ENGLEZI ČUPAJU KOSU! Ispali sa Svetskog prvenstva, a onda su im Irci uradili - ovo! (FOTO)

Novosti online

11. 12. 2022. u 16:16

ENGLESKA je okončala Svetsko prvenstvo u fudbalu 2022. ranije nego što se nadala, rezultati koji su joj baš odgovorali - desili su joj se, osim onog za koji je sama morala da se pobrine, pa je utakmica sa Francuskom u četvrtfinalu donela bolan sudar sa realnošću. Ali i jednu duhovitu prozivku, koja Englezima ni najmanje ne prija.

ЕНГЛЕЗИ ЧУПАЈУ КОСУ! Испали са Светског првенства, а онда су им Ирци урадили - ово! (ФОТО)

FOTO: Tanjug/AP

Engleska je samo jednom bila prvak sveta u fudbalu.

I to kada je bila domaćin prvenstva sveta u fudbalu.

I to uz verovatno najsporniji gol svih vremena u finalima šampioanta planete.

Od te 1966. Englezi maštaju da se "fudbal vraća kući", u svoju postojbinu, i vidu novog trofeja sa velikog takmičenja, ali...

"Football's coming home" je krilatica koja ni ovoga puta nije postala tačna.

A tome su se naslađivali i viševekovni suparnici Engleza - Irci.

Naročito irska državna televizija.

Naime, nakon što je u velikoj četvrtfinalnoj drami Francuska pobedila Englesku i zakazala polufinale sa senzacionalnim autsajderima, Marokom, na državnoj televiziji Republike Irske to kao da je bio signal za malo, ali slavlje u etru i to na nacionaloj frekvenciji.

Umesto rezultata, koji se obično ispisuje skraćenicom "FT" (Full time; Isteklo vreme) pa onda bi tu bile brojke datih golova, na irskoj državnoj televiziji osvanulo je:

FT: Not coming home

(Kraj utakmice: Ne vraća se kući (fudbal)

Brojni Irci bili su, naravno, oduševljeni duhovitim grafičkim prikazom konačnog ishoda pomenute utakmice četvrtfinala, a Englezima je, svakako, teško palo što im neko posipa so po svežoj i velikoj fudbalskoj rani.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)