ARGENTINA PLAČE OD SREĆE, FRANCUSKA OD TUGE! Finale Svetskog prvenstva o kome će pričati generacije: Mesi i Mbape pokazali svetsku klasu

Novosti online

18. 12. 2022. u 19:11 >> 14:08

JEDNA od najinteresantnijih priča u istorija sporta dobila je svoj krajnji epilog. Nakon čudesnog finala Svetskog prvenstva Argentina je šampion sveta! Posle 120 minuta borbe bilo je 3:3, a onda su "gaučosi" odneli pobedu u penal seriji, rezultatom 4:2, u utakmici o kojoj će pričati generacije

АРГЕНТИНА ПЛАЧЕ ОД СРЕЋЕ, ФРАНЦУСКА ОД ТУГЕ! Финале Светског првенства о коме ће причати генерације: Меси и Мбапе показали светску класу

FOTO: AP/Tanjug

Prvih 45 minuta bili su demonstracija sile "gaučosa", a o tome koliko je to poluvreme  bila tortura za sve u zemlji "galskih petlova" govori i činjenica da Francuska nije uputila niti jedan udarac ka golu rivala.

Očekivalo se da će, poput mnogih finala, i danas uvertira proteći u početnom ispitivanju snaga, ipak to nije bio slučaj.

FOTO: AP/Tanjug

Selektor Južnoamerikanaca, Skaloni, je postavio ultra-ofanzivnu taktiku, i od prvog sudijskog zvižduka atakovao na gol koji čuva Ugo Loris.

Samo je defanzivni blok Dešana spašavao u tim trenucima Francuze, koji prosto nisu imali ni dovoljno energije, ni strasti, neophodne za utakmice ovog tipa.

Tanjug/AP

Letargično, bezvoljno, kao da su izašli na trening danas trikolori. Ono što se naziralo u prvom delu prvog poluvremena se i dogodilo, Argentina je zasluženo došla do vođstva. 

Igrao se 21. minut,  Dembele je neoprezno startovao i oborio Di Mariju u kaznenom prostoru, a glavni arbitar iz Poljske, Simon Maričinjak pokazuje na belu tačku.

Mesi mirno šalje loptu u jednu stranu, Loris odlazi u drugu, gaučosi vode u velikom finalu! Argentinski mađioničar postao je tako prvi igrač u istoriji Mundijala koji je postigao gol u svakoj utakmici grupne faze, a potom i u svakom meču nokaut faze.

Tanjug/AP

Već u 36. minutu 2:0, Di Marija strelac nakon fantastične timske akcije! Fudbalska rapsodija "gaučosa", totalna dominacija, Francuzi na konopcima, prosto nisu znali šta ih je snašlo! 

Dešan je potpuno izgubio živce, a izgledalo je, barem u tom trenutku i konce igre, i čini nešto, što se nije viđalo u finalima Mundijala. Selektor potpuno iziritiran izdanjem njegovih igrača šalje na klupu Olivijea Žirua, posle Mbapea najboljeg na ovom šampionatu.

FOTO: AP/Tanjug

Na klupu za rezerve preselila se i još jedna zvezda "trikolora", Usman Dembele. U igri Markus Tiram, sin legendarnog Lilijena Tirama, pored njega na teren je ušao i Kolo Muani, mnogim ljubiteljima fudbala totalni anonimus.

U pitanju je igrač Frankfurta, koji je samo dva puta igrao na šampionatu do sada, i to protiv Tunisa, u meču koji nije imao nikakav rezultatski značaj, a potom je kao "džoker" ušao u polufinalu protiv Maroka.

Sa rezultatom 2:0 za "gaučose" se otišlo na odmor. Do 68 minuta, verovali ili ne Dešanovi izabranici nisu uputili ni udarac ka golu. 

Nakon Žirua i Dembele  i Grizman je napustio teren. Dešan kao da se predao, u najvažnijoj utakmici godine, selektor "galskih petlova" izveo je sve zvezde osim Mbapea.

Zadnji vezni Reala, Kamavinga je bio na terenu. Ofanzivci su izlazili, defanzivci ulazili, delovalo je  će biti "razapet" u francuskim medijima legendarni igrač, a sada trofejni trener.

I onda, u trenutku kada je delovalo da se samo čeka poslednji sudijski zvižduk, "horor" finale za Francuze pretvorilo se u dramu za ceo svet. Štoper Argentine, Nikolas Otamendi neoprezno startuje, glavni arbitar pokazuje ponovo na penal, samo ovoga puta u korist "trikolora". Mbape pogađa, za neočekivanu nadu.

Tanjug/AP

I samo dva minuta kasnije, BUM!

Ponovo taj čudesni super-talenat maestralno zahvata loptu i delirijum na velelepnom "Lusailu", a meč odlazi u produžetke.

Tanjug/AP

Svet je dobio ono što je i želeo, dramu, spektakl, borbu do poslednjeg atoma snage i kapi znoja. 

Nakon 90 minuta borbe prsa u prsa, bez garda, konačno su i jedni i drugi stali na loptu, verovatno iscrpljeni ubitačnim tempom kojim je odisao ceo meč, a onda, drugi produžetak i bombardovanje gola koji čuva Loris.

Šanse su se nizale, da bi u 109. minutu, ponovo je nastao delirijum na tribinama koje su bile ispunjene strastvenim Argentincima. Jedna gužva u kaznenom prostoru, i ko drugi, do Leo Mesi.

Ponovo je zaličilo da je kraj, ali ljubitelji najvažnije sporedne stvari na svetu dobili su nastavak trilera.

Tanjug/AP

Marčinjak pokazuje ponovo na belu tačku, i to ponovo za Francusku, i ponovo Mbape pogađa, a meč odlazi u penal seriju, koju dobija Argentina i postaje planetarni šampion.

ARGENTINA - FRANCUSKA 3:3

STADION: "Lusail" 

GLEDALACA: 88.966

SUDIJA: Simon Marčinjak (Poljska)

SASTAVI:

Argentina: Martinez - Molina, Romero, Otamendi, Taljafiko - Di Marija, De Pol, Fernandez, Mek Alister - Mesi, Alvarez. Selektor: Lionel Skaloni.

Francuska: Loris - Kounde, Varan, Upamekano, Ernandez - Grizman, Čuameni, Rabio - Dembele, Žiru, Mbape. Selektor: Didije Dešan.

ČETVRTA PENAL SERIJA

ARGENTINA:Gooooooooooool! Montijel! Argentina je šampion sveta! 

FRANCUSKA: Muani pogađa

TREĆA PENAL SERIJA

ARGENTINA: Goooooool! 

FRANCUSKA: Promašaj! Čuameni! Argentina na pragu zlata! 

DRUGA PENAL SERIJA

ARGENTINA: Gol, Dibala! 

FRANCUSKA: Brani Martineeeeeeeeeeeeeez! Kinsli Koman tragično promašuje.

PRVA PENAL SERIJA

ARGENTINA: Gol, Mesi! 

FRANCUSKA: Gol, Mbape!

DRUGI PRODUŽETAK

KRAJ! Penali!

123. minut - Velika šansa! Nemoguće šta nisu iskoristili trikolori! Martinez kao rukometni golman skida snažan udarac Kolo Muanija u poslednjoj sekundi. Stopostotna šansa.

120. minut - Marčinjak kaže da će se igrati još tri minuta, još toliko nas deli od penal seriju u ovom nestvarnom finalu u Kataru. 

118. minut - Goooooooooooooooool! Mbapeeee, 3:3!

117. minut - Penal za Francusku! Ovo je neverovatno, nestvarno finale na velelepnom Lusailu. 

109. minut - Gooooooooooooooooooooooool! Mesiiiiiiiiiiiiiiii! 

FOTO: AP/Tanjug

107. minut - Nastavlja se pritisak Argentine, sada je Mesi pokušao sa ivice šesnaesterca, ali odličan Loris ponovo. 

105. minut - Marčinjak pokazuje da drugi produžetak može da počen.

PRVI PRODUŽETAK

KRAJ PRVOG PRODUŽETKA

105. minut - Kakva šansa! Varan heroj Francuza! Prvo je sa 6 metara u poslednjoj sekundi izblokirao udarac Lautara Martineza, koji je mogao jedan od prvih dodira sa loptom da pretvori u zlato, a potom Montijel šalje bombu iz dalje, ali ponovo odličan blok Francuza. 

99. minut - Nakon 90 minuta borbe prsa u prsa, bez garda, konačno su i jedni i drugi stali na loptu, verovatno iscrpljeni ubitačnim tempom kojim je odisao ceo meč.

Tanjug/AP

 

91. minut - Počeo je prvi produžetak!

DRUGO POLUVREME

Kraj! Igraće se produžeci, spektakl u finalu!

97. minut - Bomba Mesija! Lopta je kao projektil išla pod prečku, ali nestvaran refleks Lorisa spasava trikolore, kakav meč, kakav meč! 

94. minut - Kakva šansa za veliki preokret! Umalo da francuzi doću do velikih 3:2, ali odlična intervencija golmana Argentine. 

90. minut - Glavni arbitar pokazuje da će se igrati još 8 minuta!

82. minut - Šta se ovo dešava? Mbapeeeeee! 2:2, od horor finala za Francuze, do neviđene drame! 

FOTO: AP/Tanjug

 

80. minut - Gol,gol,gol! Imamo neuzvesno finale pravo niotkuda. Mbape za 2:1.

FOTO: AP/Tanjug

79. minut - Penal za Francusku! Otamendi je sa leđa startovao, Marčinjak je morao da pokaže na belu tačku.

72. minut - Nakon Žirua i Dembelea sada i Grizman napušta teren. Dešan kao da se predao, u najvažnijoj utakmici godine, selektor galskih petlova izveo je sve zvezde osim Mbapea. Zadnji vezni Reala, Kamavinga na terenu. Ofanzivci izlaze, defanzivci ulaze, nema sumnje da će biti "razapet" u francuskim medijima legendarni igrač, a sada trofejni trener.

FOTO: AP/Tanjug

71. minut - Malo su se oslobodili trikolori, Mbape je pokušao, ali još jednom bez opasnosti po gol koji čuva Martinez. 

68. minut - Verovali ili ne, ali ovo je prvi udarac Francuza ka golu rivala u finalu, ako se ovo uopšte može nazvati udarcem. Bio je to korner sa desne strane, Kolo Munai je nekako bio najviši u skoku, ali njegov pokušaj glavom nije ni trznuo besposlenog Martineza. Lopta u gol autu.

60. minut - Mesi je bio u dobroj poziciji, fenomenalno proigravanje Di Marije, De Paul mudro propušta loptu kroz noge, ona dolazi do Mesija, ali jedan od najboljih u istoriji loše zahvata loptu koja odlazi u gol aut. 

58. minut - Nešto mirnije tempo utakmice, Francuzi i dalje deluju potpuno nemoćno. Za to vreme, vredi baciti pogled na nešto što je veće i od mnogima najvažnije sporedne stvari na svetu - Ljubav! Pogledajte prelep kadar u kom očigledno francuski momak i argentinska devojka razmenjuju nežnosti na stadionu.

FOTO: AP/Tanjug

58. minut - Alvarez tuče levo iskosa, ali je pored Upamekana jedva imao prostor za jači trzaj, tako da je Ljoris dobrim postavljanjem totalno ukrotio ovaj pokušaj 

54. minut - Iako Francuzi sada pokušavaju da napadnu, De Paul je zaustavio kombinovanje na desnoj strani, a onda ga je faulirao Rabio koji je zaradio žuti karton 

49. minut - Novi udarac Argentinaca! Di Marija je pokušao iz polu-voleja, ali još jednom odličan Loris.

46. minut - Maričinjak je označio početak drugog dela! Umalo da već u prvom minutu nastavka Argentina stigne do novog gola, malo je nedostajalo da Makalister primi loptu na svega nekoliko metara od protivničkog gola, nemoćan bio bio golman Francuske, ali je na vreme istrčao i pokupio loptu.

FOTO: AP/Tanjug

PRVO POLUVREME

45 + 7. minut - Kraj prvog poluvremena! Enco Fernandez iz Argentine je zaradio žuti karton zbog prekršaja nad Muanijem, a ubrzo nakon toga Poljak je označio kraj prvog poluvremena. Argentina ima ogromnih 2:0! Franucska nije uspela da uputi ni šut ka protivničkom golu! 

FOTO: AP/Tanjug

45. minut - Potpuna kontrola igre Argentine, sada su Skalonijevi puleni stali na loptu, umirili tempo, imaju veliki kapital. Marčinjak produžuje meč za 7 minuta, još toliko nade za Francuze da mogu popraviti očajan utisak koji su ostavili u prvih 45 minuta igre u velikom finalu. 

FOTO: Tanjug/AP

41. minut - Kakav šok! Dešan je potpuno izgubio živce, a izgleda i konce igre. Ovo se nije viđalo u finalima Mundijala. Selektor potpuno iziritiran izdanjem njegovih igrača šalje na klupu Olivije Žirua, posle Mbapea najboljeg na ovom šampionatu. Na klupu za rezervne preseliće se i još jedna zvezda trikolora. Usman Dembele. U igri Markus Tiram, sin legendarnog Lilijena Tirama, pored njega na teren će i Kolo Muani, mnogim ljubiteljima fudbala totalni anonimus. U pitanju je igrač Frankfurta, koji je samo dva puta igrao na šampionatu do sada, i to protiv Tunisa, u meču koji nije imao nikakav rezultatski značaj. Dok je kasnije kao džoker ušao u polufinalu protiv Maroka.  

FOTO: AP/Tanjug

36. minut - Goooooooooooooool! Di Marija, kakva akcija! Fudbalska rapsodija "gaučosa", totalna dominacija, Francuzi ne znaju šta ih je snašlo! 

FOTO: AP/Tanjug

27. minut - Mesi je završio na travi nakon duela sa Ernandezom. Na prvi pogled je delovalo da je u pitanju ozbiljniji sudar, ali strelac vodećeg pogotka za Argentinu brzo se podigao i nastavio utakmicu.

22. minut - Lionel Mesi preuzima odgovornost očekivano. Vide se tragovi nervoze na njegovom licu. Sve je u njegovim nogama sada!

Goooooooooooooooooooool! Argentina vodi, Mesi mirno šalje loptu u jednu stranu, Loris odlazi u drugu, gaučosi vodi u velikom finalu! Argentinski mađioničar postao je tako prvi igrač u istoriji Mundijala koji je postigao gol u svakoj utakmici grupne faze, a potom i u svakom meču nokaut faze.

MESI BACIO ARGENTINU U EKSTAZU "Gaučosi" poveli u finalu Svetskog prvenstva u Kataru (VIDEO)

FOTO: AP/Tanjug

21. minut - Penal za Argentinu! Dembele je neoprezno startovao i oborio Di Mariju u kaznenom prostoru.

17. minut - Šansa za Argentinu! Rabio je napravio veliku grešku na sredini terena, a Argentina je u nekoliko poteza stigla do kaznenog prostora Francuske. Nakon povratnog dodavanja lopta nije stigla do Mesija, ali jeste do Di Marija, a nakon njegovog lošeg udarca završila je visoko preko gola.

13. minut - Konačno prva kakva takva prilika za Francuze. Probao je Kilijan Mbape, ali je Martinez bio u pripravnosti 

10. minut - Srećom hrabri Loris se pridigao uz aplauze čitavog stadiona! Dešan je odahnuo, odahnule su i sve pristalice "galskih petlova"! 

FOTO: AP/Tanjug

8. minut - Odličan početak "gaučosa". Niski blok Francuza radi svoj posao, sada je De Pol pokušao takođe sa distance, ali lopta od jednog igrača "trikolora" odlazi u korner. Izveo ga je Mesi, ali bez veće opasnosti pred golom Lorisa. U nastavku akcije teška povred čuvara mreže Francuske. Stadion je zanemeo, Loris u nesvesti leži na centru terena.

5. minut - Prva pretnja za Francusi gol! Makalister je raspalio po lopti, ali Loris bez problema hvata u naručje loptu koji je uputio vezista Brajtona.

FOTO: AP/Tanjug

1. minut - Spektakl koji je planeta godinama čekala je počeo!  Vežite se polećemo!

FOTO: AP/Tanjug

UOČI MEČA

15:55 - Beograd je uz Argentinu! Pogledajte kako se u prestoničkim kafićima bodri zemlja koja živi za fudbalsku igru.

NAVIJAČI ARGENTINE SPREMNI ZA FINALE: Ovako se u Beogradu navija za Mesija (FOTO/VIDEO)

15:50 - Još samo 10 minuta do velikog spektakla! Jedan od najvećih događaja u istoriji sporta! 

FOTO: AP/Tanjug

15: 30 - Nakon što se oglasio i Luka Vildoza iz Crvene zvezde, isto je učinio i Matijas Lesorm košarkaš Partizana. Evo šta je harizmatični Francuz rekao pred duel njegovih sunarodnika sa "gaučosima".

"MESI, IZVINI": Centar Partizana nema dilemu ko osvaja Svetsko prvenstvo

15:25 - Strastveni Argentinci su očekivano u daleko većem broju na tribinama Lusail stadion, a već je krenuo dobro poznati Južnoamerički šou, pogledajte galeriju slika sa poprišta na kom će se igrati današnje finale.

15:05 - Organizatori Svetskog prvenstva u Kataru potrudili su se da ponove spektakularno otvaranje, pa je i završni čin pred početak velikog finala ostavio impresivan utisak. Muzički izvođači se naizmenično smenjuju i oduševaljavaju već dobro popunjene tribine Lusail stadiona

FOTO: AP/Tanjug

FOTO: AP/Tanjug

15:00 - Počelo je i zatvaranje Mundijala, na tribinama je i predsednik Francuske, pasionirani zaljubljenik u fudbalsku igru - Emanuel Makron. 

FOTO: AP/Tanjug

14:45 - Poznati su i sastavi za današnji meč!

FOTO: Printskrin/Flashscore

14:30 - Ostalo je samo još 90 minuta do početka velikog finala Svetskog prvenstva u Kataru. Evo kako trenutno izgleda velelepni Lusail, poprište bitke za trofej koji život znači.

FOTO: AP/Tanjug

14:00 - Uoči meča oglasio se i Luka Vildoza, argentinski košarkaš, novi miljenik delija.

"MESI TO ZASLUŽUJE": Zvezdin košarkaš veruje u Lea i Argentinu

13:30 - Ovako nešto se ne pamti u istoriji Mundijala! Svetski poznata zvezda uložila je nestvarnih milion dolara na pobedu "gaučosa".

ARGENTINA ĆE GA PROKLINjATI ZBOG OVOGA! Čuvena zvezda uložila milion dolara na pobedu gaučosa! Ali, on je ukleti kladioničar

NAJAVA: Argentina - Francuska

 

Scena je postavljena za klasik. Argentina protiv Francuske, nedelja popodne (16.00) – finale Svetskog prvenstva u Kataru i bitka za planetarnu slavu, koja će trajati još najmanje četiri godine!

Sa jedne strane Lionel Mesi kojeg još samo jedan korak deli od dugogodišnjeg sna, onog koji mu je izmicao na prethodna četiri Mundijala. Sa druge, branioci titule na čelu sa Kilijanom Mbapeom koji bi da postanu prva selekcija od Peleovog Brazila koja je odbranila titulu planetarnog šampiona.

FOTO: Tanjug/AP

Spektakl za kraj, trebalo bi po svim predviđanjima i da bude začinjen golovima. Mesi i Mbape su postigli po pet golova do sada na Mundijalu, trkaće se i njih dvojica za zlatnu kopačku.

Odmah iza su centarforovi Hulijan Alvarez i Olivije Žiru sa po četiri pogotka na kontu. Dakle, bogatim arsenalom raspolažu i jedni i drugi. S tim da je ako se gleda samo po imenima, Francuska za nijansu veći favorit da se na stadionu „Lusaili“ pronađe na pobedničkom postolju. Ali, sa druge strane, „gaučosi“ igraju za Mesija ali i fanatične navijače kojih će biti oko 40 hiljada u nedelju na stadionu.

FOTO: Tanjug/AP

Vatrena podrška, vodila ih je do finala iako su krenuli porazom od Saudijske Arabije. Međutim, od tada su se Argentinci susretali sa potencijalnom eliminacijom na svakom koraku, ali nisu posustajali.

U nok-aut fazi je bilo trzavica protiv Australije, naročito Holandije koju su morali da savladaju na penale.

Protiv Hrvata ipak nije bilo potrebe za dramskim elementima, lako su ih srušili i stigli u svoje šesto finale. Dva su pobedili, tri izgubili.

FOTO: Tanjug/AP

Ovo će im biti četvrti put igraju sa Francuzima na utakmici Svetskog prvenstva. Argentina je pobedila „trikolore“ u grupnoj fazi 1930. i 1978. godine, dok je Francuska pobedila u osmini finala pre četiri godine.

Sve u svemu, Argentina vodi u direktnim okršajima sa šest pobeda, po tri puta je gubila i igrala nerešeno sa aktuelnim šampionom.

Što se „petlova“ tiče, kod njih se nijednog trenutka nije postavljalo pitanje prolaska dalje. Naročito u grupi gde su lagano mogli sebi da priušte i poraz od Tunisa u završnoj fazi.

FOTO: Tanjug/AP

Eliminaciona runda, nije bila baš hod po trnju, ali nije bilo ni četi Didijea Dešana da bezbolno stigne na megdan Argentini. Englezi su imali penal za potencijalni produžetak, Marokanci su ih u jednom trenuktu sabili u krilo golmanu Ljorisu i umalo stigli do izjendačenja.

Međutim, utisak je da Francuzi znaju i da „odrade posao“, odnosno i da kada ne blistaju umeju da ruše rivale. Do sada im samo Marokanci nisu dali gol, iako su imali mnogo prilika. Sve prethodni rivali, uspevali su da pronađu put iza leđa Ljorisa.

Tanjug/AP

Ne računajući okršaj u Rusiji 2018. kada je bilo „vatrometa“ (4:3), devet od deset prethodnih okršaja ove dve selekcije, gde se ubrajaju i prijateljske, završavalo je u opsegu od nula do dva gola.

Mada, ako se uzme u obzir napadački potencijal koje imaju ove dve ekipe, moglo bi slično i da bude u borbi za krunu. Francuzi i Hrvati su odigrali efikasno finale 2018.godine, dok je pre toga u četiri uzastopna slučaja posle 90 ili 120 minuta bilo maksimalno dva pogotka.

Rekordi će takođe biti na dohvat ruke mnogima od njih, ali najviše će se gledati kao Leu i Kilijani.

FOTO> EPA

Kada se nađe na terenu u nedelju, 35-godišnji Mesi će nadmašiti nemačkog velikana Lotara Mateusa sa najviše nastupa (26) na Svetskom prvenstvu.

Golom protiv Hrvatske u utorak, Mesi je nadmašio Gabrijela Batistutu po broju golova (11) na Mundijalima istoriji Argentine, dok je Maradona postigao osam. Mbape ima za cilj da postane drugi najmlađi igrač sa dve titule na Svetskom prvenstvu.

Bio bi to impresivan uspeh za 23-godišnjaka, sa samo Peleom (dvostruki pobednik sa 22 godine) ispred njega.

PUT DO FINALA

ARGENTINA

S. Arabija 0:2

Meksiko 2:0

Poljska 2:0

Australija 2:1

Holandija 3:2 (pen.)

Hrvatska 3:0

FRANCUSKA

Australija 4:1

Danska 2:1

Tunis 0:1

Poljska 3:1

Engleska 2:1

Maroko 2:0

SVA FINALA

1930. Urugvaj – Argentina 4:2

1934. Italija – Čehoslovačka 2:1 prod. (1:1)

1938. Italija – Mađarska 4:2

1950. Urugvaj – Brazil 2:1

1954. SR Nemačka – Mađarska 3:2

1958. Brazil – Švedska 5:2

1962. Brazil – Čehoslovačka 3:1

1966. Engleska – Nemčka 4:2 prod. (2:2)

1970. Brazil – Italija 4:1

1974. SR Nemačka – Holandija 2:1

1978. Argentina – Holandija 3:1 prod (1:1)

1982. Italija – SR Nemačka 3:1

1986. Argentina – SR Nemačka 3:2

1990. SR Nemačka – Argentina 1:0

1994. Brazil – Italija 3:2 pen. (0:0)

1998. Francuska – Brazil 3:0

2002. Brazil – Nemačka 2:0

2006. Italija – Francuska 5:3 pen. (1:1)

2010. Španija – Holandija 1:0 prod. (0:0)

2014. Nemačka – Argentina 1:0 prod. (0:0)

2018. Francuska – Hrvatska 4:2 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (21)