FRANCUSKA NAJVEĆI FAVORIT! Već krenule prognoze - ko će osvojiti Mundijal 2026. godine?

Tanjug

19. 12. 2022. u 12:47 >> 13:23

SVETSKO prvenstvo u fudbalu tek što se završilo, trijumfom Argentine u finalu nad braniocem titule Francuskom, a već su krenule prognoze ko će osvojiti Mundijal 2026. godine

ФРАНЦУСКА НАЈВЕЋИ ФАВОРИТ! Већ кренуле прогнозе - ко ће освојити Мундијал 2026. године?

FOTO: AP/Tanjug

Fudbalska reprezentacija Francuske je najveći favorit za osvajanje titule u Kanadi, SAD i Meksiku, objavila je danas američka sportska mreža "I-Es-Pi-En (ESPN)".

"Ko će da osvoji sledeće SP? Francuzi. Ako sumnjate u Francusku, opet možete da se kladite na ovu reprezentaciju. Kilijan Mbape će tada da ima 27 godina, a podrška će da mu budu veliki broj novih talenata, koje francuski sistem proizvodi. Ali Italija i Nemačka će imati dobre reprezentacije 2026. godine", navodi se u tekstu "I-Es-Pi-Ena" i dodaje da je to prerana prognoza za budućeg šampiona Mundijala 2026.

Na narednom Mundijalu će učestvovati 48 reprezentacija, ali sistem takmičenja još nije poznat.

Američki mediji očekuju da će se za najboljeg strelca na SP 2026. boriti Mbape i Norvežanin Erling Haland.

"Haland će da osvoji 'Zlatnu kopačku' ako se Norveška plasira na SP. Najbolji golman biće Italijan Đanluiđi Donaruma, a za najboljeg mladog fudbalera biće proglašen Nemac Džamal Musijala. Najveće iznenađenje SP biće Meksiko, koji bi mogao da stigne do polufinala Mundijala", zaključuje se u prognozi američkog medija.

Ako bi se prognoze I-Es-Pi-Ena ostvarile, Francuska bi postala tek treća reprezentacija u istoriji sa tri uzastopna finala. Dosad je to uspevalo samo Nemačkoj 1982, 1986. i 1990, odnosno Brazilu 1994, 1998. i 2002.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)