HRVATSKA LETI, "ORLOVI" PADAJU: FIFA rang-lista posle Mundijala - evo kakav strmoglavi pad je doživela Srbija

Novosti online

19. 12. 2022. u 14:37

MUNDIJAL u Kataru konačno je dobio svoj krajnji epilog, a on će i te kako uticati na najnoviju FIFA rang-listu nacionalnih selekcija.

ХРВАТСКА ЛЕТИ, ОРЛОВИ ПАДАЈУ: ФИФА  ранг-листа после Мундијала - ево какав стрмоглави пад је доживела Србија

FOTO: Tanjug/AP

Srbija je doživela strmoglavi pad, dok će Hrvatska po osvajanju trećeg mesta na šampionatu sveta i bronzane medalje sa 15. pozicije otići na sedmu.

"Vatreni" će na najnovijoj decembarskoj listi posle Mundijala imati 1.727,63 boda. 

Sa druge strane, naši "orlovi", koji su takmičenje u Kataru završili u grupnoj fazi, na turnir su stigli kao 21. na svetu, a vratiće se kao 30. U pitanju je veliki pad za devet pozicija, pa će Srbija imati 1.526,47 bodova.

Odličan skok načinio je i Maroko koji je na 11. mestu sa 1672,38 bodova. Pad od devet mesta beleži i Vels koji je bio na 19. mestu, Danska se spustila za osam pozicija i biće 18.

Argentina uprkos tome što je osvojila Mundijal neće se popeti na prvu poziciju, jer su to učinili putem penala, pa će tako Brazil ostati na prvom mestu, tik ispred svojih rivala, novih, planetarnih vladara sveta.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)