ENGLESKA BRUKA: Tvrde da Hrvati pobeđuju na Svetskom prvenstvu jer su u ratu pobedili i Srbe, spominju i ubistvo Modrićevog dede

Novosti online

11. 12. 2022. u 15:59

FUDBALSKA reprezentacija Hrvatske još uvek je aktuelni svetski vicešampion, ali uprkos tome niko nije očekivao da će "vatreni" na ovom Mundijalu dogurati do četiri najbolje nacionalne selekcije. Svetski mediji pišu hvalospeve o Dalićevim izabranicima, ali se u isto vreme na ostrvu pripovedaju gnusne priče o tome šta stoji iza ovog uspeha.

ЕНГЛЕСКА БРУКА: Тврде да Хрвати побеђују на Светском првенству јер су у рату победили и Србе, спомињу и убиство Модрићевог деде

FOTO: AP/Tanjug/Photojoiner

Naime, britanski tabloid "Dejli Mejl" piše o tome da je rat između Srbije i Hrvatske stvorio od naših komšija sportiste sa pobedničkim mentalitetom.

Tekst sa naslovom "Modrić objašnjava zašto Hrvatska ruši rivale i prognoze na Mundijalu" prati priču maestra "vatrenih" - Luke Modrića i prenosi njegove njegove reči:

- Niko nije verovao da ćemo doći do polufinala, ali jesmo. Ovaj tim čine igrači koji očajnički žele da obuku nacionalni dres i pokažu svetu šta vredi. Sve nas vodi velika strast da igramo za našu zemlju i njen dres, kao narod koji se borio za nezavisnost i nastavljamo da se borimo na terenu do poslednje kapi znoja.

Foto: Tanjug/Photojoiner

Još jedan predstavnik "žute" štampe na Ostrvu - "Miror" takođe piše o ratu 90-tih koji se vodio na teritorije bivše Jugoslavije.

Oni su otišli i korak dalje, izneli su svoje viđenje ratnih dešavanja na našim prostorima.

- Modrić je postao prognanik kada je 1991. izbio rat nakon što je Hrvatska tražila nezavisnost od Jugoslavije, koju su kontrolisali Srbi. Upravo su vojnici te nacionalnosti ubili Modrićevog dedu, po kome je i dobio ime. Likvidiran je 18. decembar 1991. Finale ovog Svetskog prvenstva igra se na 31. godišnjicu zločina za koji niko nije odgovarao - piše "Miror".

Naravno, nije moglo da prođe ni bez čuvene priče o tužnoj sudbini Modrićevog dede, po kome je fudbaler dobio ime.

- Luka Modrić stariji je ubijen kada je njegov unuk imao samo šest godina. Srpski vojnici likvidirali su ga nekoliko stotina metara od porodične kuće u selu Modriči, gde je tada živeo mali Luka. Svedoci su naveli da su ga dva automobila presrela nakon što se vratio iz šume u kojoj je nosio hranu i vodu Hrvatima koji su se tu skrivali od srpskih pobunjenika. Nakon toga, sin Stipe ga je pronašao mrtvog u polju i odmah odveo porodicu u Zadar - zaključuje "Miror".

Foto: Printskrin

Nastavlja se sramna kampanja britanskih medija uperena protiv Srbije tokom Mundijala. Podsetimo, nedavno ste na portalu "Novosti" mogli da čitate o tome kako je britanski "Observer" proglasio Srbe fašistima. 

Da se politika ne prožima kroz uspeha naših komšija na Svetskom prvenstvu samo u Engleskoj, govori i sramna naslovna strana koja je osvanula i u Hrvatskoj ovoga jutra, o čemu ste takođe mogli čitati na portalu "Novosti". 

Podsetimo Modrić i družina će svoj meč polufinala na Mundijalu igrati 13. decembra sa početkom od 20 časova na velelepnom "Lusail" stadionu.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (8)