler sveta za minulu godinu, na Bliski istok je doputovao sa povredom, brzo je napustio turnir, ali je ostao na listi prijavljenih igrača zbog čega je i dobio srebrnu medalju, iako nije igrao.

Govorilo se da bi mogao da se vrati za finalni megdan sa Argentinom, kako bi reprezentaciji pomogao u želji da odbrani titulu šampiona sveta, ali to se nije dogodilo.

FOTO: AP

On je navodno prekinuo sve kontakte sa selektrom Dešanom i stručnim štabom, nakon sukoba o kojima se u zemlji "galskih petlova" danima govorilo, te  je odlučio okončati reprezentativnu priču.

To se na "prvu loptu" činilo kao glasina, ali je danas i sam golgeter Real Madrida objavio da je gotovo i da više neće nastupati za svoju zemlju.

- Uložio sam trud i napravio greške koje je trebalo da napravim da bih bio tu gde sam danas i ponosan sam na to! Napisao sam svoju priču, a naša se završava - objavio je Benzema na društvenim mrežama.

On je na 97 utakmica postigao 37 golova. Bio je član reprezentacije od 2007. godine,  stim da je propustio EURO 2016 i Svetsko prvenstvo 2018. godine zbog skandala sa bivšim saigračem, Valbuenom, kojeg je ucenjivao snimkom seksa.

Tužan dan za čitavu Francusku, jedan od najvećih u istoriji ove zemlje, neće više predstavljati svoju nacionalnu selekciju.

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)