SINIŠA MIHAJLOVIĆ ISPRAĆEN NA VEČNI POČINAK: Porodica, prijatelji i navijači Mihu poslali u legendu (FOTO/VIDEO)

A.Ilić/M.Ostojić/Tanjug

19. 12. 2022. u 14:15 >> 14:15

 U Rimu je danas održano opelo srpskoj fudbalskoj legendi Siniši Mihajloviću, koje je vodio vladika austrijsko-švajcarski Andrej Ćilerdžić, pod čijom jurisdikcijom je i italijanska dijaspora.

СИНИША МИХАЈЛОВИЋ ИСПРАЋЕН НА ВЕЧНИ ПОЧИНАК: Породица, пријатељи и навијачи Миху послали у легенду (ФОТО/ВИДЕО)

FOTO: EPA

Italijanski mediji prenose da su po završetku službe u Bazilici Svete Marije, anđela i mučenika, kovčeg sa telom Siniše Mihajlovića, između ostalih, izneli Dejan Stanković, Atilio Lombardo, Roberto Mančini, Marko Arnautović.

Automobil sa kovčegom sa telom legendarnog srpskog fudbalera - aplauzima, pesmom i bakljadom navijača, ispraćen je na groblje gde će Mihajlović biti sahranjen u krugu porodice.

Delegacija Crvene zvezde položila je ranije danas crveno-beli Mihajlovićev dres sa brojem 11 na kovčeg, na kojem su i dresovi ostalih klubova za koje je igrao.

U ime Crvene zvezde ispraćaju Mihajlovića prisustvovali su predsednik Svetozar Mijailović i generalni direktor kluba Zvezdan Terzić.

Opelu si prisustvovale fudbalske legende, između ostalih, Dejan Stanković, Dragan Stojković Piksi, Vladimir Jugović, Zoran Mirković, Gordan Petrić, Slaviša Jokanović, Aleksandar Kolarov, Frančesko Toti, Danijele de Rosi, Bruno Konti, Luka Markeđani, ceo tim Lacija sa Sergejom Milinkovićem Savićem, kao i ekipa Bolonje i brojni predstavnici italijanskih i srpskih fudbalskih klubova.

U Bazilici Svete Marije bili su gradonačelnik Rima Roberto Galtieri, bivši predsednik Ferarija Luka di Montecemolo, kao i veliki broj navijača, koji su bili ispred rimske bazilike.

Proslavljeni srpski fudbaler i trener Siniša Mihajlović preminuo je u petak posle duge i teške bolesti u bolnici u Rimu.

13.30 - Ovako nešto decenijama nije viđeno u Rimu. Ne zna se da li je bilo teže ući ili izaći iz bazilike. Napolju se ovacijama hiljadu grla, navijača Lacija, pronela pesma "Se la tira Sinisa è gol" "ako šutne Siniša, to je gol", implicirajući na njegov razorni udarac iz prekida. Najbrži izmereni slobodnjak koji je uputio bio je izmeren 160 km/č

13.20 - Fudbaleri Bolonje nosili su zastavu kluba.

Printskrin/Jutjub/Local team

13.14 - Navijači su na večni počinak Mihajlovića ispratili pesmom i plavo-belim bakljama.

Printskrin/Jutjub/ Local team

13.10 - Dejan Stanković poljubio je sanduk i ponovo izazvao aplauze okupljenih.

13.06 - Okupljeni uz ogromne aplauze i suze uputili su poslednji pozdrav Siniši Mihajloviću.

Printskrin/Jutjub/Local Team

13.02 - Sanduk sa telom Siniše Mihajlovića iznet je ispred bazilike, gde je pozdravljen još jednom velikim aplauzom i uplakanim poklikom.

Printskrin/Jutjub/Local team

12.58 - Aplauzi se čuju iz bazilike, okupljeni ispred napravili su prostora ispred ulaza.

FOTO: Printskrin/Jutjub/Local Team

12.40   - Legende Rome su uz Sinišu Mihajlovića - Frančesko Toti i Danijele de Rosi ispraćaju Srbina.

12.00 - Siniša Mihajlović učinio je nešto što niko nije u Italiji, ujedinio je klubove, ljuti rivali na terenu, Inter, Roma, Lacio, Crvena zvezda, Partizan... Svi su danas na ispraćaju Mihe.

11.40 - Vladika Andrej drži opelo među prisutnima. Čitav fudbalski svet je trenutno u bazilici u Rimu.

11.30 - O tome koliko je Italiji važan Siniša Mihajlović najbolje govori podatak da je nacionalna televizija RAI na svom prvom kanalu odlučila da prenosi sahranu srpskog asa. Pripremili su specijalnu emisiju sa uživo prenosom ispred bazilike, sa Mihinim legendarnim izjavama, ali i gostima koji govore o tome kakav je bio fudbaler, trener i pre svega čovek. Veliki!

FOTO: Printskrin/Rai

11.25 - Od Mihajlovića se oprostio i golman PSŽ-a Đanluiđi Donaruma.

11.20 Delegacija Partizana, koju čine Gordan Petrić, Bata Mirković i Slaviša Jokanović, oprostila se od Siniše.

11.15 - Ni deseti deo okupljenih na Trgu Republika ispred bazilike ne može da uđe unutra. Novinari ne mogu blizu odra. U crkvi su Frančesko Toti, već pomenuti igrači Lacija, Bolonje, Roberto Mančini, i mnogi drugi. U ovim trenucima nemoguće je nabrojati sve one koji su došli da isprate Sinišu Mihajlovića na poslednji počinak.

11.11 - Delegacija Lacija stigla je autobusom. Tu su svi igrači, predstavnici kluba, a i legendarni orao.

11.10 - Među onima koji su se okupili da odaju počast legendi jugoslovenskog fudbala je i aktuelni trener Partizana Gordan Petrić.

11.04 - Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi, nekadašnji saigrač Mihajlovića iz državnog tima, takođe je stigao na sahranu. Tu je i delegacija FSS, odnosno čitav tim Bolonje, poslednjeg kluba u kome je radio Mihajlović, a u kome je razvio poseban odnos sa igračima.

10.58 - Delegacija Crvene zvezde na čelu sa Zvezdanom Terzićem i Svetozarom Mijailovićem položila je dres Crvene zvezde na sanduk sa telom Mihajlovića.

10.55 - Aplauz je odjekivao ulicama Rima kada je pred baziliku stigao automobil sa telom Siniše Mihajlovića.

10.50 - Italijanski mediji navode da sahrani Siniše Mihajlovića nezvanično prisustvuje više od 2.000 ljudi.

10.40 -  Emotivnim rečima se Dejan Stanković oprostio od svog Mihe.

10.37 - Arijana, supruga Siniše Mihajlovića, stigla je u baziliku gde će njen suprug biti sahranjen. Ona je bila okružena porodicom koja je sa njom krenula ka vratima crkve.

10.35 - Sve veći broj građana Rima i drugih mesta okuplja se pred bazilikom kako bi ispratili legendarnog Sinišu Mihajlovića. Vence su stavili, Bolonja, Lacio, Crvena zvezda, Zvonimir Boban i Robert Prosinečki...

10.30 - Sahrana počinje u 11.30, a veliki broj ljudi čeka da uđe u crkvu kako bi odali počast Siniši Mihajloviću.

10.25 - Kovčeg je stigao pred baziliku, navijači Lacija su u velikom broju prisutni, a stigla je i Sinišina porodica. Uplakana supruga Arijana gleda mnoštvo naroda na poslednjem pozdravu za njenog supruga.

10.15 - Kovčeg sa telom Siniše Mihajlovića unet je u njegov dom na dan slave - Svetog Nikole.

10.10 - Ispred bazilike su došli venci iz FK Crvena zvezda, kluba sa kojim je Miha osvojio naslov prvaka Evrope i sveta, ali i od navijača crveno-belog kluba.

ATA images

9.50 - Veliki prijatelj Siniše Mihajlovića - Dejan Stanković prisutan je sa porodicom u Bazilici.

ATA Images

9.10 - Novosti saznaju da će sahrani prisustvovati i patrijarh Porfirije, kao i fudbaleri Crvene zvezde.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (5)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave